https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V novem, energetsko varčnejšem vrtcu bo prostora za več otrok

Murska Sobota, 01.10.2013 ob 15:00  

Župan Mestne občine Anton Štihec je danes podpisal pogodbo o izvajanju del na projektu Novogradnja objekta Vrtca Murska Sobota - enota Gozdiček z direktorjem podjetja RIKO d.o.o. Janezom Škrabcem.

Gre za projekt vreden 2.466.209,45 evra, od tega bo 50,27 odstotka sofinancirano iz evropskih sredstev. Del vrtca bodo obnovili, nekaj ga bodo porušili, velik del pa bo zgrajen na novo. Skupna površina novega objekta bo znašala 1.636 kvadratnih metrov, od tega bo 1.161 m2 novogradnje, 475 m2 pa prenovljenih površin. Prostora bo za 11 oddelkov, ki se bodo delili na šest oddelkov II. starostnega obdobja, štiri oddelke I. starostnega obdobja in en razvojni oddelek. Vrtec bo tako lahko sprejel 200 otrok, namesto zdajšnjih 172.

Vrtec bo visokoenergetsko varčen (poraba toplote bo 35kW/m2). Za to so že zgradili dve vrtini za črpanje geotermalne vode, ki bo služila ogrevanju enote. Naročili bodo še opremo v višini 150.000 evrov. Po pogodbi mora biti objekt končan do 30. septembra 2014. Po besedah Štefana Cigana, vodje oddelka za gospodarske in negospodarske dejavnosti, naj obnova na ceno vrtca ne bi vplivala.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2013 ob 21:04 HULIO gost

      Pazite se tega skružanega, ta dolejnec je že primorcem intereuropo zajebo...!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.