https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Informativni izračuni za odmero davka na nepremičnine do sredine februarja

22.01.2014 ob 8:00  

Geodetska uprava bo obvestila s podatki o nepremičninah z informativnim izračunom davka na nepremičnine in posredovala lastnikom nepremičnin ter davčnim zavezancem do sredine februarja 2014.


Do zamude bo prišlo zaradi dodatnih podatkov in zahtevnosti obdelav

Povzročile so jih predvsem zadnje spremembe in dopolnitve Zakona o davku na nepremičnine. Že načrtovane aktivnosti in metodološke rešitve je bilo treba dopolniti v zelo kratkem času, zato se je podaljšal čas za prilagoditev obstoječih in izdelavo novih programskih rešitev. Spremenjene in nove programske rešitve bi zahtevale temeljito preverjanje in testiranje delovanja. Zaradi omejenega časa bo kontrola, namesto v nekaj tednih, izvedena v samo nekaj dneh, zato obstaja možnost nepredvidenih napak, ki jih bo možno odpraviti naknadno, in sicer do priprave podatkov za obdavčitev in dejanskega izračuna davka na nepremičnine.

Podatke, ki bodo uporabljeni za izračun davka, bodo lahko urejali do 31. marca

Za lastnike nepremičnin to ne pomeni bistvenih sprememb, saj lahko vsi lastniki že sedaj popravljajo podatke o nepremičninah, ki ne izkazujejo dejanskega stanja. Podatke, ki bodo uporabljeni za izračun davka na nepremičnine, bodo lahko urejali do vključno 31. marca na geodetski upravi in pri ostalih upravljavcih podatkov, ki vplivajo na izračun davka. Geodetska uprava bo obdelave, kot jih bo naredila za informativni izračun davka, ponovila v obdobju od 1. do 15. aprila 2014. Obdelane in urejene podatke bo 15. aprila 2014 posredovala Davčni upravi.

Do sredine februarja bo natisnjeno in razposlano lastnikom nepremičnin in davčnim zavezancem 1,2 milijona obvestil

Geodetska uprava je v soboto in nedeljo, ko aplikacije za spreminjanje podatkov niso delovale, uspešno preračunala vrednosti vseh nepremičnin, zamenjala 12.000 začasnih matičnih številk s pravilnimi in uredila podatke, potrebne za izračun davka na nepremičnine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2014 ob 9:19 2014 gost

      Tisti,ki imajo dosti nepremičnine in tisti,ki so si prilastili in tisti,ki so hoteli imeti vse bogatstvo jih je treba obdavčiti dvojno.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2014 ob 10:14 pero gost

      obdavčijo naj tudi tajkunske kredite!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2014 ob 10:36 gost gost

      pa nouro pamet naj tudi obdavčijo. od toga bi v prekmurji največ doubili.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.