https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomer: Zaradi zakonsko spornih amandmajev proračun ni bil sprejet

Ljutomer, 25.03.2014 ob 10:00  

V Občini Ljutomer je potekala 22. redna seja, na njej pa proračun spet ni bil sprejet. S strani nekaterih občinskih svetnikov so bili vloženi amandmaji, na osnovi katerih je potekala burna razprava. 


Na podlagi 35. člena Zakona o lokalni samoupravi  je županja mag. Olga Karba sklicala 22. redno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Predlog občinskega proračuna

Na predlaganem proračunu znašajo skupni prihodki 21.213,736 evrov, vsota skupnih odhodkov pa znaša 22.995,076 evrov, kar trenutno nakazuje negativno finančno stanje. Proračun ni bil potrjen ker do same obravnave proračuna ni prišlo zaradi vloženih amandmajev.

Na seji je bilo prisotnih 19 svetnikov. Pri potrjevanju zapisnika 21. redne seje je občinski svetnik Grantaša Jože izrazil nezadovoljstvo zaradi ne prejetih odgovorov s strani županje. Svetnik Klemenčič Jože je prav tako izrazil nezadovoljstvo glede Miklošičevega kipa in tudi zaradi ne prejetega odgovora s strani županje. Zapisnik 21. redne seje ni bil potrjen,  zapisnik 6. izredne seje pa je bil soglasno potrjen.

Županja Karba je podala informacije o vseh izvedenih ukrepih, ki so bili zahtevani na prehodnih rednih in izrednih sejah. Občinski svetnik Grantaša je pri obravnavi dnevnega reda predlagal umik 5., 6., 7. in 8. točke, ki se nanašajo na službo lokalne samouprave. Dnevni red je bil potrjen.

Županja v uvodu omeni vložene amandmaje, v katerih so nezakonitosti.  Županja Karbova zatrdi, da je in bo do nadaljnjega delala izključno po zakonodaji. Prav tako je omenila sovražno propagando proti njej  v raznih medijih s strani nekaterih občinskih svetnikov. Županja prav tako navaja, kljub nekaterim neresničnim podatkom v medijih, da je sistem C v proračunu z razlogom in ker je sistem C sam po sebi tudi potrebn. Poudarila je še dejstvo, da sama nikakor ne bo in ne želi delati izven zakonov ali po načinu, kakor se komu zazdi. Podžupan Janez Vencelj je na osnovi odmaknjenih dnevnih točk pod zaporedno številko 5 in 6 predlagal, da se pristojnemu ministrstvu pošlje pojasnilo, zakaj so dotične točke bile odstranjene.  

Seja se je nekoliko razgibala ob izstopu občinskega svetnika Vrbnjak Antona iz politične stranke DESUS. Občinski svetnik poda izstopno izjavo zaradi pritiska in nezadovoljstva. Navede, da se ne počuti več dobro pod sedanjimi pogoji in bo do konca mandata deloval kot samostojni svetnik v interesu občanov. Občinska svetnica Danica Korošec je podala predlog, da se vse javne prireditve, ki povzročajo hrup, nadzorujejo s strani redarske službe. Koroščeva je poudarila, da nikakor ni proti samim dogodkom, temveč proti vandalizmu, ki nastaja v času prireditev. Županja Karbova je omenila, da je bil ob ukinitvi nočne policijske službe zagotovljen nadzor nad dogodki. Olga Lukman, zadolžena za  medobčinski inšpektorat, je podprla županjine trditve o nadzoru ter podala še strokovno mnenje, v katerem je predstavila delo redarjev in ob enem podala informacijo, da za 5 občin skrbijo le 4 redarji. Zadeva se bo še preučila.

 

Bistveno se je seja zapletla ob začetku obravnave proračuna, v katerem je županja obrazložila nekatere bistvene dele, ki so bili izpostavljeni pri predhodnih sejah. Županja Karbova je navedla, da so bili podani nekateri amandmaji. Ti amandmaji so bili obravnavani v okviru strokovnih služb, ministrstev za finance in državno revizorko. Večina amandmajev je sestavljena v nasprotju z zakonodajo in v nasprotju z že sklenjenimi pogodbami. Županja Karbova je tudi poudarila nevarnost, da se proračun zaradi spornih amandmajev ne bo sprejel, ker ne bo več uravnotežen. Večkrat je omenila dejstvo, da v kolikor bodo svetniki vztrajali na amandmajih, se tak proračun po zakonu ne bo sprejel.  

Županja Karbova je posamično argumentirala vsakega izmed amandmajev. Odprla se je burna razprava tako zagovornikov kot nasprotnikov amandmajev. Ob enem je podžupan Janez Vencelj ponovno pojasnil nekatere nejasnosti amandmajev. Nekateri občinski svetniki so podali lastna mnenja o tej temi. Občinska svetnica Danica Korošec je izrazila veliko nezadovoljstvo zaradi  znižanimi finančnimi sredstvi za obnovo osnovne šole Stročje Vasi. Z izrekom »otroci so naše največje bogastvo« je izzvala nekatere občinske svetnike, kateri so želeli znižanje teh finančnih vložkov, z vprašanjem ali bi sami svoje otroke postavili v takšne pogoje, kot jih ima dotična osnovna šola.

 

Ponovno se je odprla burna razprava med svetnikom Tihomirjem Babičem v sodelovanju z Grantaša Jožetom proti  županji Karbovi, ki je pojasnjevala kdaj in kako se lahko seja prekine. Kljub opozorilu županje o nepravilnostih amandmajev, je večina svetnikov podprla glasovanje o amandmajih. Županja  Karbova je dala ločeno na glasovanje amandmaje. Kljub ponovnim opozorilom, da so amandmaji proti zakonom, so bili vsi, razen 11. amandmaja, sprejeti.

Tihomir Babič je ostro kritiziral županjo. V kritikah je ugotavljal, da je občinska uprava dolžna pomagati pri izdelavi ali urejanju amandmajev. Angela Lukman je odgovorila na podane pritožbe, da kljub temu, da je strokovna služba bila in je na razpolago, ni bilo nikogar, ki bi sprašal za pomoč. Občinski svetnik Jože Klemenčič je predlagal, da se sprejme proračun in da se v skladu s pravili določi nadaljnji potek. Županja  Karbova je razpustila sejo. Nadaljnje zasedanje občinskega sveta je ob analizah in z željo po rešitvi, potekalo za zaprtimi vrati.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2014 ob 10:18 Charlie gost

      Motike v roke. :)

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2014 ob 10:49 zetor gost

      Tile svetniki so sami buteci....delajo skodo obcini....cisti...nesposobnezi...zvisani...ce nisi znami si proti...neglede kako si pameten....!!!

      8 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2014 ob 11:15 hrast gost

      Se strinjam. 12 svetnikov zavira vse investicije samo da bi lahko županji očitali da nič ne dela. Pa dajte no, tako so že očitni s tem nagajanjem.

      13 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2014 ob 11:18 pravicni777 gost

      Mogli bomo se občani malo zgeniti in zmetati tote svetnike na smetišče zgodovine in jim enkrat za vselej rečti, da so GOTOFI.

      7 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2014 ob 12:30 Milan gost

      Lukec, Lukec nesojeni zavarovalniški agent, ki je postal županjin pisun. Zdaj se lepo vidi kdo je proti proračunu Olga Karba, za njo je itak vse kar ni zraslo na njenem ali tomš.... zelniku nezakonito. Naša županja je prava "knjiga prava" sicer 2x brez pravosodnega izpita. pravični777 ti pa tvoje smetišče tam na Kamenščaku..

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.03.2014 ob 12:43 en hud prlek gost

      Tebe pravicni777, ki si županjino trobilo je treba dati na smetišče zgodovine. Zelo , zelo žalostno je tudi poročanje samega medija pomurec in novinarja! Očitno medij in novinar ne poznajo termina nepristranskost. V celotnem prispevku se lepo vidi, da so naklonjeni županji. Da bi vsaj objektivno poročali. V term primeru gre celo za ZAVAJANJE!. Že sam naslov je zavajanje ljudi. Tudi stavek " Proračun ni bil potrjen s strani članov Občinskega sveta zaradi vloženih amandmajev." je čista laž! GLASOVANJE O PRORAČUNU SE SPLOH NI ZGODILO, KER ŽUPANJA PRORAČUNA ŠE NI DALA NA GLASOVANJE !!! Svetniki so hoteli proračun sprejeti, ampak očitno to županja noče. Kdo je prekinil sejo ??? Haloooo ! Svetniki so si z ministrstva za finance pridobili mnenja o amandmajih. Problem je edino, ker je županja določen del sredstev že porabila, ker velja financiranje po dvanajstinah. Zato je potrebno nekatere številke iz amandmajev uskladiti z dejanskim stanjem. In zaradi tega je prekinitev seje po 94. členu poslovnika, da se svari uskladijo in se bilanca izravna. Med tem pa ima županja še vedno čas, da svojim podanikom nakaže določen denar. Novinarja in uredništvo pa prosim, da drugič poročajo objektivno in korektno. V kolikor se ne spoznajo na občinske finance pa naj raje poročajo o kakšnih lažjih zadevah.

      28 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.03.2014 ob 12:59 huda Prlečka gost

      Hudi prlek, glede na to, da svetniki niso pravilno uskladili številke v amandmajih, se prav sprašujem, kdo bi se MORAL spoznati na občinske finance: ali novinar ali pa svetniki, ki so na račun proračuna in sej na to temo v žep spravili že kar nekaj sejnin!!

      4 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.03.2014 ob 13:31 pravicni777 gost

      Svetniki se po eni strani delajo pametni in vlagajo amandmaje, po drugi strani pa jokcajo, kako bi jim morali pri tem pomagati zaposleni iz občinske uprave. Sicer pa je logično, da morajo amandmaji biti v skladu z zakonom in če niso, jih ni moč sprejeti. To je tako, kot če bi poslanci v državnem zboru vlagali amandma na ta način, da bi denimo v celoti vzeli denar policiji, jo s tem ukinili in denar preusmerili drugam. Pri vlaganju amandmaja je treba pač gledati na to, da so le-ti vloženi pravilno in zakonito in da se neke sklenjene pogodbe pač z amandmaji ne morejo rušiti. Za primer: ne more na primer en svetnik predlagati amandma in denimo razpoloviti sredstva za plačevanje ekonomske cene vrtca ali denimo za plače zaposlenih, če za tem stojijo zakonski predpisi. Sklenjenih pogodb se pač ne da kar tako z amandmaji črtati. Svetniki lahko črtajo le kakšno nezačeto investicijo, za to pa nimajo jajc. In če sedaj pač en svetnik iz ljutomerske občine s tem, ko je bil izvoljen, misli, da je najbolj pameten na svetu, da bo lahko premikal gore, se pač moti. Četudi si kakšen posamezni svetnik misli, da je Bog, bi mu moralo biti jasno, da na nekatere postavke v proračunu pač svetnik ne more imeti vpliva, ker je njihova regulativa določena z državnimi predpisi.

      1 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.03.2014 ob 13:39 Branko gost

      Pa toti svetniki so zgubili kompas za razum. Ko spremljaš te njihove burleske in pisanje v medijih in v komentarjih po portalih vidiš, da nimajo pojma od pojma in po njihovem so vsi drugi krivi razen njih samih ki so povzročili to stanje. TOTIH 12 SVETNIKOV JE ZA NA SMETIŠČE LOTMERŠKE POLITIKE PA NIČ DRUGEGA.

      4 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.03.2014 ob 14:04 debilno gost

      ej pomurec , od kod ste tega strnada vzeli, vsaka vam čast

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.03.2014 ob 15:00 novi lotmeržanec gost

      vi pa nas njajte že ednok, ka morem telefonejrati, ka vidin či si gi ka zrihtan, kama bon spizda v jesen

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.03.2014 ob 15:13 GOST gost

      Kdo pa je županja, da razglaša amandmaje nezakonite, alo, alo, to je lahko samo njeno mnenje, nima te pristojnosti da razglašat nekaj, da je nezakonito kar ni v pristojnosti župana, ampak po ustrezni proceduri o tem odločajo ustrezni organi. Zopet neznanje ali zloraba prava.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.03.2014 ob 16:30 prava pot gost

      DEPARTURE: Ljutomer, Kidričeva Ulica - Turn left : Ulica 9. Maja - Continue left : Ulica 9. Maja - Exit Ljutomer - Turn left : Radomerje - Continue along: Žerovinci - Continue along: Ivanjkovci - Arrive in Ormož - Turn left :Kolodvorska Cesta - Turn right : Kerenčičev Trg - Continue along: Ptujska Cesta DESTINATION: Ormož, Ptujska Cesta 33

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.03.2014 ob 18:09 gost gost

      Skrb županje v štirih letih za »Prlečke in Prleke«: imamo eno največjih brezposelnosti v Sloveniji, nismo storili nič, da bi mladi imeli delo in perspektivo. Plačujemo eno od največjih nadomestil stavbnega zemljišča v Sloveniji. Nismo uredili ločitve kanalizacijskih sistemov. V krajih, kjer čiščenje vod izvajajo brez ločitve kanalizacije od meteornih vod, gre za čisto goljufijo! To so že pred leti povedali tuji strokovnjaki, ki sploh niso hoteli dati ponudb za čistilno napravo, če ločitev ni bila narejena ali predvidena. Ljutomer nima ločene meteorne in fekalne kanalizacije. Takih skrbi za Prlečke in Prleke je še več, tako da ne se bat.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.03.2014 ob 18:12 Stewen gost

      LEPOTICA IN ZVER - Kljub temu, da ne poznam globokega ozadja ljutomerskega žongliranja, me to, kar berem ali pa včasih gledam na tv (seje občinskega sveta v nekem podstrešju), spominja na lepotico, ki je v tem primeru županja, in zver, ki je občinski svet. Zdi se mi, da oporečnikom prav nič ne paše, pa se gredo preglasovanje, amandmaje, ki naj bi bili nezakoniti (nezakonski je seveda nekaj drugega).... Seveda nedolžna tudi županja ni, zato kratki stiki. Kdo poreče, da svetniki pač ne morejoj biti županjino trobilo, kot je to v več drugih občinah. Županja pa bi se tudi morala omehčati; že zaradi tveganja na prihodnjih volitvah, kajti upira se mi, da zaradi nesprejetja proračunu ni odobrila nakazila nekajsto evrov za pomurski vodovod. Prleška trma in nemoralen odnos do delavcev, ki nimajo barv zaradi šminke, ampak blata iz jarkov, kjer polagajo cevi. - Sicer ne vem, kaj so sklenili na zaprti seji, upam, da se je pojavila Avtoriteta in bodo zadeve stekle brez (po srbohrvaškega) prepucavanja.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.03.2014 ob 19:43 Jozef gost

      No ja, mogoce dober novinar preveri zadeve do konca se pred objavo clanka... Pozabil povedat da so zupanja in vecina svetnikov (takoj so odlsi samo trije zupanjini kimavci) ostali so skupaj z zupanjo in direktorjem usklajevali amandmaje in proracun do poznih nocnih ur... Da pa se se kdo imenuje novinar in pise romanticni roman o pustolovscinah oS pa je res zelo neprofesionalno.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      25.03.2014 ob 20:16 GOST gost

      Kdo naj bo župan po jesenskih lokalnih volitvah v Občini Ljutomer: tak, ki spoštuje pravni red RS, ki ne laže, ne krade, ne prireja uradnih listin, ne deli občanov, skrbi za gospodarski razvoj, skrbno ravna z davkoplačevalskim denarjem, spoštuje drugače mislečega, ki nas ne bo zadolževal do onemoglosti kot to počne vlada itd… Da bo voditelj, ki bo znal osredotočiti energijo ljudi. To ne pomeni, da prepriča in navduši s »svojo« vizijo, ampak to, da zna poslušati in razumeti vizijo ljudi ter jo prepričljivo in močno oblikovati. OKOLJSKA OSVEŠČENOST. Vodi z jasno zavestjo o pomenu okolja. Trajnostni razvoj ni več stvar osebnega prepričanja ali celo sloga, ampak preprosto nuja. OSREDOTOČENOST NA DELOVNA MESTA. »Ustvarja delovna mesta v vsaki soseski«. »Ustvarja« seveda pomeni »ustvarja pogoje«. »V vsaki soseski« - torej fizično blizu ljudem. Bistveno: zaveda se pomena zaposlitev in postavlja to vprašanje na vrh svojega programa. ODPRTOST IN POVEZOVALNOST. Deluje odprto in povezovalno na znotraj in navzven. Je veliko v stikih s prebivalci. Skrbi za sodelovanje tako z bližnjimi kraji kot z mesti na globalni ravni. INTEGRITETA. Ima visoka merila osebnostne integritete. S svojim etičnim ravnanjem, dosledno usmerjenim v javno dobro, daje zgled. To pomeni na primer tudi to, da ne bo odstopil šele, ko ga iz županata vklenjenega odpeljejo policisti. JAVNI SLUŽABNIK. Na koncu, a ne nazadnje. Je v službi občank in občanov in usmerjen v »javno dobro«. Javno dobro? Kaj je že to? Zdi se, da je prav na tem področju občinska politika županje morda najbolj padla.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.03.2014 ob 21:47 en hud prlek gost

      GOST, odlično napisano ! Upam, da bodo tudi ljudje tako razmišljali, ko si bodo jeseni izbirali lokalne oblastnike. Da si izberejo take, ki imajo karakteristike, kot jih je navedel GOST. In ne kot sedaj, ko imamo take, ki so ena sama aroganca in so zaprti v ozek krog svojih podrepnikov.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      25.03.2014 ob 22:34 občan Ljutomera gost

      1 milijon evrov pa za občino Ljutomer res ni veliko zadolževanje do onemoglosti, lepo vas prosim. Oglejte si posnetek seje in poglejte si nivo razpravljanja teh tokrat 11 svetnikov. Mislijo si, da so najbolj pametni, v resnici pa so kreteni, pa ti njihovi amandmaji, ki bi jih najbrž bolje napisal otrok v 3. razredu osnovne šole. Z lune je razvidno, da so protizakoniti.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      25.03.2014 ob 22:48 mati tereza gost

      volga, volgica poišči si pomoč, še ni prepozno, zdaj ko si spregledala stori še kaj za duševno zdravje.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      26.03.2014 ob 16:13 eden gost

      prokleti svetniki zafolo vos ki tak ženski pod prste glejate nem moga kupiti še kakšo poceni parcelo od občine

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      26.03.2014 ob 23:07 kaj je toti ženski gost

      OLGA KARBA sram te bodi ODSTOPI: http://www.24ur.com/novice/slovenija/ljutomerska-zupanja-se-igra-z-milijoni.html

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      26.03.2014 ob 23:21 Prlek iz bregov gost

      Spet novi cirkus na občini. Amandmaje, ki niso všeč birokratom z županjo na čelu, ker pač posegajo v njihove "pravice" in od njih terjajo malo več dela, je treba razglasiti za nezakonite. Lepo vas prosim! Prevečkrat že videno! Vedno, ko kaj ne paše lotmerški glavni uradnici se to razglasi za nezakonito. Ha ha ha, cela Slovenija se že smeje. Svetniki, ne dajte se! Tisti, ki delamo in polnimo proračun smo z vami!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      27.03.2014 ob 9:35 cweto gost

      puste jo na miren, banda

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      27.03.2014 ob 11:05 huda Prlečka gost

      Prleki, kak ste lahko tak primitivni in se spuščate na tašno raven komuniciranja?! Blatenje, osebno žaljenje, hinavšina in zahrtnost iz obeh strani ne peljeta NIKAMOR. Od tega nede nihče sit, le v posmeh bomo ostalim. Če se v krogu domačih tako obnašata, potem nam (vam) res ni pomoči...

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      27.03.2014 ob 20:11 občan Ljutomera gost

      Tu na tem forumu pišejo komentarje ljudje, ki si niso ogledali niti ene minute posnetka.Če bi si ogledali, bi videli, kakšni kekci so tile svetniki. Če predlagaš takšne amandmaje, ki sploh niso pravilni in so celo med sabo neskladni, če kljub zahtevi ministrstva ne sprejmejo oz. celo umaknejo poslovnik, čeprav sploh ne vedo, kaj je s poslovnikom narobe, če kljub argumentov vodje proračuna le-tej očitajo, da naj jim ne soli pameti, potem res ne vem, kam uvrstiti te svetnike. Verjetno med zaletavce, arogantneže, politikante, upam, da pa jih bo ljudstvo letos poslalo še na politično smetišče.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      28.03.2014 ob 15:46 pravični777 gost

      Ojla, Luka kakšen lep prispevek, pusek na ritko, njaaami

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      28.03.2014 ob 18:42 sram te bodi gost

      OLGA KARBA sram te bodi ODSTOPI: http://www.24ur.com/novice/slovenija/ljutomerska-zupanja-se-igra-z-milijoni.html

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      28.03.2014 ob 23:40 pink panter gost

      _____ lejpa dekla mlada, kak san te pejglo, tak, tak san te pejglo! Visika, prsata, čobe kak marmelada, tak san te pejglo, tak, tak san te pejglo!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      29.03.2014 ob 11:02 Radgona press gost

      Dajte Pomurec poiščite enega bolj objektivnega novinarja za pokrivanje Ljutomera. Ne pa copateka od županjine sošolke in prijateljice.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      29.03.2014 ob 20:29 resnica gost

      No uredništvo Pomurca, poglejte kaj pišejo in govorijo resni mediji: Delo: http://www.delo.si/novice/slovenija/ljutomerska-zupanja-karba-zavaja-javnost.html POP tv: http://www.24ur.com/novice/slovenija/ljutomerska-zupanja-se-igra-z-milijoni.html Eni pa zavajajo javnost: Pomurec (partner županjine prijateljice): http://www.pomurec.com/vsebina/22735/Ljutomer:_Zaradi_zakonsko_spornih_amandmajev_proracun_ni_bil_sprejet Prlekija (podžupanov svak): http://www.prlekija-on.net/lokalno/7497/svetniki-vztrajali-pri-nezakonitih-amandmajih-proracun-spet-ni-bil-potrjen.html#komentar13224

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.