https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Minister Židan okronal 18. Vinsko kraljico Slovenije

Radenci, 11.01.2014 ob 10:30  

Včeraj je hotelu Radin v Radencih kot 18. Vinska kraljica Slovenije za leto 2014 nacionalni vinski kroni in njenemu poslanstvu prisegla Špela Štokelj iz Planine pri Ajdovščini. Krono ji je predala vinska kraljica Neža Pavlič.


Dekle je v novembru 2013 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke.

Na slovesnosti kronanja sta prisotne uvodoma nagovorila Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, nosilca projekta Vinska kraljica Slovenije ter mag. Dejan Židan, Minister za kmetijstvo in okolje, ki je kot 18. Vinsko kraljico Slovenije okronal Špelo Štokelj iz vasi Planina pri Ajdovščini. Nova vinska kraljica je svečano prisegla svojemu poslanstvu in prvič nagovorila javnost, ter obljubila, da bo vinorodna Slovenija tudi z njeno pomočjo bolj prepoznavna in cenjena med vsemi, ki častijo vino ter, da si bo prizadevala, da bi vsi spoznali dobro plat vina in razumeli njegovo povezanost s slovenskim človekom. Kot krajinska arhitektka je poudarila tudi značilno lepoto in pomen slovenske vinorodne kulturne krajine.

 

18. Vinski kraljici Slovenije, Špeli Štokelj, je najprej čestital in zbrane nagovoril Mihael Feher, pomočnik direktorja Podružnice Pomurje Nove KBM, v imenu generalnega pokrovitelja projekta Vinska kraljica Slovenije Nove KBM. Sledil mu je pokrovitelj avtomobila Vinske kraljice Slovenije 2014, direktor podjetja Avto Rajh - Dušan Rajh, ki ji je za eno leto predal ključe vozila Ford Fiesta dizel. Kot pokrovitelj vina Vinske kraljice Slovenije 2014, Pinele, je v imenu Posestva Štokelj Špeli čestital njen oče Damjan.

Priklonil se ji je tudi podžupan matične občine Ajdovščina, gospod Igor Česnik. Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije je z nagovorom in voščili zastopal predsednik Cvetko Zupančič. Čestital ji je Dušan Brejc, direktor Vinske družbe Slovenije. V imenu vseh Planinskih vinarjev ji je kraljevsko leto zaželel g. Peter Ferjančič. Vinske kraljice Slovenije preteklih letnikov pa so jo sprejele v svojo družbo tako, da so ji podarile njen portret v kraljevski opravi, ki ga je naslikala Tamara Vogrin. Kronanju sta s svojim nastopom pridala dodaten pridih plemenitosti operni in koncertni baritonist, Marko Kobal, prvak SNG Opera in balet Ljubljana, ter Tomaž Plahutnik, priznani slovenski citrar in glasbeni pedagog. Kraljevski vtis so poudarile fanfare Qua Tromba. Za spoštljivo, hkrati pa vedro povezovanje prireditve je poskrbel Stane Kocutar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2014 ob 7:25 stan gost

      Hinavec Židan, naj se spomni, kaj je pred meseci obljubljal kmetom glede nepremičninskega zakona.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.