https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet Občine Veržej potrdil 1. obravnavo proračuna

24.01.2014 ob 7:00  

Na 20. redni seji so svetniki Občine Veržej potrdili odlok o prvi obravnavi proračuna Občine Veržej za leto 2014.

 

Na potrjenem prvem branju proračuna znašajo skupni prihodki 1.378,514 evrov. Vsota skupnih odhodkov znaša 1.372,605 evrov, kar nakazuje pozitivno stanje. Proračun je bil potrjen s strani članov Občinskega sveta soglasno.

V Občini se bodo vršili posamezni projekti. Na seji so obravnavali in predstavili občinski prostorski načrt, pri čemer so poudarili skladen, racionalni prostorski razvoj, z optimalno zasnovo poselitve, doseganje razvoja kmetijstva, turizma in prostočasnih dejavnosti ob hkratnem zagotavljanju varstva zavarovanih območij, naravnih vrednot, zaščite kulturne dediščine, zagotavljanje varstva ljudi, živali in premoženja. Namen je tudi ureditve natančne meje med občinama Veržej ter Križavci. Težave nastopijo pri prehodu meje čez lastniško parcelo.

Predstavljena je bila sistematizacija dela v vrtcu in razvoj. V vrtec je trenutno vpisanih 48 otrok, vendar ga še vsi ne obiskujejo zaradi nezadostne starosti. Vrtec deluje s tremi skupinami. Število otrok se je povečalo v primerjavi z letom 2013, zato se planirajo nove zaposlitve.

Občina Veržej planira v letu 2014 še postavitev pomnika o osamosvojitvi, za katerega se izbira še lokacija, predlog pa so občinski člani že sprejeli. Župan je omenil ureditev železniške postaje, na kateri bodo zgradili čakalnice, uredili okolico ter omogočili asfaltirano cesto do postaje. Pogovor je potekal o temah ureditve cest v občini Veržej ter o financiranju vodnih omrežjih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2014 ob 16:14 majo gost

      pozitivno je vsaj to, da proračun sprejmejo na začetku leta, za razliko od tistih, ki ga sprejemajo za nazaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.