https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vam moramo res pokazati joške, da pritegnemo pozornost?

Murska Sobota, 16.08.2013 ob 0:00  

Namesto postavljanja kipov muzam, postavimo kipe odrinjenim junakinjam! S temi besedami so včeraj Vstajniške socialne delavke v Murski Soboti pred spomenikom Erato opozarjale na slab položaj žensk v institucijah pri nas.


Na njihovi fb strani so zapisale:

"V Sloveniji živi 20.000 ljudi v institucionalnih oblikah socialnega varstva. Večina je žensk. Ženskam v institucijah je odvzeta ali vsaj omejena pravica do gibanja. V institucijah so, ker drugih možnosti nimajo. Ženske se odločijo za bivanje v takšnih oblikah, da se odmaknejo nasilju v družini- odmaknjene so one, ne povzročitelji. Ženske se za življenje v takšnih oblikah odločijo, ker so stare in ne dovolj bogate, da bi si lahko privoščile oskrbo v skupnosti. Ženske, se odločijo za odhod na psihiatrijo, ker so prerevne, da bi plačale najemnino in položnice.
Ženske v institucionalnih oblikah socialnega varstva, ki so ga seveda svobodno izbrale, nimajo pravice imeti otrok, ampak brez skrbi, saj jih ne morejo imeti, ker brez možnosti izbire jemljejo kontracepcijske tablete, če se temu nekako izmaknejo in zanosijo, jim prisilno naredijo abortus, včasih jih sterilizirajo. V kolikor je tudi prepozno in rodijo, jim otroke oddajo v rejništvo. 
V institucijah so ženske v večji meri deležne spolnih zlorab, nadlegovanja (verbalnega in fizičnega), v večji meri so medikalizirane, če ne ustrezajo stereotipnim predstavam ženskosti (ženska mora biti mirna, tiha, poslušna in uslužna)."

 

Vir: Fb Vstajniške socialne delavke

"V srednjem veku so zažigali ženske, ki so jih oklicali za čarovnice, ker so bile samostojne, živele avtonomno in po svojih željah. Danes jih ne zažigamo več. Danes najsrečnejše med njimi postanejo feministke v nenehnem boju za svoj glas, tiste z manj sreče pa dobijo psihiatrično diagnozo in počasi hirajo v zavodih."

 Vir: Fb Vstajniške socialne delavke

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2013 ob 13:18 feministke gost

      v mejaj normale..ok bojte enakovredne moškin, ampak te si same odpirajte vrata, same plačajte svojo večerjo, ipd..nej pa ka so moški krivi ka padejo v boji ka so te ženske brez možov, bratov, očetov,...

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2013 ob 13:21 mena? gost

      Vaj, opasna akcija, vse zamaskirane kak talibane :) Posledica rekordne vročine so opazne: enim so se možgani skisali. Ali pa majo hormonske težave (mena ipd). Moje pozornosti nejste pritegnole, kvečjemu odtegnole... Jaki borci za neka s skritimi obrazi...

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2013 ob 13:45 Marjeta gost

      Kaj niste zaštekali za kaj gre? Dejte še enkrat prebrat! Gre za pretepene, zlorabljene in/ali bolne ženske, ki potrebujejo pomoč družbe, da se - tiste, ki se še lahko - postavijo na svoje noge. Namesto tega pa so v bolnicah podvržene dodatnemu razčlovečenju in trpinčenju. Gre za to, da ženske v stiski iščejo pomoč tudi skozi seks, ker upajo, da bodo tako pritegnile pozornost moškega, človeka, da bi jim pomagal oz. bolj, da bi jih imel rad! Ampak, moški ponavadi ne ločijo, kdaj ženska zapeljuje iz čistega veselja in želje, kdaj pa iz stiske, pravzaprav, pogosto še sama ne ve. In moški (ne vsi) se ne branijo ali pa še sami zvabijo nemočno žensko v posteljo in jo potem pustijo še bolj zlomljeno in ponižano. Pa v bistvu ne gre samo za ženske, so tudi moški lahko v podobnih situacijah, jih je pa manj. Gre za to, da DRUŽBA MORA pomagat tem ženskam, da pridejo čim bolj k sebi, da se vzljubijo in dobijo samozaupanje vase, da najdejo svoj smisel v življenju, da najdejo svojo zaposlitev, končno, tiste, ki so tega še sposobne! In ta kapitalistična družba tega ne bo napravila!!! Krčijo sredstva za socialo, zdravstvo, domovi za upokojence (druga stvar, pa vendar) se praznijo! Moramo izmislit nekaj novega, nekaj človeškega!

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.08.2013 ob 14:43 bad-boy gost

      to je vse lari fari...

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.08.2013 ob 15:18 gost gost

      Bravo, dobra akcija! Na kritike pa se ne ozerajte. Kda v malo Soboto neka drugačnoga pripelaš, nemreš drujgoga čakati kak ka malomeščanske brihte izrazijo svoj gnev!

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.08.2013 ob 16:54 josko gost

      Ja že, ali ge je te zaj slika z joškami?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.08.2013 ob 17:10 NIK gost

      TE SAME NE ZNAJO O ČEM SE GRE! PODPIRAM ŽENSKE, AMPAK TO KAR DELAJO TOTE JE BLEDARIJE. TAKO OBNAŠANJE ŠE ŽENSKE NE PODPIRAJO!!!

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.08.2013 ob 22:57 gost gost

      @NIK, to misliš na tiste ženske kere gledajo španske nadaljevanke, svršavlejo na zečiča pa klečeplazijo pred župnikami. tiste sigurno to ne odobravajo, ker se jim itak ne sanja o kon se tu sploj ide, to presega meje njihvovoga dojemnja. isto tvojoga!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.08.2013 ob 7:03 bad-boy gost

      vau, z cicekami za boljši jutri... vuhu....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.08.2013 ob 11:30 gost roža gost

      Nik,ti si prvi, ki ne ve o čem se gre, zato ne komentiraj nekaj, kar ti je španska vas. Ostani tan na prleško štajerskem področju, kjer se itak nič ne dogaja in ste z vsem zadovoljni.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.08.2013 ob 9:51 JOŠKO gost

      NEGA JOŠKOV, NEGA POZORNOSTI :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.08.2013 ob 11:07 mana gost

      hehe, tau so kopejrale iz tujine. Zdaj pa teve dvej baugi diklini se nekaj špičita v ton malon mestece v kateron jivi nišče ne vzame resno :) gost - Marjeta KERA SI TI LEJVA ALI DESNA ALI PA TISTA KERA NIMA JE TAU PRAVILA:)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.08.2013 ob 20:21 fff gost

      moja se napijla v turnišče zadnjič pa jih sama pokazala, nej trbelo nekšega gnjavlenja, ta ka nej mi zaj tu nekaj kak so ženske bauge, fse so si same krijve!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.