https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti tudi letos IZUM

Murska Sobota, 27.11.2013 ob 15:00  

V trgovskem centru Maximus v Murski Soboti poteka od 26. - 30. novembra Festival inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih - IZUM 2013, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije in njeni regionalni center v Murski Soboti.

!!!OGLAS!!

Na otvoritvi festivala sta zbrano množico nagovorila predsednik murskosoboške Zveze za tehnično kulturo Slovenije Iztok Zrinski in predsednik ZOTKS Mitja Slavinec. Za obiskovalce je odprta tudi Razstava ustvarjalnosti, kjer so svojo inovativnost in kreativnost s področja fizike, računalništva, kemije, logike, naravoslovja, robotike,... pokazali mladi s pomočjo svojih mentorjev. Na ogled je tudi predstavitev poizkusov, ki ga izvaja Center eksperimentov Maribor. V sklopu festivala potekajo v popoldanskem času ustvarjalne delavnice.

Iztok Zrinski je mladim ustvarjalcem zaželel vse dobro, da pokažejo, kar so zmogli narediti v enem letu in s tem vzpodbudijo druge ter naključne obiskovalce, da na izdelke mladih ustvarjalcev gledajo drugače kot na njih gleda današnja družba. Tudi Mitja Slavinec je povedal »smisel festivala IZUM je, da se mladi na osnovi znanja s pomočjo svojih mentorjev dokažejo na področju ustvarjalnosti in da odkrivajo svoje talente ter tudi drugim pokažejo svoje znanje, saj ti znanja nihče ne more vzeti. Posebna zahvala in čestitke gre seveda tudi mentorjem, učiteljem, organizatorjem, prostovoljcem in vsem tistim, ki podpirajo festival IZUM.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2013 ob 21:26 gost gost

      To je komentar prispevka o PAZU (o Slavincu), katerega sem objavil takoj po prispevku. Viden je bil 10 minut. V članku http://www.pomurec.com/vsebina/20092/Dr._Darko_Anzelj_o_HE_na_Muri:_Vodo_iz_zajezitve_je_mozno_uporabljati_v_kmetijske_namene Anželj razlaga, da je v primerljivih objektih zaposlenih, v času obratovanja, nekaj sto ljudi. Slavinec pa pravi, da je obratovanje »dokaj avtomatizirano in ni povezano z veliko delovnimi mesti. » Spomnimo; oba sta vodje inštitucij z zvenečim imenoma Pomurski razvojni inštitut in Pomurska akademsko znanstvena unija (PAZU). Veže ju tudi denar od holdinga Dravske elektrarne Maribor (DEM)in zato je tudi tako pretiravanje glede delovnih mest. Če bo na elektrarni, v času obratovanja, na lokaciji elektrarne, zaposlen več kot en človek in to bo čuvaj objekta, plačam ne vem kaj. Ta bi še lahko bil domačin. Domača podjetja bi lahko gradila elektrarno, če bodo uspešna na razpisih. Vidimo kdo gradi parkirišče na avtocesti. Kako bo izgradnja elektrarne izboljšala poplavno varnost. Tako kot so elektrarne na Dravi izboljšale poplavno varnost Malečnika, Dupleka,... Zakaj so že DEM donirale denar PAZU? Še eno vprašanje za pomurec.com. Koliko negativnih komentarjev bo potrebnih, da boste zaprli komentiranje?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2013 ob 6:28 promocija gost

      Več pozornosti izumiteljem in manj promotorjem , ki izumljajo ... , hehe

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.