https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Puconci: CEROP prvič v vlogi zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov

Puconci, 24.01.2014 ob 12:00  

Včeraj je v Občini Puconci potekala 24. redna seja, na kateri so sprejeli Sklep o določitvi cen zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v občini, dopolnili Načrt ravnanja z nepremičnim premoženjem občine in spremenili Cenik oglaševanja v občinskem glasilu Občan.

Občinski svetniki so sprejeli Sklep o dopolnitvi Načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Puconci za tekoče leto. Tako so v načrt pridobivanja nepremičnega premoženja dodali zemljišče, ki se nahaja v romskem naselju Kuštanovci in predstavlja del že zgrajene in kategoriziranje javne poti. V načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem pa se je s sklepom dodal gozd v Moščancih ter njiva in travnik na Vaneči, katero je občina pridobila na podlagi zapuščinskega postopka in ga dolgoročno ne potrebuje.

Cena zbiranja komunalnih odpadkov nižja, bioloških odpadkov višja

Občinski svet Občine Puconci je potrdil tudi Elaborat o oblikovanju cen izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov ter o določitvi cen zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v Občini Puconci, ki ga je izdelal izvajalec gospodarske javne službe Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. Nove cene se uporabljajo že od 1. Januarja 2014, zbiranje komunalnih odpadkov pa po novem stane 0,18981 EUR/kg (lani 0,19053 evrov/kg), zbiranje bioloških odpadkov pa 0,05320 EUR/kg (lani 0,03331 evrov/kg).

Direktor Saubermacherja Drago Dervarič je med predstavitvijo poudaril, da so na območju Puconcev v preteklem letu zbrali 512 ton mešanih komunalnih odpadkov, kar pomeni 21% manj kot v letu 2012. Po drugi strani pa so zbrali kar za 50% več ločeno zbranih frakcij, kar pomeni, da se večina občanov zaveda pomembnosti ločevanja odpadkov za njihovo okolje.

CEROP prvič v vlogi zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov

Omenjene cene veljajo za vsa naselja v občini, razen za naselji Puconci in Vaneča. V skladu s Pogodbo o plačevanju odškodnine in nadomestila za razvrednotenje okolja ali nevarnosti za okolje na odlagališču komunalnih odpadkov v Puconcih, je namreč javno podjetje CEROP d.o.o. dolžno zagotavljati vsem gospodinjstvom v KS Puconci in KS Vaneča, brezplačno zbiranje, odvoz, obdelavo in odlaganje gospodinjskih odpadkov.

Pol ceneje za celoletne oglaševalce

Na kratki seji so sprejeli le še Cenik oglaševanja v občinskem glasilu Občan. Tako tudi letos ostajajo cene, kljub nekoliko višjemu davku, enake oziroma celo nekoliko nižje, razen za oglas na zadnji zunanji strani, bodo morali oglaševalci odšteti nekoliko več.

Podjetjem in samostojnim podjetnikom, s sedežem na območju občine Puconci, se pri oglaševanju v občinskem glasilu Občan, prizna 50% popust na ceno oglasa, določeno v ceniku oglaševanja. Prav tako se prizna 50% popust tudi vsem naročnikom, ki sklenejo letno pogodbo oglaševanja v občinskem glasilu Občan.

Cenik oglaševanja v občinskem glasilu Občan:

- stran A4 400,00 EUR + 22% DDV = 488,00 EUR

- 1/2 strani A4 200,00 EUR + 22% DDV = 244,00 EUR

- 1/4 strani A4 100,00 EUR + 22% DDV = 122,00 EUR

- 1/8 strani A4 50,00 EUR + 22% DDV = 61,00 EUR

- zadnja zunanja stran 500,00 EUR + 22% DDV = 610,00 EUR

- sprednja zunanja stran 600,00 EUR + 22% DDV = 732,00 EUR

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2014 ob 13:17 x gost

      KAKO stane kg. toliko? saj pa ne plačujemo po kg. ampak po volumno. Nikoli nisem zasledila v MOMS, da bi zabojnike tehtali, kar seveda bi bilo pravično in bi dejansko plačali po teži odpadkov. Vsi plačujemo isto, ne glede na to, če ločujemo in ne glede koliko odpadkov imamo. Naj se že enkrat naredi red z plačilom odpadkov in že enkrat naj začnejo tehtat zabojnike, ker ne mislimo plačevati za ostale, ki ne ločujejo odpadkov in polnijo zabojnike, ker jim je vseeno, saj so cene tako ali tako iste........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2014 ob 18:43 jojo gost

      G. Dervarič, najlepše in najlažje je voditi podjetje, ki opravlja obvezne javnogospodarske službe občin. Drugače rečeno, ste podaljšana roka občin. Upam, da je razumljivo kaj to pomeni. Podjetje recimo poda na občino predvidene spremembe. Občine pripravijo odloke, ki jih svetniki , več ali manj na pamet, potrdijo. Tako iz leta v leto dvigujete standarde, normative in posledično cene, katerih rast pa se ne more kosati s finančno rastjo gospodinjstev. Za takšno podjetje je dejansko nemogoče, da zaide v rdeče številke.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.