https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

4. mednarodni znanstveni posvet: število kroničnih obolenj se je podvojilo

Rakičan, 16.10.2013 ob 16:03  

Ob Svetovnem dnevu hrane se je v RIS dvorec Rakičan začel že 4. mednarodni znanstveni posvet na temo prehrana, gibanje in zdravje. V treh dneh se bo zvrstilo čez trideset predavanj z govorci iz Slovenij in drugih držav.

Posvet je otvoril direktor RIS dvorec Rakičan mag. Robert Celec, ki je ob Svetovnem dnebu hrane povedal: "Namesto, da ležimo pred televizijo, si vzemimo eno uro na dan za sprehod; namesto čokolade si privoščimo jabolko; združimo prijetno s koristnim, na sprehodu si naberimo zelišča za čaj, klepet ob kavici zamenjajmo za sprehod v bližnjem parku".

S strani Mestne občine Murska Sobota je nekaj besed navzočim namenil direktor mestne uprave Bojan Petrijan, univ.dipl.ekon., dipl.inž.el. Dejal je, da so se tudi v občini odločili storiti nekaj za svoje in zdravje drugih. Zato so kot prvi izvedli izposojo koles na delovnem mestu. "Odločitev je vedno samo na nas. Želimo biti povprečni ali imamo danes priložnost odločiti se, da naredimo več za to družbo?" je še povedal Petrijan.

Za glasbeni vložek sta poskrbeli Mija Hojs s kitaro in Špela Šemrov s petjem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.