https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerski politiki niso našli soglasja

08.11.2010 ob 16:49  

Tako kot v murskosoboškem mestnem svetu se je tudi na prvi konstitutivni seji občine Ljutomer zataknilo pri imenovanju Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Danes je v sejni sobi občine Ljutomer potekala 1. konstitutivna seja Občinskega sveta občine Ljutomer. Na seji so potrdili 21 članski občinski svet občine Ljutomer in mandat novi županji občine Ljutomer mag. Olgi Karba.

Karbova "nagradila" Juršo

Dosedanji župan občine Ljutomer Franc Jurša je novi županji predal župansko verigo in ključe. Karbova je v dar dosedanjemu županu podarila sliko in se mu zahvalila za opravljeno delo v izteklem mandatu.

Prva seja, prvi zaplet

Nato se je nekoliko zapletlo pri imenovanju članov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. V komisijo so bili predlagani Jože Grantaša (LDS), Jože Panič (Nsi), Ludvik Filipič (SDS), Damjan Bogdan (SD), Janez Vencelj (SMS), Tihomir Babič (SLS) in Janez Kardoš (Zares).


Omenjena sestava ni dobila zadostne podpore, zato ni bila imenovana. Rezultat glasovanja je bil 10 za in 10 proti, saj je bilo prisotnih 20 svetnikov, manjkal je Jože Panič. O sestavi komisije bodo tako odločali na naslednji seji, saj je imenovanje komisije pogoj za nadaljnje delo Občinskega sveta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.