https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonski glasbeniki uspešni na tekmovanju Temsing 2014

23.03.2014 ob 12:00  

Mladi radgonski glasbeniki znova uspešni na državne tekmovanju TEMSING 2014.


V Cerknici, Ilirski Bistrici, Novi Gorici in Kopru je potekalo 43. državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije – TEMSIG 2014. Med tekmovalci iz cele Slovenije je bilo tudi pet mladih glasbenikov iz Glasbene šole Gornja Radgona, ki so bili zelo uspešni, saj so osvojili eno zlato, tri srebne in eno bronasto plaketo. Poleg tega radgonska glasbena šola ima tudi državnega prvaka – prvega nagrajenca, tolkalista Denisa Štefaneca iz Radencev, ki se je tako uvrstil tudi na koncert najboljših nagrajencev v državi, ki bo v Postojni.  
"Več kot zadovoljni smo s takšnim nivojem znanja naših mladih umetnikov, ki je preverjeno in potrjeno s strani zunanjih renomiranih ocenjevalcev in strokovnjakov“, je povedal ravnatelj GŠ GR, mag. Tomaž Polak.

Uvrstitve tekmovalcev GŠ GR na 43. državne tekmovanju: Denis Štefanec, tolkala – kategorija  kategorija 1B (mentor: Dmitrij Averjanov, pri klavirju: Dmitrij Averjanov) – zlata plaketa & 1. nagrada za 1. mesto (98,00 točk); Jan Rantaša, harmonika – kategorija 1C (mentor: Rihard Lebar) – srebrna plaketa (91,00); Žan Bedrač & Sani Katan, kitarski duo – kategorija 1B (mentorja: Samo Ismajlovič in Klavdija Kovič) – srebrna plaketa (90,67);Vito Jakič, pozavna – kategorija 1.B (mentor: Stanko Vavh, pri klavirju: Predrag Bjelajac) – srebrna plaketa (90,00); Matej Gomboc, tolkala – kategorija 1C (mentor: Dmitij Averjanov, pri klavirju: Dmitrij Averjanov) – bronasta plaketa (89,00).

Še pred omenjenim državnim tekmovanjem so se mladi radgonski glasbeniki morali tam uvrstiti, zato so nastopili na 17. regijskem tekmovanju, ki je potekalo na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru ter na glasbenih šolah Ptuj in Slovenska Bistrica. Iz Glasbene šole Gornja Radgona je nastopilo šest tekmovalcev, ki so prejeli pet zlatih in eno srebrno plaketo. Žirija je tudi tukaj imela visoke zahteve kot je to vedno na regijskih in državnih tekmovanjih. Vseh pet mladih glasbenikov, ki so osvojili zlate plakete se je tako uvrstilo na omenjeno državno tekmovanje TEMSIG 2014 na Notranjskem in Primorskem.

Uvrstitve mladih glasbenikov iz GŠ Gornja Radgona na 17. regijskem tekmovanju: Vito Jakič, pozavna – kategorija 1.B (mentor: Stanko Vavh, pri klavirju: Predrag Bjelajac) – zlato priznanje (94,00 točk); Matej Gomboc, tolkala – kategorija 1C (mentor: Dmitij Averjanov, pri klavirju: Dmitrij Averjanov) – zlato priznanje (93,33); Žan Bedrač & Sani Katan, kitarski duo – kategorija 1B (mentorja: Samo Ismajlovič in Klavdija Kovič) – zlato priznanje (92,67); Jan Rantaša, harmonika – kategorija 1C (mentor: Rihard Lebar) – zlato priznaje (91,33); Denis Štefanec, tolkala – kategorija 1B (mentor: Dmitrij Averjanov, pri klavirju: Dmitrij Averjanov) – zlato priznanje (91,00): Igor Sabadin, trobenta – kategorija 1.C  (mentor: Janez Lorber, pri klavirju: Predrag Bjelajac) – srebrno priznanje (83,67).

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.