https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ideja o gradnji zdravilišča Rimska čarda še ni usahnila

Moravske Toplice, 06.03.2014 ob 7:00  

Ideja o gradnji zdravilišča Rimska čarda še vedno obstaja, vendar kot nam je pojasnil župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, bo treba le počakati na boljše čase in na resnejšega investitorja, ki bo sposoben speljati projekt.

Začetek projekta gradnje zdravilišča Rimska čarda sega že v leto 2004, ko je Občina Moravske Toplice s švicarskim partnerjem prvič javnosti naznanila veliko naložbo v to zdravilišče, ustanovljena je bila družba Rimska čarda. Območje Rimske čarde sicer ureja odlok LN za območje novega zdravilišča Rimska čarda, ki je bil objavljen v UL RS št. 117/3 leta 2003. Ureditveno območje obravnavanega lokacijskega načrta zajema skupno 80.088 m2, od tega 52.537 m2 v lasti Občine Moravske Toplice. Ob cesti v srednjem delu je obstoječa vrtina z izvirom zdravilne termalne vode. Območje je namenjeno za izgradnjo zdravilišča specializiranega za zdravljenje kožne bolezni-luskavice. Program vključuje hotelski kompleks z bazeni, zdravstvene kapacitete in rekreacijske površine, površine namenjene za avtodome, avtokampe in šotorišča ter vse okoljsko in prostorsko sprejemljive vsebine. Občina Moravska Toplice je vrtino z zdravilno vodo odkupila in se s švicarskim partnerjem lotila smelega projekta. Ker iz njega ni bilo nič, sta se leta 2008 partnerja dokončno razšla.

Po dolgotrajnih tihih pogajanjih je v družbo vstopil nov investitor družba Abadon K&L iz Lesc. Občina je vstopila v družbo Rimska čarda s 4.381 evri ustanovnega kapitala tako kot Abadon K&L. Vanjo je prenesla tudi stvarno premoženje, vrtino in zemljišča. Omenjenega investitorja Abadon K&L iz Lesc je na podpisu pogodbe zastopal Franc Žitnik, ki se ukvarja z nepremičninami, in je napovedal, da bo pri projektu samo nosilec, da pa ima svoje sodelavce, ki bodo projekt izpeljali do konca. Za projekt, ki bi se raztezal na površini osemdeset tisoč kvadratnih metrih naj bi investitor že leta 2008 imel zaprto finančno konstrukcijo v višini 50 milijonov evrov, sama gradnja bi se morala pričeti leta 2009, naslednje leto pa bi morala biti zaključena. Vendar se je tudi pri drugem partnerju ponovila podobna zgodba, zato je občina izstopila iz družbe Rimska čarda, v občinsko lastništvo pa vrnila tudi stvarno premoženje.

Od takrat pa do kakršnihkoli sprememb glede gradnje omenjenega zdravilišča ni prišlo, čeprav po županovih besedah ideja o gradnji tega zdravilišča še vedno obstaja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2014 ob 10:25 ms gost

      Tou Rimsko Čardo že odpirajo pa gradijo enih 20 lejt in nikoli nič .In nikoli iz tega ne bo nič

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2014 ob 15:03 mt gost

      upajmo vseeno da bo, saj to pomeni veliko novih delovnih mest, ki jih v teh prostorih primanjkuje "big time"

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2014 ob 16:51 mm gost

      Pa nemre v Sloveniji biti telko zdravilišč. Že zdaj jih je ogromno, pozitivno jih posluje le peščica. Dvomin ka se tu lehko najde kakšen resen investitor.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2014 ob 21:37 Suzy gost

      Ja lepo bi bilo ka bi meli ljudje z luskavico možnost izkoristite pa probate to vodo .Ker tisti keri majo luskavico se neradi izpostavlajo zdraviliščan ker jih vsi čudno gledajo - posebno tiste keri majo obliko ki je po cejlon tejle.Pa tude če de za 10 lejt nikoli neje prepozno saj je psoriaza OZ.LUSKAVICA NEOZDRAVLJIVA IN NENALEZLJIVA BOLEZEN.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2014 ob 22:20 niko gost

      Počakajmo novega župana pa naj napolni Moravske toplice ne pa da samevajo in se ukvarjajo z nelikvidnostjo to so tako bolane in poceni predvolilne poteze da jih je lahko sram naj raje razmišljajo o ponudbi v obstoječih objektih ječi

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2014 ob 21:41 niko gost

      Ja SUZY podzupanova zena de pa sefica!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.