https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dvorec Rakičan se vrača v srednji vek

Rakičan, 24.10.2013 ob 13:00  

To soboto se v RIS Dvorec pričenjajo Srednjeveški dnevi, ki bodo ob sončni vremenski napovedi, s svojim pestrim programom polepšali ta jesenski vikend. Do 31. oktobra se bo zvrstilo mnogo delavnic in predstav, ki bodo zanimive tako za najmlajše, kot tudi starejše.

Začelo se bo že v soboto popoldne ob 17h, ko bo v dvorcu otvoritev razstave slik ljubiteljskih slikarjev skupine Kobra II, ob 18h pa bo sledil koncert Glasbene šole Murska Sobota in nastop Špele Šemrov ob spremljavi Vasje Markiča. 

Že v nedeljo se program nadaljuje s srednjeveško pojedino, ki bo trajala vse do večera. Bogat program bo vključeval predstave, nastope, delavnice in mnogo več. Na ogled bo postavljen viteški šotor, srednjeveška tiskarna, spoznali boste srednjeveško orožje in mučilne naprave, lahko se boste pomerili v lokostrelstvu, izdelali si boste lahko Trubarjev Abecedarijum, se naučili srednjeveških plesov, si ogledali različne predstave in viteški turnir in še, in še. Ob lepi vremenski napovedi se obeta zanimiv in zabaven konec tedna, ki pa se bo nadaljeval s še več pestrega programa naslednji teden. Vstopnine ni, razen za prireditev 31. 10. 2013.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2013 ob 15:33 323232 gost

      dober dogodek, pohvalno!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2013 ob 16:19 ojej gost

      Dvorec Rakičan se vrača v Srednji vek? Zgrajen je bil v 17 stoletju. Srednji vek pa se je končal sredi 15 stoletja. Torej ta dvorec ima s srednjim vekom, toliko skupnega kot računalnik z motiko.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2013 ob 16:23 krofaš gost

      nej san znal ka so že tisto krat poznali sončne očale .nej škoda pejnez za takše somarije ?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.10.2013 ob 16:31 zgodovina gost

      Rakičan se v virih prvič omenja 1322 kot Rekethye in je imel v 17. stol. trške pravice. Tu naj bi ob glavni kraljevi cesti že v srednjem veku stal grad, vendar se utrjena postojanka prvič omenja 1431. Srednjeveško jedro gradu so domala izbrisale poznejše prezidave. vir: http://www.zkts-ms.si/turizem/dvorec-rakican

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2013 ob 17:39 nekdo gost

      Joj, iz česa eni vse delate nevole. Ime srednjeveški se pač uporablja, ker je to najbolj pogosto za take tipe prireditev. Mislim ka se srednjeveški dnevi dosti boljše čuje kak zgodnjenovoveški dnevi??

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2013 ob 18:59 čara gost

      Zadeva prekmurji primerna,oboje je še v srednjom veki.Očitno je še zadosta pejnez v občinski malhi.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2013 ob 19:06 gost gost

      @čara kaj pa ima to opraviti z občino? Saj ni občina organizatorka dogodka. Očitno je dovolj (preveč?) denarja v RIS Rakičan. Sicer pa častiti čase, ko so ljudi zažigali na grmadah ali jih zverinsko mučili je res "vredno" obujanja spominov. Komu se meša s to idejo o čarovnicah? Kdo je avtor te bedarije vredne prezira?

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.10.2013 ob 20:39 redek gost

      pa što časti? to je naš "halloween"... to se je na Grade odvijale že dosta lejt prle, pa nišče nika nej mel prote, sigdar puno naroda bilo... zaj pa vsi nekši čistune...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.10.2013 ob 21:16 gost gost

      @redek iz Amerike nekritično uvažamo vse bedarije. Uživaj v čarovnicah, če te to veseli. Nihče ti ne brani. Ne brani pa ti meni mojega mnenja. Vseh nas čarovnice očitno ne veselijo, pa zato še nismo čistuni. Ženske v okovih na slikah so dokaz poniževanja žensk. To bomo mi obujali? Častili? se ob tem zabavali? Daj svojo mamo/ženo/hčerko karkoli že maš v okove pa jo bomo vodili okrog za zabavo... Me prav zanima če so bo kdo od pristojnih inšpekcij zganil na to temo..

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.10.2013 ob 21:43 323232 gost

      uf kak ma nešče silo šinfate, kda se končno neka dobroga dogaja. če pa jih ne bi bilo in bi se gučalo o turistični dejavnosti drujgih gradov, pa bi bili glasni, ka smo prinas niti srednjeveških dnevov nej sposobni skup spravte pa kak za takši dogodek že nej trbej dosta pejnez itd itd.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.10.2013 ob 8:28 ges gost

      pa ka sinfarite??? itak se vaci nika ne dogaja v ton nason prekmurje, gda pa se, ste pa puni kritike! ce se van ne vijdi, sejdite Doma pred tv pa gledajte kak vse propada pa sinfarite za svojimi 4 stenami!!! tak je najlezej!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.10.2013 ob 10:00 redek gost

      @gost Pa to je igra, nej realnost. Te ženske špilajo prostovoljno, ka je to del showa, če razmeš... nišče jih neje odvlejko pod prisilo... si že bil gdaj v gledališče, gledo kakše film? tu se ide za čarovnice iz pravljic bole kak za prave... vej pa si že čul kdaj za jankoja pa metko itd. Da se je na Grade to dogajalo te si tude tak prote bil ale samo zaj ka je v Rakičane?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.10.2013 ob 17:12 gost gost

      @redek glej, če na simbolni ravni ne razumeš poante mojega komentarja, ti ni treba niti komentirati. Uživaj v "kulturnem" dogodku.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.