https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

ŽRK Millennnium – ne ustrašijo se nobene ekipe

1.10.2013  

Ženski rokometni klub Millennium Sveti Jurij ob Ščavnici je bil ustanovljen leta 2000. V teh letih so se rokometašice marsikaj naučile in si pridno nabirale izkušnje. Že na začetku so pokazale, da so iz »pravega testa« in da se ne ustrašijo nobene ekipe.


 

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

 

Prejšnja sezona v okviru pričakovanj

Prejšnjo sezono so končali v okviru svojih pričakovanj in zmožnosti v sredini prvenstvene lestvice, kljub velikim težavam, ko se je že na začetku sezone poškodovala prva vratarka in nismo mogli za njo najti adekvatne zamenjave. Letos ostajajo z istim kadrom kot lansko sezono, s tem da se jim je pridružila prizadevna in perspektivna vratarka iz domačega okolja, tako da so okrepili tisto pozicijo, kjer so bili lansko leto najšibkejši. Članski ekipi so se priključile nekatere mlajše igralke, tekmovalno kariero pa je zaključila dolgoletna prva strelka ekipe Barbara Rajh. Cilje za naprej si postavljajo glede na zmožnosti, letos upajo na uvrstitev v sredino prvenstvene lestvice, to je okrog 6. mesta. Žal sta se jim je že na začetku tekmovalne sezone, oziroma v pripravljalnem obdobju, poškodovali dve ključni igralki, in sicer lani tretja strelka lige Laura Pihlar in steber obrambe Karla Karnet.

Poseben poudarek vsako leto namenjajo vključevanju otrok v rokomet

 Predsednik kluba Mirko Petrovič pove, da so kljub velikemu trudu na tem področju neuspešni. Nov poskus bodo opravili letos, ko bodo s svojo igralko in trenerko rokometa  Karlo Karnet organizirali šolo mini rokometa na osnovnih šolah v Gornji Radgoni, Radencih in v Sv. Juriju ob Ščavnici.

Želijo si večjo podporo šole

Kako pritegniti mlade, je največja težava kluba. Ker je njihova matična osnovna šola relativno mala,  je tudi baza majhna.  Želijo si večjo podporo osnovne šole in športnih pedagogov na šoli, saj je ključnega pomena, da nekdo animira in navdihne otroke za rokomet. Prav tako je pomembna vloga staršev, da otroke spodbujajo, da ne odnehajo že pri prvi oviri. Pri vključevanju učencev iz drugih osnovnih šol, pa je problem z organizacijo (prevozi na treninge in tekme), tako da je na začetku velik navdih, potem pa zaradi prej naštetega to splahni in je osip igralk.

Otroci raje za računalnikom kot na treningih

Predsednik meni, da je zanimanje otrok za šport v današnjem času manjše, kot je bilo včasih, saj imajo otroci druge prioritete in vrednote. Vsekakor pa misli, »da šport človeka zgradi v zrelo in odgovorno osebnost in prav to je dodana vrednost športa , kar je več vredno kot tekmovalnimi uspehi.«

Finančna in gospodarska kriza se pozna tudi v športu

 Proračun kluba je za polovico nižji kot je bil v najboljših letih, pa tudi takrat se niso »kopali v izobilju«. Izločili so vse stroške, ki niso nujni in samo veliki racionalnosti in skromnosti se lahko zahvalijo, da so še »nad vodo«. Vendar se lahko pohvalijo, da imajo kljub težkim razmeram poravnane vse račune. Največji delež finančnih sredstev dobijo preko razpisa za šport od Občine Sv. Jurij ob Ščavnici in zato se ji tudi zahvaljujejo za kooperativnost in razumevanje. Do drugih sponzorskih sredstev pa je zelo težko priti, saj so velika državna podjetja, kot je na primer zavarovalnica Triglav, sponzorska sredstva tako centralizirala, da klubi iz periferije ne morejo več do njih, saj se o vsem odloča v Ljubljani. Prej, ko so o tem odločali na enoti v Murski Soboti, so nekaj sponzorskih sredstev tudi dobili.

Že od začetka gostujejo v športni dvorani v Radencih

Želijo si športne dvorane za rokomet v domačem kraju, vendar predsednik kluba meni, da so zamudili priložnosti v preteklosti, ko so bile za to še možnosti. Občinska politika je večinsko bolj usmerjena v kulturo, in zaradi tega so dobili predimenzioniran kulturni dom, za šport pa jim je ostala samo šolska telovadnica, ki je primerna zgolj za rekreacijo. Zato že praktično od vsega začetka gostujejo v športni dvorani v Radencih, ki ima komercialne pogoje najema, prav tako pa imajo zaradi tega tudi višje stroške prevozov na tekme in treninge.

Predsednik kluba zelo ponosen na svoje igralke in trenerje

Meni, da se zelo žrtvujejo za rokomet in to vse brezplačno ter kljub temu dosegajo rezultate. Pove tudi, da so vse rokometašice odlične dijakinje ali študentke, kar nekaj jih je tudi že diplomiralo in si upa trditi, da so najbolj izobražen športni klub v Sloveniji.

Igralke imajo tudi svojo himno

Dekleta najbolje spoznate v besedah iz njihove himne »eleganca in mladost, uigranost in hitrost, volja, srčnost in pogum, to je Millennium«.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Ana Rakuša

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.