https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Fundacija Marof podelila štipendije nadarjenim študentom

22.11.2010 ob 16:10  

Fundacija Marof  je podelila tri nove štipendije nadarjenim študentom Pomurske regije. Štipendije so prejeli Darija Cör, Miha Škalič in Sanja Perčić. Višina posamezne štipendije znaša 500 evrov mesečno, oziroma 700 evrov mesečno za študij v tujini. 

V petek je na dvorcu Marof v Mačkovcih potekala slavnostna podelitev štipendij Fundacije Marof. Štipendije so prejeli trije novi mladi perspektivni pomurski študentje, dva za študij v Sloveniji in eden za študij v tujini.

Marofovi štipendisti so Darija Cör, absolventka Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Miha Škalič, študent 2. letnika Biotehniške fakultete in Sanja Perčić, študentka 3. letnika grške fakultete Borgias Athens College of Fine Art.

Znesek štipendije znaša 500 evrov mesečno za študij v Sloveniji in 700 evrov mesečno za študij v tujini.

Pomembna povprečna ocena in dosežki

Skupno je na fundacijo prispelo osemnajst vlog, od tega jih je petnajst izpolnjevalo razpisane pogoje. Do pridobitve štipendije so bili upravičeni študentje, ki so vpisani v najmanj drugi letnik univerzitetnega študija naravoslovno tehnične smeri, umetnostne akademije, glasbene ali upodabljajoče smeri, s povprečno oceno vsaj 8,5 in stalnim bivališčem v Pomurju.

Pri izboru kandidatov so bili pomembni tudi posebni dosežki v okviru že absolviranega časa študija, kot so nagrade, pohvale, vidne uvrstitve na tekmovanjih, inovacije.

Foto: Aleš Hostnik

Fundacija Marof, katere ustanovitelji so Skupina Panvita, Skupina SGP Pomgrad in Regal GH, je podelila štipendije že drugo študijsko leto. Lansko leto sta štipendijo prejela dva pomurska študenta, eden za študij doma in eden za študij v tujini. Fundacija je bila ustanovljena leta 2009 z namenom zagotavljanja denarne in svetovalne podpore za otroško, mladinsko, invalidsko in socialno varstvo ter financiranje izobraževanja pomurskih otrok in mladine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.