https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Mesarstvo Kodila prejelo nagrado GZS za izjemne podjetniške dosežke

07.03.2014 ob 7:30  

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila 46. Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Dobitnik nagrade je tudi murskosoboško družinsko podjetje Kodila.


Nagrade so prejela tri velika, tri srednja in dve mali podjetji, in sicer BTC, Cinkarna Celje, Porsche Slovenija, Yaskawa Ristro, Polycom, Iskra Zaščite, Kodila in Dewesoft.

Kot so pojasnili v obrazložitvi ob podelitvi nagrad, je že tretja generacija družine Kodila zaposlena v podjetju, ki ga Janez Kodila vodi sedaj 12 let. Iz lokalne mesnice so se preusmerili v proizvodnjo prekmurske šunke (zaščitena z geografsko označbo) in drugih mesnih izdelkov (paštete, ocvirki), prekmurske gibanice, ekoloških testenin in ekološkega kruha. Podjetje, ki je pretežno usmerjeno na domači trg, kjer sodeluje z večjimi trgovskimi verigami, ustvarja rastočo dodano vrednost na zaposlenega, ki je nad povprečjem panoge.

Ob sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki so lastne recepture brez rabe konzervansov, stari, preizkušeni in izboljšani postopki predelave mesa in predvsem inovativne energetsko varčne tehnologije prispevali k številnim domačim in tujim zlatim in srebrnim medaljam in certifikatom (»višja kakovost«), ki jih je prejelo podjetje in ki jim omogočajo vstope na nove trge. Janez Kodila je tudi pobudnik ustanovitve regionalne blagovne znamke »Diši po Prekmurju«, ki je namenjena širši promociji lokalne hrane in zaščiti domačih izdelkov in jedi.

Kot poročajo Finance, so v podjetju Kodila lani zrasli od 10 do 12 odstotkov glede na leto 2012, ko so ustvarili 2,7 milijona evrov prihodkov, rast pa Kodila napoveduje tudi za letos. v prihodnosti se želijo usmeriti na tuje trge, saj jim trenutno domači trg pomeni kar 95 odstotkov poslovanja. V prihodnje načrtujejo prodor na nemški in avstrijski trg ter na Hrvaško.

 

Mesarstvo Kodila smo predstavili tudi že na našem portalu:

Družina Kodila: Od majhne trgovine do sodobnega kulinaričnega centra

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2014 ob 17:07 mesojedec gost

      Domača in navadna klobasa ti je zelo slaba, da je še pes ne povoha !

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2014 ob 17:17 xyz gost

      ha....100 ljudi sto čudi.... jaz pa drugega ne kupim,kot kodilove izdelke...zelo zadovoljna....in lahko rečem...le tako naprej.. p.s.mleti ocvirki z česnom so pa No.1

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2014 ob 18:26 kiki gost

      Nikdar nebi đo to ka ma kodila staro brez ukusa resan no .0 kvaliteta ajde marš.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.03.2014 ob 22:26 XY gost

      Vse pohvale...Vsi "kritiki" pa kupujte pač druge izdelke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.03.2014 ob 22:53 Damir gost

      Bravo Janko :D

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.03.2014 ob 6:59 danir 2 gost

      Me zanima če še itak ton v drvarnici precvera pa če odijo pandlat zašenki kak mi seveda ponoči in tu pa ton kakšno meso pa izdelki majo sago po tak fajn vležanon HACCAP prisoten na celoj črti

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.03.2014 ob 8:52 miki gost

      Katastrofa od A DO Ž

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.03.2014 ob 18:14 Stewen gost

      DIŠI PO PREKMURSKO - Kdo bi si mislil, da ima uspešen človek, pa naj je to v biznisu ali pri ženskah, toliko nevoščljivcev. Kar nekaj se jih je že oglasilo v zgornjih odmevih, še nekaj pa jih lahko pričakujemo. No, mene pa seveda ne bo med njimi, kajti že zdaj bom zapisal, da gre Mesarstvu Kodila čestitati za vsak uspeh. Prvi uspeh je, da se nadaljuje tradicija. Kodila starejši, ki ga žal ni več med nami, je prav gotovo srečen, če od tam, kjer je, lahko opazuje sina, ki nadaljuje z dejavnostjo, ki jo je on začel. Ne le nadaljuje, ampak jo nadgrajuje. Da pa ne bi kdo mislil, da me je za pisanje te vrstic podkupil,naj zapišem, da on mene ne pozna, jaz pa poznam njega iz medijev, po forsiranju "gibanja" Diši po preekmursko, od katerega ima seveda še največ koristi (prometa) prav on, no ja, njegova d. o. o. - Pa še malo kritike: roba se mi zdi v redu, to priznavajo številni kupci, celo najboljši sosed Mercator in drugi. ZDAJ PA ŠE KRITIKA! Upam, da so prekajeni izdelki res prekajeni z dimom od usterezne vrste drv in ne prepojemi z dimno tekočino. Seveda mnogi ne veste, da obstoji tudi tak konzervans! Mene pa še najbolj bodejo VISOKE KODILOVE CENE, recimo "čebrovine", saj v trovini stane kg 12 evrov. Zadnjič pa sem opazil tudi preekajene razsekane kosti. Kilogram je stal toliko kot akcijski kilogram svežega mesa.No, vseeno sem kupil, kajti želel serm, da Mariča skuha pasulj. Kaj prida mesa pa seveda ni bilo, dišalo pa seveda je.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.