https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Otroci na taboru Bezovček spoznavali naravo

Krog, 30.08.2013 ob 11:00  

Športno kulturno turistično društvo Kroške tikvi je v času od 26. - 30. avgusta priredilo tabor za otroke BEZOVČEK, ki je potekal na nogometnem igrišču v Krogu.



Program tabora je holistično naravnan in  poudarja sobivanje človeka z naravo. Cilj je posredovanje znanja in učenje veščin, ki so uporabne, zabavne in v otrocih vzbujajo interes za naravo in okolje, ki jih obdajajo, so zapisali v programu, ki so ga prejeli starši otrok.

27 otrok, razdeljenih v pet skupin so v teh dneh spoznavali ribolov, lov, izdelavo tabornega ognja, osnove prve pomoči, vse pod vodstvom usposobljenih ljudi, kateri so se po najboljših močeh potrudili razložiti in pokazati vsako dejavnost posebej, na njim razumljiv način. Lahko so preizkušali ribiške palice in vso opremo, ki so jim pokazali. Veliko veselja na obrazih so bile ujete ribe, katere so sami ulovili. Gasilci so jim pokazali kako varno zanetiti ogenj in kako ravnati v primeru požara, sami pa so si spekli, marshmallow Lahko so si nadeli čelade ter poizkušali gasiti. Urili so se v ročnih spretnosti, izdelovali risbice, strašilo, zastavo, vezali čevlje, na kmetiji so poizkusili domače mleko, čistili so buče ter ličkali koruzo.

Več slik v spodnji galeriji!

Kljub prepovedi telefona, igric, denarja, fotoaparatov, plišastih igrač, so otroci uživali ter pozabili na naprave, ki jim krajšajo vsakodnevni čas. V teh dneh so živeli z naravo, jo spoznavali in bili srečni. Organizatorji so se zelo potrudili in jim izbrali aktivnosti, s katerimi se verjetno nikoli ne bi srečali. Želijo si, da bi se ta tabor "povečal" in privabil otroke iz širše okolice, ne samo Kroga. To jim želimo tudi mi.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.