https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sava Medical - nova blagovna znamka zdravstvenega turizma

26.03.2014 ob 10:45  

Družba Sava Turizem d.d. je v februarju postala 100 odstotna lastnica ljubljanske družbe Cardial, d.o.o. S tem se je začelo tudi preoblikovanje, oz. nadgradnja zdravstvenih dejavnosti v Pomurju. Zdravstveni centri Sava Hotels & Resorts: Zdravilišče Radenci, Terme 3000-Moravske Toplice, Terme Lendava, Terme Ptuj in Medicinski center Cardial, sedaj delujejo pod skupno blagovno znamko Sava Medical.


Zdravstveni turizem predstavlja eno najperspektivnejših področij razvojne strategije Sava Turizma

V skladu s strategijo razvoja zdravstva, so v Zdravilišču Radenci, Termah 3000-Moravskih Toplicah, Termah Lendava in Termah Ptuj oblikovali zdravstvene in t.i. medico-wellness centre, kjer je na enem mestu skoncentrirana celotna zdravstvena ponudba, od preventive do diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije.

 »V Evropi ponujajo različne vrhunske zdravstvene storitve, ki jih izvajajo tudi naši zdravniki, vendar je razlika v tem, da se vse te storitve ponujajo v klasičnih bolnišničnih pogojih. Le redki so centri, ki ponujajo vrhunske zdravstvene storitve v takem okolju, kot ga imajo destinacije Sava Hotels & Resorts in v tem vidimo svojo edinstveno prednost,« je izpostavil direktor zdravstva v Sava Turizmu Čobo Nusret, dr. med., specialist internist  - kardiolog.

Vlagajo v razvoj zdravstvene stroke, opreme, novih storitev ter programov

Zdravilišče Radenci, ki se ponaša z več kot 130-letno zdraviliško tradicijo učinkovitega zdravljenja in preventive srčno-žilnih obolenj, se z nakupom najsodobnejše opreme za neinvazivno diagnostiko srca in ožilja uvršča med najbolje opremljene srčno-rehabilitacijske centre v Evropi. Nov 3D ultrazvočni aparat omogoča najbolj popoln ultrazvočni vpogled v telo (srce, ožilje, trebuh, sklepi, mišice, ščitnica, urologija, ginekologija ipd.).

V letošnjem letu bodo v Radencih prenovili tudi znamenite radenske mineralne kopeli, ki se za zdravljenje in preventivo učinkovito uporabljajo od samih začetkov zdraviliške dejavnosti, t.j. od leta 1882. 

Terme 3000 - strokovnjaki za športne poškodbe, Terme Lendava - najučinkovitejši pri revmi

Blagodejne učinke znamenite črne termo-mineralne vode in naravnega peloida učinkovito uporabljajo v zdravstvenem in wellness centru Terme 3000. Odlikujejo jih predvsem dobri rezul­tati pri zdravljenju športnih poškodb, po operaciji kolen, kolkov, hrb­tenice in ramen ter kroničnih bolečinskih sin­dromov. Posebej velja izpostaviti tudi uspešnost zdravljenja psoriaze in psoriatičnega artritisa.

Posebnost Term Lendava je edinstvena zdravilna termo-mineralna voda z visoko vsebnostjo parafina. Raziskave so potrdile, da lendavska voda preprečuje in učinkovito pomaga pri zdravljenju revmatskih obolenj, pri rehabilitaciji po operacijah in poškodbah gibalnega aparata in hrbtenice, po poškodbah perifernega živčevja in po opeklinah ter pri zdravljenju bolezni dihal in kožnih bolezni.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.