https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendava: Ženske za njihov praznik presenetili kar na ulici

Lendava, 08.03.2014 ob 15:00  

Na sobotno dopoldne je v Lendavi marsikatera ženska, ki je hitela po opravkih in nakupih doživela pravo presenečenje. Klub študentov Lendava se je namreč domislil zares lepe geste: na 8.marec - Dan žena so se odločili s cvetjem obdariti mimoidoče ženske okrog nakupovalnega središča v Lendavi ter tako obeležiti spomin na njihov praznik.


Sodelovali so člani študentksega kluba ter delili tulipane. Po videnem je presenečenje uspelo, saj so ženske ob tej simbolični gesti bile videti srečne, nasmejane in hvaležne. Tako je namen bil dosežen, marsikatera dama pa je imela polepšan dan.

Kot je povedal predsednik kluba Peter Paller, pa so ob tej priložnosti ženskam razdelili tudi kupone za kavo ali čaj v Mansardi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2014 ob 16:18 dejan gost

      Ta praznik se je v bivši ex yug pojavil z drugim namenom in ne za enakopravnost žensk. Zanimivo je da se praznik predvsem slavi v socialističnih državah. V razvitih državah pa se počasi pozablja. Midva s punco se ga tudi izogneva. Jaz ji večkrat letno posvetim posebno pozornost in ne rabiva nekega takega praznika.

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2014 ob 16:54 ksenja gost

      bar negdo se je zmislil na ta naš praznik ženama dekletom ter vse mladim pučkami in ve jo koliko ena ženska velja za vso družini res fanje hvala za vašo potporo

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2014 ob 18:24 kodila gost

      Ksenja, kama si odla v šoulo ?

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2014 ob 19:21 miki gost

      ksenja vvvvvvvvvv„„„„„„„„„„„„„„„ joj jaz skozi mislim nate srce moje zlato a se kje na pijacki dobiva ti si zakon posli mi steviko tele ok.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.03.2014 ob 0:34 gost gost

      @dejan, to nej nikešn praznik, to je DAN v spomin na borbo žensk za enakopravnost. s ten ka ta dan označuješ za praznik san o sebi poveš ka nemaš pojma o čen se ide. so pa trgovci na pune zagrabili ta tan tak kak valentinovo in ga čisto spridili. ta DAN in ne praznik kak si ga ti predstavlaš se obeležuje po celon svejti in nema nikše veze z nekšimi socilaističnimi državami. redno si nerazgledani. in tudi naslovi člankov kak je ta delajo isto takšo zmedo ka označujejo dan žena za praznik. to je bole dan spomina kak pa praznik.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.03.2014 ob 9:55 dejan gost

      gost - gost Očitno si betežen s tem praznikom in se s pune delaš pameten kar seveda nejsi. Seveda ga lejko opredelimo kot poseben praznik za ženske. Po drugi strani pa je na naših tleh (kar se tiče zgodovine) zelo povezan s politiko. In tudi tiste interesne skupine ki so ga širile (npr ZDA) so bile socialistično obarvane. V razvitih državah ta mednarodni praznik izgublja na svoji moči. Dragi prijatelj s tvojim komentarjem si se pokopal:)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.03.2014 ob 10:12 gost gost

      ajde ne seri. što mejša to s politiko? ges ali ti? što je zdaj obremenjeni? ka ma ma mednarodni dan žena veze s politkko na naših tleh? verjetno edino to ka so bile ženske na naših tleh mogoče bolj cenjene v preteklosti kak pa zdaj. in kakšno moč bi dan žena naj imel po tvojem? na kakšni moči izgublja v tujini? in ka je narobe s ten ka so sicialistične skupine širile in se zavzemale za enakopravmost žensk? dan žena bi moral biti še bole izpostavljeni po sveti. v velki večini svetovnih držav (tudi med razvitimi) so ženske še vedno v podrejenem položaju, v nekaterih družbah so še vedno v suženjskon razmerji do moških. torej naj odpravimo dan žena in se sprijaznimo s tem? tudi slovenija je še vedno patriarhalna držav, če prav so ženske po zakoni enkopravne je to v praksi še vedno daleč od toga. že samo politiko pogledni. te ženske kvote na volitva so prav žaljive do žensk. določijo procent kelko more biti žensk na volilnih listah. znaš kakšen je ta procent? zakaj je nej 50-50? še vedno imajo večino moški. moški imajo tudi boljše plače kot ženske na iston delovnon mesti. žaljivi in diskrimantorni so tudi pritiski na ženske zaradi nosečnosti. mednarodni dan žena je nej namenjeni tomi ka se ti mores te spomniti svoje dikline, žene ali matere in ji kupiti darilo ampak vsemi tomi prej omenjenomi pa še veliko drugin stvaren povezanih z neenakopravnostjo žensk v 21 stoletju. obremenjeni in napumpani si z našo polpreteklo zgodovino in glumiš pametnjakoviča. upam kda te je tvoja redno tresnola po glavi včeraj. izjava ka svoji diklini posvetiš pozornost večkrat na leto je glih v koncepti toga proti komi se moremo zavzemati na dan žena. LJUBLJENI ŽENSKI MOREŠ POSVETITI POZORNOST SAKŠI DEN IN ONA TEBI !!! nej pa parkrat na leto, samopokoupič eden. :)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.03.2014 ob 10:43 dejan gost

      gost - gost jaz ji posvetim vsaki dan pozornost, parkrat na leto pa jo presenetim s kakim darilom, večerjo, potovanjem, gledališčem, kosilom. Pomojem bi moral parlament držati večino žensko, potem bi tudi slovenija drugačna bila. V moji firmi v Avstriji je tudi direktorca, (moja šefica) ženska, zatau pa firma cveti in dinarcki hodijo. Delam resda včasih tudi 14 ur in se jebem s papirji, ampak imam še vedno zadosti časa ka mojo stisnem ko pridem domau. Kda pa san fraj te pa jo samo presenečam:) Sedaj pa šiban ker san lačen in nevem ali nama naj kaj po telefonu naraučim, ali ven jest,...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2014 ob 12:00 ženska gost

      Dejan fajn bi bilau če bi joj kaj skuhal nej pa ka boš po telefoni naročil ali pa ka ta šla ven jest. Domača hrana je domača hrana. Meni tau več vala kak či me pela v gostilno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.