https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tomo Križnar: Rešimo Nube, rešimo sebe!

04.03.2014 ob 13:00  

V Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici je potekalo humanitarno predavanje Toma Križnarja.

Tomo Križnar: »Vladajo nam ljudje, ki bi morali biti v zaporu, tisti, ki pa bi lahko kaj storili, pa so nemočni«

Tomo Križnar je dolgoletni aktivist in borec za pravice številnih ogroženih afriških plemenskih skupnosti in njihovih prvobitnih kultur. V zadnjem obdobju je deloval predvsem v Sudanu na območju Darfurja in nubskih gora in bil aktiven v svojih iniciativah pri opozarjanju na tragiko izginjanja tradicionalnih kultur Afrike, ujetih v interese velesil in vojnih konfliktov.

Leta 1980 je Tomo Križnar med prvim obiskom v Nubskih gorah srečal najbolj zdrave in zadovoljne ljudi. Imenoval jih je čisti ljudje. S pomočjo kolesa se je vtihotapil skozi oblegane obroče, prečkal mejo med nadzorovanim in nenadzorovanim planetom, in z video kamero posnel dokaze enega najhujših genocidov na svetu, ki pa ga svetovna politika ignorira.

»Nubsko ljudstvo, afriška črnska plemena v Nubskih gorah v Sudanu oblega sudanska vojska. Genocid nad Nubskimi ljudmi, ki se dogaja ob očitnem prerivanju svetovnih sil za sudanska bogastva, svetovni javnosti ni poznan, saj v Nubske gore ni dovoljeno nobenim opazovalcem, novinarjem, niti članom človekoljubnih organizacij. Nubske gore so najtežje dostopni kraj na planetu«, pove Tomo Križnar.

Prostovoljni prispevki, ki so jih zbrali na predavanju, bodo pomagali Tomu Križnarju pri njegovih humanitarnih akcijah in predvsem ljudem, ki so žrtve navzkrižnih interesov velesil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2014 ob 8:26 lauraas gost

      Pa ne zdaj, Slovenija in EU ima dovolj svojih problemov, pa itak jih je že na miljone migriralo v EU in jih bo treba krmiti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2014 ob 8:51 gost gost

      lauraas, s posrano metlo se doj strejli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2014 ob 7:44 smrkci gost

      Pomurec ne zajebavlise in objavi ka sem napisal.Ka se bojiš tej pedrov tajkunskih.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.