https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Elektro Maribor izboljšal napajanje Lendave in okolice z električno energijo

21.11.2013 ob 11:00  

Za povečanje zanesljivosti napajanja Lendave z okolico je Elektro Maribor zamenjal transformatorja v RTP Ljutomer, v RTP Petišovci bo nameščen še dodatni transformator.


Oskrba območja Lendave z okolico z električno energijo poteka iz RTP Lendava. Eden izmed ključnih virov rezervnega napajanja RTP Lendava je daljnovod 35 kV Ljutomer – Petišovci, katerega prenosna zmogljivost je odvisna tudi od transformacije 20/35 kV v RTP Ljutomer. Spričo naraščajočih potreb po električni energiji je bilo junija ob napajanju RTP Lendava po rezervni poti ugotovljeno, da obstoječa transformacija 20/35 kV v RTP Ljutomer ne zadošča več in da je nujno potrebno povečati moč. Obstoječa dva transformatorja 20/35 kV, vsak z močjo 4 MVA, je bilo potrebno zamenjati s transformatorjema 20/35 kV z močjo vsakega po 8 MVA.

Zamenjava je bila izvedena strokovno, hkrati pa časovno in finančno izjemno učinkovito. V zgolj dveh mesecih so na podlagi sodelovanja z drugimi slovenskimi elektrodistribucijskimi podjetji nabavili in v RTP Ljutomer namestiti dva energetska transformatorja 20/35 kV moči po 8 MVA. Hkrati smo zamenjali tudi opremo v 35 kV stikališču. Celotna investicija je bila vredna približno 70.000 EUR.

 

Ker poraba gospodinjstev in gospodarskih subjektov vezanih na RTP Lendava narašča in ker so z vgradnjo dveh transformatorjev v RTP Ljutomer omogočili v RTP Petišovci prenos približno 14 MVA, je potrebno zagotoviti tudi povečanje prenosa moči iz RTP Petišovci v RTP Lendava.

V RTP Petišovci je trenutno le en transformator 35/20 kV, moči 8 MVA, ki ne omogoča prenos razpoložljive moči iz RTP Ljutomer naprej v RTP Lendava. Zato v RTP Petišovci  povečujemo moč in dodatno nameščamo še en transformator z močjo 8 MVA. S tem bo  zagotovljen prenos približno 14 MVA moči iz RTP Ljutomer v RTP Petišovci oziroma posredno iz RTP Petišovci v RTP Lendava ter tako zagotovljena zanesljivejša in dolgoročnejša rešitev rezervnega napajanja RTP Lendava.

Dodatni transformator 35/20 kV, moči 8 MVA, je že dobavljen v RTP Petišovci. V omrežje  bo vključen v decembru. Vrednost te investicije je 105.000 EUR.

Z zamenjavo dveh transformatorjev v RTP Ljutomer in dodatnim transformatorjem v RTP Petišovci smo tako povečali prenos moči iz RTP Ljutomer v RTP Petišovci  oz. v RTP Lendava in s tem pomembno izboljšali kakovost in zanesljivost oskrbe  prebivalstva in gospodarstva na območju Lendave z električno energijo.

Prenova javne razsvetljave na mostu čez vodotok Ledava v Lendavi

Občina Lendava je izvedla javno naročilo za ureditev javne razsvetljave na mostu čez vodotok Ledava v Lendavi. Javno razsvetljavo urejajo hkrati s celotno gradbeno obnovo mostu čez Ledavo. Za napajanje javne razsvetljave bodo zgradili priključni kabel iz obstoječega merilnega mesta. Vrednost investicije je več kot 14.000 EUR. Z deli bodo končali konec meseca novembra.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2013 ob 14:08 kodila gost

      Bravo !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2013 ob 8:34 vuko gost

      Ja seveda velki napredek.To bi že davno moralo biti urejeno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.