https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prikupni Runo čaka svojega rešitelja

24.02.2014 ob 13:20  

V Murski Soboti se dosedanji lastniki morajo izseliti iz hiše. Sami gredo v blok, na njihov naslov pa pride novi lastnik, ki pa ne želi imeti psa, ki je doslej bil v lasti dosedanjega lastnika hiše. Gre za prikupnega psa, ki sliši na ime Runo, za katerega so v Društvu za Zaščito živali Pomurja že pred mesecem dni dobili prijavo, če lahko ukrepajo, ker živi v neprimernih pogojih. Vendar zanj to ni največji problem, ampak dejstvo, da se ne ve, kaj bo z njim čez dober teden.   


Runo je star šest let, »do sedaj je živel v ograjenem dvorišču, na sprehode ni hodil, zato bi bil zanj najbolj primeren dom tam, kjer bi bilo veliko prostora za gibanje. Tudi verige in boksa ni vajen. Je pa prijazen in ubogljiv, a sedaj zelo žalosten, ker ne ve, kakšna usoda ga čaka«, pravi Breda Habjanič, predsednica Društva za zaščito živali Pomurja.

Potem ko so pred dnevi, hitro in brez težav, preko Slovenskih novic našli nov dom za psa s Koroške, Kana, čigav lastnik je moral za zapahe, njemu pa je grozila evtanazija, je predsednica društva za zaščito živali Pomurja, Breda Habjanič prepričana,  da bo tudi prikupni Runo kmalu imel nov topel dom ter prijazne in ljubeče lastnike.

Če kdo ve za kakšno rešitev, naj sporoči na mail: trezikac@gmail.com ali na telefonsko 070/879-212.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.