https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Radgone častni meščan pobratene občine Mladenovac

19.09.2013 ob 13:59  

Častni meščan pobratene Mestne občine Mladenovac v Republiki Srbiji je postal župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš.


Župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš je od 1. do 3. avgusta obiskal pobrateno Mestno občino Mladenovac v Republiki Srbiji in se tako udeležil praznovanj ob dnevu občine. Praznovali so visok jubilej, 120 let mesta Mladenovac. Na osrednjem dogodku – svečani akademiji ob dnevu občine – so bili slikovno predstavljeni ključni dogodki, ki so ekonomsko in kulturno oblikovali zgodovino mesta. Glavni poudarek akademije je bil namenjen podelitvi javnih priznanj, ki jih je na osnovi odločitve Skupščine mestne občine Mladenovac letošnjim prejemnikom osebno podelil Dejan Čokić, predsednik mestne občine Mladenovac.


Med letošnjimi priznanji je posebno težo imelo javno priznanje, in sicer podeljen naziv Častni meščan mestne občine Mladenovac (Počasni građanin gradske opštine Mladenovac), ki ga je prejel Anton Kampuš, župan občine Gornja Radgona, za izjemen doprinos napredku prijateljskih odnosov, gospodarskega in kulturnega sodelovanja med mestno občino Mladenovac in občino Gornja Radgona.

 Župan Anton Kampuš je dejal, da je to zanj velika čast in še večja obveza, da se to sodelovanje in pobratenje med obema občinama še nadgradi.  Med drugim pravi, »mineva 40 let, odkar so naši predhodniki potrpežljivo pripravljali temelje za to medsebojno sodelovanje, meseca oktobra 1974 pa sta obe takratni skupščini občin sprejeli sklep o pobratenju občin Mladenovac in Gornja Radgona.  Pravi, da »priznanje pomeni tudi veliko obvezo in dosedanje sodelovanje dokazuje, da smo sposobni to še nadgraditi. Vedno znova me veseli, ko v Gornjo Radgono pride obisk iz Mladenovca, bodisi mladina, gimnazijci, glasbeniki in umetniška društva bodisi delegacije občine s političnimi predstavniki in z drugimi predstavniki različnih strok, s katerimi se pogovarjamo o temah glede naše skupne prihodnosti.»

Vir: Občina Gornja Radgona

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.