https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerski svetniki: »Dnevni red smo ovrgli, ker županja ni upoštevala naših predlogov«

Ljutomer, 04.03.2014 ob 11:00  

Po včerajšnji izredni seji v Občini Ljutomer,  na kateri se je razprava zaključila že po nesprejetju dnevnega reda, se je na javnost znova obrnila skupina občinskih svetnikov. Pismo javnosti objavljamo v celoti, objavljamo pa tudi posnetek dogajanja na seji.


Pismo skupine ljutomerskih svetnikov:

"Županja  je sklicala izredno sejo občinskega sveta brez dnevnega reda, na katero ni želela uvrstiti niti točk, ki so jih predlagali občinski svetniki z namenom zagotovitve pogojev za nadaljevanje projekta Sistema C pomurskega vodovoda.

Klub temu, da so svetniki Občinskega sveta občine Ljutomer v petek, 28. februarja 2014, podali zahtevo za izredno sejo občinskega sveta, na kateri bi sprejeli ukrepe, s katerimi bi zagotovili nadaljevanje del na Sistemu C Pomurskega vodovoda, jih županja na današnji seji ni želela uvrstiti na dnevni red. Zato dnevni red ni bil sprejet in je bila seja brez razprave zaključena. Svetniki občine Ljutomer so s svojimi javnimi pozivi županom partnerskih občin, ob njihovi podpori in podpori prleških poslancev Državnega zbora RS ter pristojnih ministrov Vlade RS, uspeli zagotoviti, da občina Ljutomer, kljub samovoljnemu odstopu županje, ostane nosilna občina projekta. S temi dejanji so preprečili negativne posledice samovoljnih odločitev županje, ki bi nastale če bi dopustili samovoljo županje, saj v tem primeru občina Ljutomer več ne bi bila nosilna občina Sistema C. Županja je storila napako, ko je povsem po nepotrebnem zadrževala plačila izvajalcem in jih pogojevala s sprejetjem proračuna. Po mnenju Ministrstva za finance, z dne 17. februarja 2014, bi izplačila izvajalcem lahko izvedla. Očitno jih še vedno ne želi izvesti. Zato jo javno pozivajo, da to stori, saj za to ni nobenih ovir. Dejstvo je, da je celoten delež, ki ga je Občina Ljutomer morala sofinancirati iz proračuna za mesec januar, znašal zgolj 996,96 EUR. Tega županja ni želela poravnati, je pa svojim svetovalcem, ki ji pomagajo pri medijskem predvolilnem šovu, iz sredstev vseh občank in občanov, zgolj v januarju 2014 namenila 1.732,40 evrov. Ob tem so svetniki poudarjajo, da nameravajo potrditi realen proračun, kot vsako leto doslej. Do takrat bi županja v skladu z navodilom morala tekoče plačevati obveznosti občine, saj gre ve tem primeru za namenska sredstva iz evropskih skladov in države. Ker očitno županja ne zmore priznati svoje napake, še naprej pogojuje plačila s takojšnjim sprejetjem proračuna, kar je neutemeljen pritisk na svetnike z namenom, da se občini na hitro vsili kredit, ki se je že doslej izkazal, kot pretiran in v veliki meri nepotreben.

Svetniki županjo ponovno pozivajo, naj preostanek mandata svojo energijo, bolj kot v povzročanje izrednih situacij in ustvarjanju namišljenih problemov, usmeri v sodelovanje in skupno reševanje dejanskih problemov občanov, ki jih imamo v zadnjem obdobju, tudi zaradi njene radikalnosti, vse preveč. Hkrati svetniki poudarjajo, da je bil v prvem branju že sprejet proračun in da si želijo konstruktivnega sodelovanja, za katerega sta potrebni dve strani. Zato so ponovno zelo razočarani, da na današnji seji županja na dnevni red ni želela uvrstiti njihovih predlogov iz sklica izredne seje, s katerimi so želeli zaščititi interes občine Ljutomer in partnerskih občin pri Sistemu C pomurskega vodovoda.

Stranke in liste v Občini Ljutomer:  DESUS, SD, PS, DL, SDS, SLS, NSi, LDS in Mlada Prlekija

Svetniki v Občini Ljutomer:  BABIČ Tihomir, BOGDAN Damjan, GRANTAŠA Jože, KARBA Sara, KAVČIČ Aleksander, KLEMENČIČ Jože,  KOSI  Dušan, LAH Andrej , LIPOVEC Aleš, ROŠKER Franc, SMODIŠ Branko in ŠTEFANEC Robert"


Županja mag. Olga Karba pa je na svojem Facebook profilu pozvala javnost, da si dogajanje na 7. izredni seji občinskega sveta ogleda na videoposnetku, mnenje pa naj si po njenih besedah ustvari vsak sam:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2014 ob 12:19 lotmerk gost

      Vsi vi svetniki,ki ste se podpisali pod to pismo, ste sami brez vezneži, ali se zavedate tega, mislim, da bomo mogli lotmeržanari na ulico pa vas vrčti iz tega mesta, ker niste vredni, da sedite na sejah, pa pobirate sejnine. Sicer pa vas nismo volili ampak ste se sami napisali na prvo mesto in tako prišli za svetnika. Kako si vi sploh dovolite,da zavajate, kdo ste vi? Odgovorite mi kaj STE DOBREGA NAREDILI ZA LOTMERK V VAŠEM MANDATU? Upam,da več neboste nikoli več napisani,ker vas itak ne bomo volili. ZELO BOMO PREVIDNI NA KDO BO V OBČINSKEM SVETU. Nekateri ste že predolgo notri.

      1 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2014 ob 13:39 MARTIN gost

      Županja izsiljuje, ker nima rezultatov. To se vidi na 200 km. Verjamem, da bi verjetno lahko svetniki že prej sprejeli proračun, vendar sem se pogovarjal z enim in jih popolnoma ignorira tale županja. Pri nas v Celju tega nimamo. Ljudje sploh ne vemo, da imamo župana in svetnike. Vse gladko teče in mesto se lepo razvija. Škoda, da se v prekrasni Prlekiji ne morete enkrat skupaj pobrati in si izvoliti človeka, ki bo povezovalen in ne radruževalen. Pogovarjal sem se z županom iz sosednje Ljutomerske občine in tudi z njimi županja slabo komunicira in jih kot partnerje v projektu ne jemlje resno. Ona bi kar odstopila, kot šolarček, ko dobi enico. Pa s poslancema se je skregala, pa z svetniki pa še s številnimi drugimi. Ne vem če je to prava pot. Biti si moraš z vsemi dober in povezovati. Vem, da je potrebno marsikaj požreti kot politik na županskem mestu, vendar plača tudi ni tako slaba. Strniti vrste in se pogovriti z vsakim svetnikom, županom, poslancem, ministrom. Raje enkrat več kot pa trikrat premalo. Rezultati so zagotovljeni. Vse dobro želim obema stranema in dajte gospa županja narediti korak nazaj in se pogovarjajte. Četudi je treba vsak dan 10 ur. lp iz

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2014 ob 16:34 GOST gost

      Gostu-lotmerk, kdo pa si ti, da pišeš v imenu lotmerka, ti si samo eden, ki se pač z nečim ne strinja, nimaš pa pojma, od kod denar za proračun, kaj je občina, statut občine, poslovnik občinskega sveta ali morda poznaš vsebino ustave RS, pa zakon o lokalni samoupravi itd.. Eh ti si samo en pisun??

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2014 ob 17:07 Künštni gost

      Olga pošči si psihiatrično pomoč, si še mlada in še ti lahko pomagajo. Za vse nevedneže oziroma tiste, ki kljub operaciji dipotrije niso spregledali današnji članek iz dela. http://m.delo.si/novice/slovenija/mestna-politika-obcine-ljutomer-ogroza-vodovod.html

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2014 ob 19:50 Lotmeržanar gost

      Kar je najbolj vidno iz vsega cirkusa je, da županja res ni skoraj nič storila v teh treh letih razen zapravljanja denarja za vsakoletno veseljačenje na glavnen trgu. Občani smo to seveda opazili in žalostno, da se v treh letih in pol ni našel posluh za postavitev skejt park za mlade, sploh glede na to, da se je temeljni kamen postavil že pred časom, a očitno je županja tako nesposobna ali pa ji ni v interesu sploh nadaljevati projekta, ker v treh letih in pol bi pa to lahko že zdavnaj dokončala. Da o urejenosti cest v Ljutomeru sploh ne govorim, cesta skozi ljutomer ma tolio lukenj, da katastrofa, bližnje vasi majo že bolj makadamske ceste. Ljutomer pa tudi vse bolj postaja mesto duhov, nobene večje firme, dejavnosti ni, ena najvišjih brezposelnosti v sloveniji in da županje ni sram, da zapravlja potem še denar za razna svetovanja (če ima zato zaposlene na občini ljudi) ko pa ljutomer dobesedno propada.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.03.2014 ob 20:21 hudi gost

      gornji lotmerk ti ne boš nobenega svetnika metal iz mesta. Itak nima nišče jajc da bi šel na ulico. Če bi že šli bi za kaj večjega in ne za svetnike. res se napišejo na prvo mesto ampak ljudje jih volijo. imaš na izbiro da voliš ali ne voliš. in tudi sam lahko kandidiraš in zbiraš glasove če ti kaj ne paše

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2014 ob 21:24 prlek gost

      Vse to je že zelo smešno, začnite delati za občino in ne za lastne interese in samohvalo.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2014 ob 23:39 Občan Ljutomera gost

      Kdor si je sejo ogledal v celoti, zlahka opazi, da spet gre za zavajanje svetnikov. Županja je celo njihov predlog uvrstila na dnevni red, vendar so svetniki umaknili dnevni red v kompletu, tudi svoj predlog. Poleg te točke so svetniki umaknili tudi točko, na kateri bi se naj skrajšala javna obravnava proračuna s ciljem, da se čimprej pride do proračuna. To še je en dokaz, da je cilj teh svetnikov zavlačevanje s proračunom in večno nagajanje.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2014 ob 0:25 Prlek z bregov gost

      Toliko prepira, kot je v stanju ta županja zakuhati ne najdem v drugih občinah. Res ima vsaka stvar dve plati, tudi spor. Nkatere poznam, ti svetniki in svetnica so čisto OK, skregani v glavnem niso z nikomer. Ne morem pa trditi tega za županjo. Statistika glede kreganja in sporov je na strani županje. Martin zgoraj, lepo in pametno si zapisal, potrebno se je pgovarjat in vztrajat v dobrem. Res upam, da bo ta županja dojela, da je kot vodja odgovorna za razmere v občini in bo postala povezovalna in ne tekmovalna. Pa še to: poleg skejta ni naredila tudi nič na igrišču za gimnaziji. Tri leta se glede igrišča nič ne premakne. Pol leta je tudi glavni trg zopet zaprt. Za varno pot na OŠ se tudi ni nič naredilo, čeprav se to že vleče dolgo. Edino igrisče na juršovki se je pa res naredilo. Upam, da juršovčani ne bodo tako poceni, da bi jo na volitvah podprli. LJutomeru želim vso srečo!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.03.2014 ob 11:05 Charlie gost

      Rezultat občine ni odvisen samo od županje. Tudi svetniki ga krojijo, pa občinska uprava, ... V Ljutomeru je v "kemiji" nekaj narobe. Ocenjujem, da je težava na vseh straneh.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.