https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

CSD Murska Sobota se iskreno zahvaljuje vsem donatorjem v preteklem letu

Murska Sobota, 11.01.2014 ob 7:15  

CSD Murska Sobota se ob vstopu v leto 2014 iskreno zahvaljuje vsem donatorjem, ki so preteklo leto s svojo pomočjo na kakršen koli način polepšali dan štvilnim otrokom, družinam in posameznikom ter jim tako olajšali prenekatere stiske, s katerimi se vsakodnevno soočajo.

 

V Pomurju je vse več posameznikov, otrok in družin, ki so se znašli v socialni stiski. Materialne stiske, stiske ranljivih skupin s posebnimi potrebami, stiske ki izhajajo iz družinskih razmer, nepravilnih odnosov in tudi žal različnih zlorab, ne bi smele biti prezrte. Pomoč, ki pride v materialni, ali kakršni koli drugi obliki, lahko posamezniku - med katerimi je potrebno posebej izpostaviti otroke  - ne samo polepša trenutek, temveč mu daje novo upanje ter  priložnost, da sploh lahko začne živeti boljše, drugače, na novo.

CSD Murska Sobota se ob pregledu preteklega delovanja v letu 2013 ob tej priložnosti zahvaljuje številnim posameznikom in organizacijam, ki so donatorsko sodelovali v njihovih reteklih projektih in dogodkih.

Tako so se v preteklem letu ob pomoči Rotary kluba Martjanci otroci iz družin z manj priložnostmi lahko udeležili petdnevnega letovanja pri ZŠOD Ljubljana Tabor Soča. V sodelovanju s podjetjem Proconi so socialno ogroženim darovali tudi prehrambene pakete. Sledile so delitve šolskih torb in šolskih potrebščin, sprejetih s strani Rotary kluba Ljubljana ter delitve prehrambenih paketov s strani Anine zvezdice in Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Med donatroji so bili tudi Hotel Dijana, s podelitvijo kopalnih kart, Telekom z razdelitvijo prehrambenih paketov, ki so jih zbrali zaposleni Telekoma iz vse Slovenije. Podobno je prehrambene izdelke darovala še Zavarovanica Triglav.

Prevzem paketov za otroke na Ministrstvu za zunanje zadeve (Foto: CSD Murska Sobota)

Pomgrad je otrokom Kriznega centra za mlade Murska Sobota Dnevnem centru za otroke in mladostnike Kekec ob koncu preteklega leta daroval 1100 toplih obrokov, trgovina DM je razdelila 250 paketov kozmetike in prehrambenih izdelkov iz trgovine DM in oblačil, posteljine, odej, ki so jih prav tako zbirali zaposleni DM iz vse Slovenije.

RIS Rakičan je pomagal, da so se otroci iz družin z manj priložnostmi lahko udeležili "Angleških počitnic" ter organiziral Božičkovanje za 50 otrok iz družin z manj priložnostmi. Organizacijo božičnega obdarovanja "Pisma božičku" za otroke iz družin z manj priložnostmi (obdarovanje 70 otrok) je pomagala izvesti Zveza prijateljev mladine Slovenije, prav tako pa je božični čas z napitki polepšala otrokom v rejništvu Radenska, med tem, ko jih je Lions klub obdaril z darili.

Trgovina S. Oliver in C&A sta socialno oroženim podarili oblačila, Kriznemu centru za mlade pa sta podarili svoje izdelke tudi trgovina Hervis, ki je njihov prosti čas obogatila s športnimi rekviziti, za ure ob poslušanju glasbe in poučnih vsebin pa je poskrbela trgovina Big Bang, ki jim je podarila radio.

Karitas je denarno donacijo namenil Dnevnemu centru Kekec, za materialno pomoč družini je poskrbela Verica Banfi s.p.. med tem ko so številni otroci dobili šolske potrebščine ob pomoči Vzajemne, podjetje Dormeo pa je z darovanim denarnim zneskom sodeloval v akciji Objem topline.

V preteklem letu so za donatorstvo socialno oroženim poskrbele tudi vse občine v UE Murska Sobota.

Z denarnim ali materialnim prispevkom številnim družinam so pomagali tudi prenekateri posamezniki, ki pa ne želijo biti imenovani. Zahvala s strani CSD tudi vsem njim, katerih bi po njihovem mnenju moralo biti še več, a se marsikdo med nami žal tistega »majhnega« dejanja, ki nekomu lahko veliko pomeni, preprosto ne spomni, ali se (še) ne zaveda njegovega pomena. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2014 ob 18:12 gost gost

      Pohvalno! Vedno je malo morje komentarjev pri člankih z negativnimi novicami, tu pa nobenega! Kak ironično!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2014 ob 20:27 buba gost

      suuuuper! to je to!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2014 ob 21:54 lepi gost

      bravo Csd Ms & vsi donatorji!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.