https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaradi obveznega cepljenja zbolelo vseh pet otrok

Murska Sobota, 19.12.2013 ob 12:00  

V Sloveniji je veliko več hudih bolezni in trajnih poškodb po cepljenju kot jih beleži statistika uradne medicine, ki mnoge primere pospravi pod preprogo. Na srečo je vedno več staršev otrok, ki upajo povedati svojo zgodbo. Tako je v naše uredništvo prispelo pismo matere petih otrok iz Murske Sobote. Skoraj vsi njeni otroci so utrpeli po cepljenju takšne in drugačne posledice.


Vseh njenih pet otrok je utrpelo po cepljenju različne posledice

V pismu opisuje svojo bolečo izkušnjo, »najstarejši sin je po cepljenju zbolel za shizofrenijo, pred izbruhom bolezni je bil odličen učenec in ocenjen kot nadpovprečno inteligenten. Ena od hčerk je študentka. V tretjem letu je po cepljenju imela več kot dva tedna vročino 42 stopinj, tako da je skoraj umrla. Naslednji 15 letni sin obiskuje prvi letnik in pred nekaj tedni so imeli v šoli obvezno cepljenje proti tetanusu, vendar nisem dovolila, da ga cepijo. 12 letna hčerka je dobila astmo po cepljenju pred tretjim letom starosti, vzrok za astmo vem šele sedaj. Najmlajša 10 letna hčerka, prav tako odlična učenka, od drugega leta starosti naprej neprestano toži o bolečinah v ušesih, ki so pogosto huda, brez vnetja. Sumim, da so vzrok za njene bolečine tudi cepiva.«

Foto: Finance.si

Najstarejši sin zbolel za shizofrenijo

Glede najstarejšega sina pove, da je imel po vsakem cepljenju hude stranske učinke, njegovo telo je postalo posuto z rdečimi pikami in visoko temperaturo ter "napadalnim" kašljem. Potem so mu dajali antibiotik za antibiotikom. Začel je hirati in zaostajati v rasti, čeprav je ob porodu tehtal 4,5 kilogramov. Najhujše pa se je zgodilo takoj po cepljenju tetanusa v 1. letniku - dobil je privide. Začeli so ga zdraviti na pedopsihiatriji v Mariboru. Po zdravilih je postal nemiren, agresiven, čeprav nikoli prej ni bil, ni čutil svojih rok in nog, pogosto je mislil, da mu bodo popokale mišice. Ker ni mogel prenašati takih simptomov, je poskušal s samomorom - spil je ves Risperdal in pojedel tablete, ki so mu jih predpisovali. Lansko leto je bil osem mesecev v bolnišnici, vendar se stanje ni izboljšalo. Obupana mama še pove, da »nihče od zdravnikov ne zna pojasniti izvora bolezni, zato ne razumem, kako lahko potem predpisujejo zdravila.«

Mati se je sedaj zatekla k alternativnemu zdravljenju svojega sina

»Končno sem zasledila, da se da razstrupiti organizem z Gaps dieto in homeopatijo ter kontrolo krvi v Adrialabu, če primanjkuje B12 vitamin. Hvala ljudem, ki so pripravljeni pomagati mojemu sinu,vendar ostane problem pri denarju. Zadeva je na sodišču, ker ga CSD želi dati v zavodsko varstvo«. Sin ji je povedal, da bo raje umrl, kot pristal v zavodu. Tudi mnenje izvedenca psihiatra je bilo proti zavodskemu varstvu. Sama je mnenja, da za zdravje svojih otrok odgovarjajo starši, potem, ko jih farmacevtski lobi uniči s cepivi. Zato naj oni plačajo razstrupljanje bolnih otrok in ljudi. Poleg tega: ko zdravniki dvignejo roke nad primeri in boleznimi, ki jim niso kos, je rešitev samo ena – alternativno zdravljenje, ki ga bodo morali prej kot slej priznati. Za zaključek dodaja, da »nikoli več ne bom dovolila, da mi cepijo otroke. Cepiva niso nedolžna zadeva«.

Zakon o nalezljivih boleznih določa, da je nekatero cepljenje obvezno

Tako določa, da je obvezno cepljenje otrok proti: hemofilusu influence b, davici, tetanusu, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, ošpicam, mumpsu, rdečkam in hepatitisu B. V primeru, če starši svojega otroka ne želijo cepiti, morajo podati predlog za opustitev cepljenja, s katerim se mora strinjati tudi zdravnik. Predlog za opustitev cepljenja se pošlje ministrstvu, pristojnemu za zdravje, ki pošlje predlog Komisiji za cepljenje. Če se straši izmikajo cepljenju otroka brez potrjenega razloga, jih lahko doleti globa od 10.000 do 100.000 evrov. V zdravstvu dodajajo, da ni nikjer nobenega dokaza, da bi vrsta psihičnih in drugih bolezni lahko nastala zaradi cepljenja.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2013 ob 0:48 Bah gost

      "Če se straši izmikajo cepljenju otroka brez potrjenega razloga, jih lahko doleti globa od 10.000 do 100.000 evrov. V zdravstvu dodajajo, da ni nikjer nobenega dokaza, da bi vrsta psihičnih in drugih bolezni lahko nastala zaradi cepljenja." Totalen bullshit, ustrahovanje in zavajanje ljudi....kar se pa kazni tiče, bi pa avtorjem le-te takšno vsoto z zvitkom po 5 eurov nekam zatlačil, da bi se čutilo in poznalo... Noben od teh "strokovnjakov" se ne zaveda, koliko škode povzročijo vsako leto nedolžnim otrokom in staršem s takšno direktivo....Btw: če se slovenceljni zgledujemo tok po nemcih, ne bi blo švoh sledit tudi tej poti - neobveznemu in hkrati izbirajočemu se lahko odmerku za katero bolezen bi starš želel cepiti otroka. V današnjem času in stopnji informiranosti ljudi in zavedanja, da je lobi farmacije en ogromen konglomerat škodljivcev, ni čudno da prihaja do bombardiranja z anti-cepivo propagando v zadnjem času. Naši primati od odgovornih pa si še kar naprej zatiskajo oči in igrajo butalce...

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.