https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pred dnevom reformacije otroci izdelali svoj pravi Abecedarium

Rakičan, 30.10.2013 ob 14:30  

V rakičanskem dvorcu potekajo Srednjeveške počitnice, kjer so otroci danes dolbli in oblikovali buče, si naredili mošnje in čisto pravi Abecedarium, kar sovpada z jutrišnjim praznikom dnevom reformacije.

Osrednja osebnost reformacije na slovenskem je bil Primož Trubar, ki je pred več kot 450 leti v Nemčiji natisnil prvo slovensko knjigo, iz katere se je slovenski narod naučil brati in pisati. Repliko pa so otroci s pomočjo mojstra Janeza izdelali tudi sami. Izdelali so si tudi pravi usnjen mošnjiček, pa oblikovali strašne buče in tekmovali na viteških igrah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      30.10.2013 ob 17:38 porabje

      Nejso pokazali knige prekmürski evangeličanov? Števan Küzmič nej menši, regionalni pisec, ranč tak velkii je, kak je Trubar (Truber) biu.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. porabje
      30.10.2013 ob 17:42 porabje

      Potrejbno bi bilau držati den prekmurske kulture, kak je den slovenske kulture. Na den smrti Števana Küzmiča (22. december), ali pa na rojsni den Mikloša (15. september).

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2013 ob 21:27 car gost

      porabje se povsen strinjan s tebo in se pridružujem tvojim mislim, toga vinkoja meglo pa njaj ka vidiš ka nema nika v glave IQ ma menšoga od kokoške

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.10.2013 ob 22:10 Kitajska slovenščina gost

      Kakšna je to kitajska sloveščina?Prekmurščina.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.10.2013 ob 10:00 toliko gost

      Vse priznanje Trubarju za strorjeno za slovenski narod, ko pa vidiš, da protestantsko društvo vodi Ciril Žakelj pa veš, kam pes taco moli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.