https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti razkrili skrivnosti tapkanja

15.02.2014 ob 7:15  

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski soboti je potekalo predavanje in predstavitev knjige o tapkanju. Skozi zgodbe so poslušalci spoznali skrivnosti tapkanja.

 

Zgodbe o uspehu

13. februarja se je v Pokrajinski in študijski knjižnici odvijalo predavanje o tapkanju. Knjižnična predavalnica se je do dobra napolnila. Med obiskovalci je prevladoval ženski spol.  Po posamezni predstavitvi predavateljic Pike Rainer, Cvetke Horvat in Jelke Peček se je skrivnost tapkanja pričela razkrivati.

Pripovedi skozi zgodbe so prikazovale značilne težave, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. Zelo ponazorjeno so predavateljice pripovedovale, kako so s EFT metodo te težave odpravile. V medsebojnem komuniciranju s poslušalci, so prav tako mojstrice tehnike praktično prikazale kako se to počne. Vso znanje so predstavile v knjigah, v katerih so poenostavile postopke tehnik ali opis zgodb, v katerih se bralec prav kmalu prepozna. Prav tako je natisnjena slikanica za otroke.

EFT

O razvoju in osnovah EFT so lahko obiskovalci prebrali v gradivu, katerega so predavateljice razdelile ob začetku predavanja. Iz gradiva smo lahko razbrali tudi, da sama metoda izvira  iz Amerike. Inženir Gary Craig je poenostavil algoritme metode TFT ali terapijo miselnega polja.

Metoda temelji na povezovanju akupresure, nevrolingvristično programiranje, kognitivno in vedenjsko psihologijo. Preprosto, to predstavlja zavedanje težav, ki lahko obremenjujejo tako telo kot um. Negativne izkušnje  motijo pretok energijskih meridianov, kar je najpogostejši razlog za fizične težave, slabše zmogljivosti ter psihične motnje. 

Kaj lahko spremenimo?

Proces temelji na psihološki akupresuri, pri kateri s prsi tapkamo po določenih točkah na telesu. S postopkom vzpostavimo ravnovesje v našem energijskem sistemu in omogočimo prost pretok energije. Postopek je po besedah avtoric zelo preprost in uporaben tako za odraslega človeka kot otroka.

Kot navajajo avtorice naj bi bil celoten proces uspešen pri težavah s stresom, obvladovanju jeze, zamer, krivde, nadzora nad strahom, depresije, fobije, zasvojenosti, alergij ter še mnogih drugih težav.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2014 ob 12:19 Gost gost

      Včasih so nas v šouli včili, da se ne sedi na mizi, ker tja sodi roka in hrana nej pa "posrana" rit. Očitno so tau "gospou" v otroštvi tou nej včili. Glavno ka joj ide tapkanje. Sramota pa takšno obnašanje.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2014 ob 13:00 VLADO gost

      G ospa Cvetka Horvat naj si rešuje probleme v svojem okolju , pa če bo delovalo , ji bomo verjeli tudi mi ! Vse tele cenjene gospe pa naj najprej (TEPKAJO) tapkajo sebe po določenih mestih , da jim prej pride !

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.