https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mlade gasilke in gasilci so se »borili« v Ižakovcih

Ižakovci, 22.09.2013 ob 11:45  

V soboto je v Ižakovcih mrgolelo mladih gasilcev in gasilk iz različnih krajev Pomurja, saj se je tam odvijalo regijsko gasilsko tekmovanje, na katerem se je s svojim znanjem in spretnostmi za zmago borilo skupno 70 gasilskih ekip pionirk, pionirjev, mladink in mladincev.

 

Zmagovalci posameznih občinskih gasilskih tekmovanj so se uvrstili na regijsko tekmovanje, kjer so sedaj imeli ponovno priložnost dokazati vso svoje znanje, nabrane izkušnje in spretnosti.

Ekipe so se pomerile v številnih tekmovalnih disciplinah, kot so sestavljanje cevi z gašenjem, podiranje lončka ter prenašanje vode. Ekipe so prikazale zelo dobro izurjenost, pripravljenost, natančnost in zmožnost usklajenega delovanja kot skupine, kar je posledica številnih napornih treningov, požrtvovalnega dela ter osebne predanosti vlogi gasilca.

 

V skupini pionirk so se najbolje uvrstile naslednje ekipe:

1.            Ekipa PGD Srednja Bistrica

2.            Ekipa PGD Ižakovci

3.            Ekipa PGD Dolnja Bistrica

V skupini pionirjev so se najbolje uvrstile naslednje ekipe:

1.            Ekipa PGD Radenci-Boračeva

2.            Ekipa PGD Korovci

3.            Ekipa PGD Bodonci

V skupini mladink so se najbolje uvrstile naslednje ekipe:

1.            Ekipa PGD Spodnja Ščavnica

2.            Ekipa PGD Rakičan

3.            Ekipa PGD Žižki

V skupini mladincev so se najbolje uvrstile naslednje ekipe:

1.            Ekipa PGD Bodonci

2.            Ekipa PGD Rogašovci

3.            Ekipa PGD Črenšovci

 

Zmagovalne ekipe se bodo pomerile in borile še za zmago na državnem prvenstvu. Gasilsko regijsko poveljstvo in Regijski svet sestavljata 21 Gasilskih zvez v katerih deluje 242 Prostovoljnih gasilskih društev. V slednjih je aktivnih skupno 18.500 gasilcev in gasilk od tega jih je približno 6.000 operativcev.

Foto: Saša Verbančič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2013 ob 23:39 petra gost

      kje je več slik?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.