https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Zaseg vozila tistim, ki bodo kljub prepovedi nadaljevali vožnjo

04.09.2013 ob 10:31  

Včeraj je začela veljati novela zakona o pravilih cestnega prometa, ki predvideva tudi zaseg vozila, če policist vozniku prepove vožnjo, ta pa jo kljub temu nadaljuje.

 

Če bo vozniku prepovedana vožnjo, ta pa jo bo kljub temu nadaljeval, mu bo policist vozilo lahko zasegel. Poleg tega bo lahko policist vozilo zasegel, če bo voznik v naselju trikrat presegel hitrost za 30 kilometrov na uro ali če bo za volan sedel voznik, ki ima prepoved vožnje. Če je voznik blizu doma ali zagotovi, da ima varen prevoz do doma, bodo policisti vseeno lahko pridržali voznika, piše spletni portal rtvslo.si.

Novela na novo opredeljuje tudi pojem hujšega prekrška. To prekršek, za katerega so kot stranska sankcija določene najmanj tri kazenske točke. Novela pa zvišuje kazen za neupoštevanje znakov, s katerimi policija ustavlja, in za neupoštevanje prepovedi nadaljnje vožnje. V obeh primerih se kazen podvaja z 250 na 500 evrov in pet kazenskih točk.

Zaradi težav s tovornjaki v zimskem času novela razširja še pooblastila cestninskih nadzornikov, ki bodo po novem imeli možnost izločanja tovornjakov iz prometa. Za zaostritev kazni za prometne prekrškarje so se v vladi odločili po tragediji na Slovenčevi cesti v Ljubljani maja letos, ko je vinjen voznik brez vozniškega dovoljenja do smrti povozil dve dekleti.

Vir: rtvslo.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2013 ob 10:55 bLK gost

      Pa kakši policaj nuca novi avto ?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2013 ob 17:10 jaz gost

      hja samo romom nedo upali nič....to je problem

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2013 ob 19:27 muki gost

      Točno tako je ciganom do jemali vkrej aute te že lehko začnejo kajti polovica je nej registriranih z ponarejenimi tablicami se vozijo ha ha.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.09.2013 ob 1:02 lauraas gost

      Rome v avtu se opazi že na daleč in jih niti ne ustavljajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.09.2013 ob 9:12 en avto gost

      Brez veze vse skupaj. Tisti, ki se mu vzame avto so ponavadi že stari znanci policije, ki leta in leta zavestno kršijo predpise. Niti ne nameravajo narediti izpita in registrirati avto. vejo, da jim nihče nič ne more. Če mu ga odvzamejo si bo drug dan kupil drugega za 200 EUR, ki jih je dovolj povsod. S tem policija dela državi samo stroške, ker bo na tak način država plačevala razgradnjo starih avtomobilov, ki bi že tako morali biti na odpadu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.