https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

»Fakini« iz Spodnjih Ivanjcev osvajajo z videospotom za skladbo »Samski fant«

15.01.2014 ob 10:00  

Fantje iz ansambla Štajerski fakini so v teh dneh predstavili videospot za eno njihovih najprepoznavnejših polk, ki nosi naslov Samski fant.


Polka govori o mladem muzikantu, ki po slepi zaljubljenosti uvidi, da njegova draga ni to, kar je mislil, da je. Po razhodu se odloči za samsko življenje ter za življenjski stil muzikanta, ki bo s svojo glasbo razveseljeval ljudi.

S skladbo, ki sta jo ustvarila Primož Ilovar in Miha Kirbiš, je ansambel že na lanskoletnem festivalu v Cerkvenjaku požel uspeh, saj si je prislužil 1. nagrado občinstva in 2. nagrado strokovne žirije, zdaj pa publiko osvajajo tudi z videospotom.

Je to vaš prvi videospot, zakaj ste izbrali ravno to pesem?

To je naš prvi videospot. To pesem pa smo izbrali zato, ker je po svoje zanimiva, nevsakdanja tematika, bila je sprejeta tudi med poslušalci in z njo smo tudi zmagali na narodnozabavnem festivalu v Cerkvenjaku.

Imate mogoče kakšno prigodo s snemanja spota?

Prigode so se dogajale zmeraj, zato je bilo veliko smeha skozi snemanja spota. Najbolj pa smo se šalili na ta račun, kako kolega iz ansambla prevzame dekle drugemu članu ansambla ... mislim pravi prijatelji ( hec ) …

Na kaj ste najbolj ponosni v lanskem letu in kakšne imate plane za letošnje leto?

Najbolj smo ponosni na festivalsko zmago v Cerkvenjaku, novi videospot, intenzivno delo in posledično številna ter kvalitetna igranja. Za letos pa imamo v načrtu, da zagleda luč sveta naša prva CD zgoščenka, ob tem promocijski koncert, še kakšen videospot, udeležba na kakšnem festivalu, uspešni nastopi …

Bralke bo mogoče zanimalo, če ste res še vsi samski, kot govori pesem, ali je to skrivnost?

Najbolje da se o tem oboževalke pozanimajo same, ker se nikoli ne ve, kateri bo jutri samski ali ga bo slučajno kaj zadelo.

Bi želeli kaj sporočiti bralcem Pomurca?

Dragi bralci in bralke, Štajerski Fakini vam sporočamo, da uživajte in imejte sami sebe radi, ker če se imate, imate posledično radi tudi druge in oni vas. Pridite se na naše nastope zabavat in nas še naprej pridno poslušajte. Ne bomo vas pustili ravnodušne!

Videospot za skladbo Samski fant:

 

Štajerske fakine pa smo pred časom predstavili tudi v rubriki Pom-muzika na našem portalu:

Štajerski fakini - skupina navihanih fantov iz Spodnjih Ivanjcev

 

Foto: Facebook

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.01.2014 ob 11:44 zip gost

      Lepa pesem, videospot tudi. morda dovolj za motivacijo za mlade prekmurske fante, da ustanovijo kakšen sličen ansambel, da tudi v našem koncu začutimo pripadnost slovenski narodno zabavni glasbi in se s tem približamo slobensko narodno zabavni sceni..ali pa je to samo moja utopična želja?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2014 ob 19:18 poh gost

      zelo slabo posnet spot. bojše ka totih snemalcov več ne ponucate, predvsem scena je na nuli. ka se pa muzike tiče pa je kak za koga oz. za preproste kmečke lidi je vredi.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2014 ob 19:37 mica gost

      @poh, tebi je slon izgleda v uho prdno..nemaš blage veze..ali pa maš eventualno voljo do posluha, takšnih je ogromno.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.01.2014 ob 19:46 lajči gost

      rejsan tij pohanii, ali ka si ži, tij se razmiš v muziko kak Marica u krivi hurac..)))

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.01.2014 ob 19:48 poh gost

      @mica te pa mi ti razloži ka je tu tak vredi..besedilo je neizvirno, muzika pa refren sta tipična, vse lepo zapakirano v varnih okvirih tote zvrsti glasbe. pač nič posebnega.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.01.2014 ob 19:52 frisbi gost

      meni tudi gre na bruhanje kda take zvoke čujen

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.01.2014 ob 20:09 Prekmurec gost

      Zečič je ipak Zečič..tau je za nas.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.