https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Informativni dan na Biotehniški šoli Rakičan

Rakičan, 14.02.2014 ob 17:15  

Danes in jutri poteka informativni dan na Biotehniški šoli Rakičan.

 

 

Ravnatelj Biotehniške šole Rakičan Štefan Smodiš in profesorica strokovnih predmetov Marija Štefanec, sama tudi oba bivša dijaka omenjene šole, sta obiskovalcem predstavila, kaj vse nudijo svojim dijakom, module, ki jih imajo njihovi dijaki na izbiro pri vpisu, na koncu pa je sledila še predstavitev prostorov šole.

Ravnatelj je prisotnim pojasnil, da imajo 120 dijakov v sedmih oddelkih. Smeri, ki jih na njihovi šoli ponujajo dijakom, so naslednje: kmetijsko-podjetniški tehnik (izobraževanje traja 4 leta), gospodar na podeželju (3 leta) in pomočnik v biotehniki in oskrbi (2 leti). Omenjeni pogrami so posodobljeni, kar pomeni, da vključujejo tudi snov iz ekonomije, marketinga, trženja in pa seveda stroke. Med drugim je Smodiš omenil, da si želijo, da bi bilo več prakse. Nedalje je še omenil, da zaposlujejo 26 učiteljev, od tega jih je 10 zaposlenih na tehničnem področju. Poleg tega za dijake iz oddaljenih krajev nudijo dijaški dom, ki je tik ob šoli. Poleg šole imajo tudi šolsko posestvo (kjer imajo vrtove, rastlinjake, polja, sadovnjak, tudi hlev za živino, ki pa je trenutno prazen, v Andrejcih pa imajo v najemu tudi vinograd). Pogoji za delo na šoli so dobri, saj imajo na razpolago tudi veliko tehničnih pripomočkov. Tudi za prehrano je poskrbljeno.

Na koncu je Marija Štefanec podrobneje predstavila module, ki jih njihovi bodoči dijaki lahko izberejo pri vpisu na njihovo srednjo šolo.

                  Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2014 ob 17:23 Krnekapato gost

      Ta šola je za en drek, če se vpišete vam bo žal! Garantirano! Ravnatelj pa je največji debil v Sloveniji... Bodite pametni pa pojdite na drugo šolo!

      18 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2014 ob 22:42 dela gost

      kaj so spet fenci-šmeci. preprosto, to je srednja kmetijska šola rakičan in to je to. drugače pa so šole in faksi postalii prehodni dom za brezposelne.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.