https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilci obvladali tudi požar v tovarni Planika v Turnišču

Turnišče, 29.10.2013 ob 13:00  

Tudi gasilci GZ Turnišče so ta vikend preverjali svojo pripravljenost. »Zagorelo« je v tovarni Planika.


To soboto je zagorelo v Planiki v Turnišču. V trenutku so o tem dogodku bila obveščena vsa Gasilska društva Gasilske zveze Turnišče. Na kraj dogodka so v kratkem prihiteli gasilci in gasilke iz Renkovec, Turnišča, Nedelice in Gomilice. Slednji so se skrbno in strokovno lotili požara, ki je izbruhnil v Planiki v Turnišču. Požar v Planiki je še toliko bolj nevaren, saj se v tovarni nahaja veliko visoko hlapljivih in gorljivih snovi, ki se uporabljajo pri proizvodnji obutve. Pri obvladovanju situacije in gašenju požara so zato uporabili vsa razpoložljiva sredstva, tudi posebne negorljive zaščitne obleke in maske.

Na srečo je šlo le za Občinsko gasilsko vaju v mesecu požarne varnosti, ki so jo izvedli v okvirih Gasilske zveze Turnišče. Tovrstne vaje so velikega pomena, saj se na njih preizkusi pripravljenost gasilcev in delovanje opreme, hkrati pa daje gasilcem bogate izkušnje, kako ukrepati v primeru, če bi dejansko prišlo do takšne situacije.

Več fotorgafij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.