https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekdanja direktorica Doma Kuzma se brani na sodišču

19.03.2014 ob 14:00  

Na soboškem sodišču je potekala obravnava zoper nekdanjo lastnico in direktorico doma na Kuzmi, Pepco Glamuzina in njeno hčer Nino.


Obtoženi sta ponarejanja poslovnih listin, s čemer sta povzročili družbi Glammy Vital škodo  v višini 37.000 evrov, za kar obe zavračata krivdo, poroča Delo. Sedanji direktor Doma Kuzma, Iztok Čegovnik obenem navaja, da vrednost škode 37.000 evrov nikakor ni resničen, ker so dejansko v tožbi zahtevali vsaj 110.000 evrov, katere naj bi Glamuzinova porabila zase. Čegovnik tudi navaja, da je Pepca Glamuzina  prav tako vložila  tožbo proti Domu Kuzma zaradi domnevno neupravičene prekinitve delovnega razmerja. Ker pa se je odškodninska tožba  predolgo obravnavala in ker ni bilo za Dom Kuzma upanja za prejeto odškodnino, so decembra lani raje poravnali z njo in pozabili na odškodninski zahtevek. S tem se je sodni postopek ustavil, kajti zaradi morebitnih stroškov pravdanja bi lahko podjetje zašlo v izgubo. Bremenijo jih nekateri dolgovi, katere je v prvih dveh letih poslovanja ustvarila Glamuzinova. 

 

Foto: www.delo.si

Po navedbah so se težave Doma pričele kmalu po samem odprtju meseca maja 2009. Glamuzinova se je z lastno družbo Vital Glammy lotila 2,6 milijonskega projekta brez denarja.  Tovrstne finančne težave so okusili dobavitelji opreme, katerim ni plačevala.  Prav tako naj ne bi pokrivala tekočih stroškov delovanja doma ter lizinških obrokov Krekovi družbi za storitve. Posledica teh dejanj je pripeljala družbo  do stanja, v kateri so zaposleni občasno z lastnimi sredstvi kupovali hrano za stanujoče. Zato je moralo podjetje Vital Glammy po dveh letih v prisilno poravnavo. V času prisilne poravnave, ki dejansko še traja, pa je kot lastnik zgradbe Doma postal Iztok Čegovnik. Trenutno je Dom napolnjen s stanovalci iz osrednje Slovenije in Gorenjske in uspešno odplačuje vse zahtevane obveznosti. Dom zaposluje 38 ljudi in bodo k dosedanjim 64 posteljam kmalu dodali še 21 novih v mansardnem delu doma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.