https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Evropska sredstva za regionalno destinacijsko organizacijo v Pomurju

26.10.2013 ob 8:00  

Regionalna razvojna agencija Mura je uspešno kandidirala na Javnem razpisu za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR za izvedbo aktivnosti »regionalnih destinacijskih organizacij« (krajše RDO), ki ga je avgusta letos objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Predmet sofinanciranja je vzpostavitev in delovanja RDO v Pomurju v skladu z odobrenim osnutkom modela, ki so ga predčasno odobriti člani Sveta pomurske razvojne regije.  Na podlagi potrjenega osnutka modela bo RRA izvajala promocijsko, distribucijsko, razvojno in operativno funkcijo. Odobrena sredstva v višini tristo tisoč evrov so namenjena za obdobje do 30. junija 2015.

Uspešen zagovor in priprava osnutka modela za krepitev razvoja v Pomurju

Spodbujanje razvoja turizma v turistični destinaciji Pomurje, krepitev povezovanja in sodelovanja pri skupnem načrtovanju, oblikovanju in trženju so ključni pogoji za pospešen razvoj turizma v turističnih destinacijah.  Z namenom krepitve razvoja turizma v Pomurju je RRA Mura pripravila osnutek modela in ga  20. maja 2013 uspešno zagovarjala članom  Sveta pomurske razvojne regije. Osnutek modela vsebuje aktivnosti kot so promocija regije za nastopanje na tujih in domačih trgih, vključevanje obstoječih in novih distribucijskih poti, pripravo strategije razvoja turistične destinacije, oblikovanje trženjskih turističnih znamk in oblikovanje integralnih in tematskih turističnih proizvodov.

Oblikovanje sporazumov o sodelovanju s podjetji, ki opravljajo turistično dejavnost

RRA Mura je za uspešno prijavo projekta poleg  pisno izražene podpore sveta regije k osnutku modela za izvajanje funkcij regionalne destinacijske organizacije vložila največ napora  pri  oblikovanju sporazumov o sodelovanju z gospodarskimi družbami in podjetniki posamezniki, ki opravljajo turistično dejavnost v Pomurju.  Eden od pogojev za uspešno prijavo so bili  sklenjeni sporazumi  o sodelovanju s predstavniki oz. nosilci turističnih nastanitvenih zmogljivosti.  Sporazume je podpisalo 22 pomurskih predstavnikov gospodarstva, ki skupaj predstavljajo več kot dve tretjini razpoložljivih turističnih nastanitvenih zmogljivosti v Pomurju.

V prilogi si lahko ogledate RDO Tiskovno konferenco:

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.