https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Ljutomer: Svetniki zavrnili dnevni red, proračun in vodovod pod vprašajem

Ljutomer, 04.03.2014 ob 7:00  

V ponedeljek je bila sklicana 7. izredna seja Občine Ljutomer z namenom, da bi pospešili sprejetje proračuna za leto 2014 in tako omogočili nemoteno nadaljevanje del na projektu Oskrba s pitno vodo Pomurja - Sistem C. Vendar seja ni bila izvedena, ker občinski svetniki z 8 glasovi za in 9 proti niso potrdili predlaganega dnevnega reda.

Predlog županje Karba: "S sklepom o krajši javni razpravi do hitrejšega sprejetja proračuna."

Naj spomnimo: ljutomerska občina še vedno nima sprejetega proračuna za leto 2014, saj občinski svetniki okoli tega nikakor ne morejo sprejeti dogovora, kar pa ogroža izvajanje zgoraj omenjenega projekta. Županja Karba je tako za sklicano sejo predlagala dnevni red, na katerem bi med drugim obravnavali spremembo poslovnika in spremembo sklepa o trajanju javne razaprave glede proračuna. Takšne dopolnitve poslovnika občinskega sveta pa bi omogočale v izjemnih primerih hitrejše sprejemanje proračuna. Poslovnik občinskega sveta Občine Ljutomer namreč sedaj določa, da mora predlog proračuna biti v javni razpravi najmanj 15 dni, z omenjenim predlogom pa bi lahko ta čas skrajšali in bi se javna razprava zaključila že ta petek.

Županja je sicer svetnike pozvala: "Stopimo korak nazaj in se ukvarjajmo z vsebino. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo namreč lahko odvzame odločbo o izgradnji vodovoda in jo prenese na drugo občino. Občina Ljutomer bo imela tudi zamudne obresti glede plačevanja, in v tem primeru ne bom kazensko odgovarjala. Dela na vodovodu se lahko ustavijo že 7. marca, če ne bomo plačali izstavljenih računov."

Vodja projekta Rožmarin pozval k sprejetju proračuna

Proračun pa bi v takem primeru lahko sprejeli že v soboto na izredni seji, kar bi tudi pomenilo, da bi lahko nemoteno nadaljevali s ključnimi projekti občine, proračun pa bi tako lahko začel veljati 28. marca 2014. Nekateri svetniki so podali predlog svojega dnevnega reda, na katerem bi obravnavali le točko o sprejetju ukrepov glede situacije, ki je nastala z odstopom Karbove od Sistema C in brez ostalih dveh točk predlaganega dnevnega reda.

Seje se je udeležil tudi vodja projekta Sistem C, Janez Rožmarin, ki je takole pozval k sprejetju proračuna: "Prosim vas, sprejmite proračun v čimkrajšem možnem času, saj trenutno stanje ogroža projekt izgradnje vodovoda."

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2014 ob 10:46 fidlboy gost

      Pa ne že spet z to Karbovo!! Prosim, prosim in še enkrat lepo vas prosim nehajte že enkrat gnjavit folk, z to tečnobo Karbovo, ker se o njej še več piše kot o Bratuškovi Alenki. To z objavljanjem člankov o Karbovi, skoraj vsaki dan postaja že skrajno neukusno in moteče. Nehajte že enkrat z njo, res lepo prosim.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2014 ob 11:04 GOST gost

      SE STRINJAM,AMPAK DRUGAČE MISLIM...PIŠITE O KONJIH V OBČINSKEM SVETU,KI SI NE ZASLUŽIJO MRZLE VODE IN NITI SKORJICE KRUHA

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2014 ob 11:29 SMODIŠ gost

      TOČNO TAK JE ! TILE SVETNIKI V LJUTOMERU , NISO VREDNI , DA SE SPLOH IMENUJEJO SVETNIKI ! VSEMU KAR ŽUPANJA DELA , SO PROTI ! KAJTI NISO DORASLI NJENI STRATEGIJI IN NJENEMU TEMPU DELA ! TOLE SO SAMI FANATIKI IN DELOMRZNEŽI , KI SAMO GOBEZDLJAJO OKROG IN LJUDI VZNEMIRJAJO S SVOJIM NEZNANJEM !!!!!!!! RESAN , SAMI NESPOSOBNI KONJI !

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2014 ob 12:12 GUSTI gost

      in njihov kolovodja je SMODIŠ

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2014 ob 13:35 MARTIN gost

      Županja izsiljuje, ker nima rezultatov. To se vidi na 200 km. Verjamem, da bi verjetno lahko svetniki že prej sprejeli proračun, vendar sem se pogovarjal z enim in jih popolnoma ignorira tale županja. Pri nas v Celju tega nimamo. Ljudje sploh ne vemo, da imamo župana in svetnike. Vse gladko teče in mesto se lepo razvija. Škoda, da se v prekrasni Prlekiji ne morete enkrat skupaj pobrati in si izvoliti človeka, ki bo povezovalen in ne radruževalen. Pogovarjal sem se z županom iz sosednje Ljutomerske občine in tudi z njimi županja slabo komunicira in jih kot partnerje v projektu ne jemlje resno. Ona bi kar odstopila, kot šolarček, ko dobi enico. Pa s poslancema se je skregala, pa z svetniki pa še s številnimi drugimi. Ne vem če je to prava pot. Biti si moraš z vsemi dober in povezovati. Vem, da je potrebno marsikaj požreti kot politik na županskem mestu, vendar plača tudi ni tako slaba. Strniti vrste in se pogovriti z vsakim svetnikom, županom, poslancem, ministrom. Raje enkrat več kot pa trikrat premalo. Rezultati so zagotovljeni. Vse dobro želim obema stranem in dajte gospa županja narediti korak nazaj in se pogovarjajte. Četudi je treba vsak dan 10 ur. lp iz Celja Martin

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2014 ob 13:46 GUSTI gost

      NO TA POSLANEC SMODIŠ JE PRAVA KATASTROFA. ..IN TAKE IMAMO V PARLAMENTU..BOG NAM POMAGAJ

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2014 ob 19:09 Občan Ljutomera gost

      Vabim vas k ogledu posnetka te zadnje seje in videli boste, kakšni kreteni so ljutomerski svetniki. Tu se gre samo za metanje polen županji pod noge. Na zadnji seji niti niso sprejeli dnevnega reda, pa čeprav je ena od obeh točk bila na podlagi njihove pobude. Zdaj že ti kreteni glasujejo sami proti sebi. Katastrofa

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2014 ob 20:27 hudi gost

      tisi kreten in sram te je lahko da se imenuješ Občan Ljutomera. iz tvojega kulturnega nivoja se vidi da si za županjo. poberi se Martin je vse lepo povedal ona ne zmore normalne komunikacije in dialoga da bi skupaj našli rešitev konji so pa tisti, ki za druge tako pišejo še posebej tisti ki velke črke nucajo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2014 ob 9:48 PRLEK gost

      naša županja je prava LEPOTICA,okrog nje pa same zveri..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.