https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Baška voda - dragulj jadranske obale sredi Dalmacije

5.9.2013  

Baška voda se nahaja na makarski rivieri, ob vznožju Biokova, v samem središču Dalmacije, zato mu mnogi pravijo kar dragulj jadranske obale. Nekoč kraj ribičev in dninarjev se je s pomočjo truda tamkajšnjih prebivalcev spremenil v pravo atraktivno turistično destinacijo.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

 

 

Baška Voda je eden najlepše urejenih krajev na makarski rivieri. Čisto morje in dolge, prodnate plaže, zdrava klima …Vse našteto so naravne znamenitosti, ki obiskovalcev zagotovo ne bodo pustile ravnodušnih. Poleg številnih vil, hotelov in apartmajev tu najdete tudi številne kulturne, športne ter zabavne prireditve, ponujajo pestro vsebino, namenjeno vsem generacijam.

Arheološke najdbe kažejo na to, daje bilo to področje poseljeno že v rimski dobi. Današnje naselje je nastalo v začetku 18. stoletja. V kraju sta dve baročni cerkvi: sv. Lovro z zvonikom na "preslico" in župnijska cerkev sv. Nikole, postavljene v začetku 20. stoletja, najverjetneje na mestu starejše cerkve, ob kateri se nahaja nekaj srednjeveških nagrobnih plošč.
 

Na vzpetini Gradina vzhodno od Baške Vode v bližini naselja Promajna so našli sledove starega naselja in poznoantične bizantinske trdnjave ter nekaj rimskih grobov.
 
 
 
Več fotografij v spodnji galeriji ...
 
 

OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM


 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2013 ob 19:01 gost gost

      Bli smo v Baški vodi in okolici že enoparkart, skos PREVEKA GUŽVA :P

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2013 ob 19:54 Jebeš Hrvaško gost

      Je bala vas hrvaška, san biu v Sloveniji na debelon rtiči pa je vse odlično plaža, morje tuš wc na plaži pa še poulek je. 30 km od toga kraja so Škocjanske jame,ge maš rejksan kaj viditi. Ka menej briga kelko hotelov je v Baški vodi, na morji moreš meti sobo z kopalnico wc pa tou je tou. Ka se pa tijče gostinske ponudbe maš prnan kelko ščejš.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2013 ob 20:26 podgana99 gost

      na Hrvaško odijo takši ka so nej bili v svojom življenji na poštenom dopusti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.