https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Beltinci z Luko Koper o možnostih izgradnje logističnega centra

Beltinci, 20.02.2014 ob 7:15  

Dejavnost Luke Koper, v sodelovanju z občino Beltinci, ima velik potencial za ustvarjanje novih delovnih mest v Beltincih.


Na pobudo predstavnikov Občine Beltinci, s ciljem gospodarskega razvoja na področju industrijsko logističnih dejavnosti, so oživeli pogovori o sodelovanju občine z Luko Koper. V ponedeljek, 10. februarja 2014, so občino obiskali predstavniki Luke Koper. Predstavniki Luke so izrazili podporo razvojnim načrtom občine Beltinci na predvideni lokaciji industrijsko logistične cone, ki je v neposredni bližini avtoceste in železniške proge. Predvidena lokacija je tudi s strani Luke Koper prepoznana kot najprimernejša v občini in širši okolici za industrijsko logistično rabo. Želje občine so, da se v najkrajšem možnem času izvedejo vse potrebne nadaljnje aktivnosti in da se s tem ustvarijo pogoji za realizacijo skupnega gospodarsko logističnega projekta.

»Naša dolžnost je, da  po najboljših močeh ustvarjamo pogoje za prihod investitorjev. Dejavnost Luke Koper, v sodelovanju z nami, ima velik potencial za ustvarjanje novih delovnih mest, ki so za našo občino zelo pomembna. Želimo, da projekt čim prej zaživi, saj bo koristen tudi za celotno pomursko regijo,« je ob tem poudaril župan občine Beltinci Matej Gomboši.

»Država bi morala imeti koncept razvoja prometne in logistične infrastrukture, v kateri bi bile določene lokacije logističnih in distribucijskih centrov. S tem bi skrajšali muke gospodarskih subjektov pri pridobivanju dovoljenj,« je dejal predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, ki sicer podpira prizadevanje občine Beltinci pri pripravi OPN za obrtno cono na območju med cesto in železniškim tirom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.