https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboški malčki so "odsevali"

24.11.2010 ob 19:12  

Danes je podjetje Sava Tires v okviru Goodyearovega projekta »Za varnost otrok« podelilo odsevne brezrokavnike prvošolcem OŠ II Murska Sobota. Z mednarodnim projektom so opozorili na izpostavljenost otrok v cestnem prometu in pomen ustreznega izobraževanja o varnosti na cesti.

Na slovenskih cestah je preveč prometnih nesreč, v katerih so udeleženi tudi otroci. Nevarnost je še toliko večja ob prihodu zime, ko so dnevi krajši, s tem pa najmlajši manj opazni na poti v šolo ali domov. 

Srečanju sta se pridružila tudi televizijska in radijska voditeljica Saša Einsiedler in murskosoboški župan Anton Štihec. Einsiedlerjeva je za malčke pripravila krajši zabavni program, hkrati pa s predstavniki Save Tires otroke opomnila, da so odsevni brezrokavniki ključni element zagotavljanja varnosti.

Za popestritev druženja so poskrbeli tudi otroci, ki so skupaj s pomočnico ravnateljice in učiteljicami pozdravili obisk podjetja in pripravili krajši nastop.   

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.