https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomurci izkazujemo dobrodelnost s podarjanjem otroške opreme in oblačil

Murska Sobota, 26.02.2014 ob 7:05  

Na Trgu kulture v Murski Soboti je potekala dobrodelna akcija za mlade in socialno ogrožene družine in njihove otroke, ki jo je skupaj z drugimi pomurskimi dobrodelnimi organizacijami organiziralo socialno podjetje Zavod Korak naprej Murska Sobota.


Zavod za pomoč pri razvoju otrok in mladostnikov ter za uveljavljanje ljubiteljskih fotografov – Korak naprej Murska Sobota, socialno podjetje, je organiziralo dobrodelno akcijo na prostem, na kateri so podarjali otroško opremo in oblačila.

Več pomurskih organizacij v okviru dobrodelne akcije na prostem

Namen teh dobrodelnih akcij na prostem je tudi, da pridejo organizacije, ki nudijo določene pomoči. Tako so se akciji pridružile še druge organizacije na področju Pomurja, ki so na stojnicah predstavile svoje programe in podarjale izdelke: Hiša sadeži družbe, Radio Romic, Varna hiša Pomurja, Bumerang sreče in Prodajalna Bacek v sklopu Biotrgovine Snopje.

Dobrodelno akcijo izvajajo vsak drug mesec

Dobrodelna akcija, ki jo je Zavod Korak naprej organiziral, se je letos sicer izvedla prvič, drugače pa se izvaja vsak drug mesec, saj si organizator prizadeva, da bi te dobrodelne akcije postale tradicionalne. V začetku svojega delovanja je Zavod korak naprej v svoji trgovini na Slomškovi ulici izvajal dobrodelno akcijo vsak mesec, vendar pa so jo zaradi omejitve prostora morali preseliti na prosto.

Želijo si večji prostor za skladiščenje izdelkov

"Izdelke, ki nam jih prinesejo ljudje v trgovino, odložimo v skladišče, ki ga imamo trenutno na voljo, stvari se nato pregledajo in razsortirajo. Vedno dajemo naprej uporabne stvari, nič pa ni narobe, če so stvari neuporabne, saj jih potem damo v proces recikliranja in naredimo nakupovalne vrečke, ki jih delimo po trgovinah. Velik poudarek namenjamo predvsem ozaveščanju, gremo po raznih šolah, vrtcih, povezujemo se z drugimi organizacijami in podobno. Najbolj pa si želimo več prostora, saj imamo premajhno skladišče, kamor odlagamo vse te izdelke,” nam je na prireditvi razložila ustanoviteljica Zavoda Korak naprej Lea Cipot.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2014 ob 7:29 jiihaaa gost

      Akcija z dobrim namenom a z izredno slabo izvedbo. Predlagam, da je dogodek drugič kje skrit pred novinarji in širšo javnostjo, saj tisti, ki so zares pomoči potrebni, ne rabijo še tega, da jih vsak na veliko gleda, slika ali pa celo prosi za intervju s vprašanjem zakaj je v stiski. Te dobrodelne organizacije lahko za samopromocijo še vedno dogodek oglašujejo prej in sami naredijo poročilo dogodka, brez slik. Čeprav imam občutek, da je ta njihova samopromocija bila pomebnejša, kot dejanska dobrodelnost. Spet po drugi strani pa je v veliki večini na dogodek prišel določeni tip ljudi, ki bo ta ista oblačila verjetno že jutri prodajal na tržnici. Seveda pa so bili prvi, ki so v kamero tulili, kako nič nimajo, zlobna država, ki jim plačuje vse položnice ali pa celo izgradi hiše pa jim noče na te hiše narediti fasade oz. jim lastnik zemljišča kamor so se mu na črno naselili, za 10 cm poviša ograjo in tako več nimajo zraka :)

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2014 ob 16:33 MILAN gost

      Smo prostovoljno društvo , odzvali smo se povabilu pri sodelovanju zbiranja rabljenih oblačil , ter vse zbrano tudi dostavili na zavod, ne zdi se mi pa prav , da se to deli tudi na tržnicah , kot sem to sedaj opazil!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.