https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Žerjav izrekel popotnico novemu kandidatu za gospodarskega ministra

20.02.2014 ob 8:45  

Ob kandidaturi Metoda Dragonje za novega ministra za gospodarstvo (brez katerega je Slovenija že 3 mesece), je spregovoril Radovan Žerjav - nekdanji minister za ta resor. Naj spomnimo: Žerjav je pred kakim letom ministrstvo in politiko nasploh zapustil po zelo tehtnem razmisleku, kot je sam dejal.


Davčna politika ne sme biti ločena od gospodarstva

Tako je Žerjav na povabilo dnevnika Večer pojasnil svoja stališča danes. Poudaril je, da želi novemu ministru v vladi trdno pozicijo, ki pa si jo bo moral sam izboriti. Izpostavil je tudi, da je v času, ko je Slovenija v nezavidljivem gospodarskem položaju, skregano z vso logiko dejstvo, da je trenutno najbolj pomemben minister za finance. Davčna politika se v teh časih po njegovem ne sme voditi ločeno od gospodarstva: »Ne more in ne sme se dvigovati davkov, ki neposredno obremenjujejo gospodarstvo, v isti sapi pa padajo izjave o ukrepih za spodbujanje gospodarstva. Ta logika ne pije vode. In pika.« Žerjav je poudaril še, da mora prav gospodarski minister na sejah vlade imeti zadnjo besedo, ko se odloča o delovanju gospodarstva: »Sicer ministra ne potrebujemo. Potrebujemo ministra, čigar beseda je v vladi močna, jasna, glasna, predvsem pa slišana.«

Nekdanji minister Žerjav je trenutno zaposlen v avstrijskem podjetju, ki deluje mednarodno, med njihovimi cilji pa je tudi skrb za Slovenijo, tako si želijo prevzeti nekatera slovenska podjetja v stečaju ter tako ustvariti nova delovna mesta za Slovence, a kot poudarja, prevzemi ne potekajo enostavno, tako Žerjav ne izključuje možnosti, da je v ozadju igra interesov, tako značilna za naše okolje.

Dokler bo opozicija rušila vlado, bo Slovenija nazadovala

Prav tako je povedal, da se je skozi izkušnje, ki jih je pridobil v času aktivnega delovanja v politiki, spoznal, da je vslovenskem političnem okolju skoraj nemogoče kar koli ustvariti: »Dokler bodo stranke v opoziciji razbijale in rušile vse za državo izjemno pomembne projekte vladne strani, ob zamenjavi oblasti pa te iste projekte kot stranke pozicije zagovarjale in jih hvalile, tako dolgo bo Slovenija stala na istem mestu.« Kot dodaja, bo Slovenija nazadovala, dokler bodo stranke v opoziciji v duhu političnega boja in rušenja vlade za vsako ceno  rušile projekte, ki so ključni za to državo in za oživljanje gospodarstva.

Pozval pa je volivce, naj se nehajo odločati ideološko, kajti tam ni rešitev za ključne probleme današnje Slovenija, ampak v enotnosti največjih političnih sil pri ključnih projektih za dvig naše države iz situacije v kateri se je znašla.

Z naslednjimi besedami je pospremil novega gospodarskega ministra: »Ob vsem tem, kar sem omenil kot slovensko politično folkloro, vam ne bo lahko, verjamem pa, da se bliža čas, ko se bo vse to spremenilo. Mora se spremeniti! Želim vam, da se to zgodi v času vašega ministrovanja.«

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2014 ob 9:04 Miško gost

      Ka, če bi vi gos.Žerjav zdaj prevzeli županstvo v Murski Soboti,ker gos.Štihec je že dva in pol mandata dal skos in je že vidno utrujen,nič si ne more dogovoriti z mestnim svetom. Zato predlagam gos. Žerjav prevzamte županovanje v Murski Soboti z obvezo,da ne boste odstopili,ko ne bo kaj po vaše.

      12 39 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2014 ob 9:07 smrkci gost

      Naši politiki nemore niti več bog pomagati,revulucija bo,kot v ukrajini,tako so želeli tajkuni in politiki.Se pravi pokrasti ljudem čim več denarja in narediti vojno to je slogan tajkunov in politikov.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2014 ob 9:29 sanjati gost

      Ja Stihec res slabo zgleda trebej ga zamenjat, ka je ze predalec so s svojimi dejanji. Nucamo mlajsega ki mu ni cilj vladati in ponizevati ljudi to namrec postanejo, ko ze dugo sedijo na stolcku.Misko in Smrkci oba mata prav

      10 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2014 ob 10:24 XY gost

      Vi bi mačka v žaklju hoteli kupiti...pa ne, da so sedanji kaj boljši.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.02.2014 ob 13:14 član gost

      Zelo dobra, pametna in poučna POPOTNICA. Nimam pa upanja, da jo bo upoštevala nespametna vladna koalicija. Še manj pa predsednica vlade, ki je pod kontrolo stricev in drugih tajkunov iz ozadja. G. Radovan Žerjav vam pa čestitam na pametnem nasvetu in vam želim vse dobro, kjer koli že ste. S r e č n o p a n e z a v e č n o !!!

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2014 ob 14:09 prekmurka gost

      G .žERJAV, JE BILA VAŠA BESEDA V VLADI JASNA, GLASNA IN SLIŠANA? Ali pa ste delali po nareku Janše? To ni vprašanje, je dejstvo.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.02.2014 ob 16:12 Stewen gost

      VINJETA - Žal ne berem Večera, zato nimam vpogleda v celotno vsebino, ampak le v to, kar je zapisal Pomurec. - Večerovci so se torej spomnili nekdanjega gospodarskega ministra, ki je sicer naše gore list, je pa bil ne le gospodarstvenik (Nafta), ampak tudi politik - usmerjevalec iz Slovenske ljudske stranke. Celo v določenem času njen vrhovnik. In potem je po nekem "ključu" postal še gospodarski. Zdi pa se mi, da je bil tudi prometni minister in v njegovem času smo tudi v Sloveniji dobili vinjete. Po tem sem si ga še najbolj zapomnil, zato mu sam pri sebi pravim - Vinjeta. Da ne bi kdo (ali pa on) narobe mislil: poimenovanje je zame pozitivno. - Spominjam pa se ga (to pa bo negativno), ko je s svojo stranko deloval proti referendumu o arbitražnemu sporazumu o meji med SLO in HR. V živem spominu mi ostaja spot, v katerem so nastopali trije dedki, sicer ugledne osebnosti SLO. "Okus" je bil presežen, ko so spot predvajali takoj po enem "soočanju" TVS, katerega vsebina je izzvenela, da je skrajni čas, da pridejo Hrvati in Slovenci k pameti in zadevo naj reši mednarodna arbitraža. To, da pa sedaj oboji pričakujemo, da bo rešitev enostranska in v samo določeno korist, pa je seveda utvara. - Se je gospod Žerjav v Avstriji "spreobrnil" in je naenkrat proti, da bi opozicija rušila tisto, za kar si prizadeva pozicija. Tudi meni gre na bruhanje, ko čujem kakega "opozicista" - pa naj pripada levi ali desni opciji -, zato se mi zdi sedanji Žerjavov namig, naj volivci ne bomo "ideologi" (pristaši levih ali desnih), ampak bi kazalo voliti nestrankarske kandidate. Žal pa to še ni jamstvo, da bodo taki tudi ostali. "Zgled" je Židan, ki je vendarle pristopil v SD. No, so pa tudi "zgledi", ko kakega strankarja izključijo in je potem nestrankarski, denimo lenarški Vogrin. - Pa še o gospodu Dragonji. Žerjav mu je zažele uspeh. O. K. Osebno se prepričan, da bo novi minister vztrajal in ne bo rabili "temeljitega" premisleka, kot g. žerjav, ki je potem odstopil. To pa je menda v vojaškem slovarju: kapitulacija. Če te že izvolijo, se je treba boriti! Ne bom zapisal (do smrti), ampak do zadnjega atoma moči. Ljudje imamo radi zmagovalce!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.02.2014 ob 19:45 gost 2 gost

      Žerjav skrij se v mišjo luknjo,ka te nišče ne najde, pa tvojega pajdaša Pivara,s kerin sta si žepe punila vNafti !

      30 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.02.2014 ob 20:57 Lendava gost

      Nakladač! Še od srednje šole se ni spremenil.

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.02.2014 ob 7:47 delavec gost

      Gost 2- Faušarija je bolezen nesposobnežev na tiste, ki znajo in zmorejo uspešno delati. Če bi bilo to res kaj pišeš bi protikorupcijska komisija tudi pri njemu kot takratnemu predsedniku SLS našla ogromne količine neznanega izvora, kot je bilo pri predsedniku PS- Z.Jankoviču in predsedniku SDS- J. Janši. LENDAVA- pozabil si navesti, kaj si ti dosegel v teh letih, ki jih navajaš. Daj se stehtati !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.02.2014 ob 7:58 Lendava gost

      gost - delavec bil bi zelo presenečen, če bi ti povedal. Tehtam kar precej za razliko od Radota.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.02.2014 ob 8:38 skok gost

      Dokler je bil Janšev podrepnik. je nej tak mislo. Zdaj pa je naenkrat prišo k pameti. Verjetno je mnenje menjo, ko mu je Janša povedo resnico, da je bil najslabši minister do sedaj.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.02.2014 ob 9:32 XY gost

      @delavec Tako je sposoben, da je Nafta sedaj na kolenih. Od nekdanjih 1300 zaposlenih jih je samo še 130.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.02.2014 ob 7:15 delavec gost

      Poučno popotnico, ki jo je naslovil na kandidata za gospodarskega ministra g. Radovan Žerjav, so začele kopirati poslanske skupine. Tako je vodja poslanske skupine SD-a g. Matjaž Han postal pomembna oseba, ko je prebral podano popotnico. Vsebino njegove izjave lahko preberete tudi na teletekstu TV -Ljubljana. Za pravo razumevanje pa moraš imeti v glavi nekaj osnovnega znanja in čut poštenosti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.