https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Župan Gomboši pred jutrišnjo sejo poziva svetnike k razumnim odločitvam

Beltinci, 27.03.2014 ob 9:30  

Na uredništvo smo prejeli pismo župna Občine Beltinci, ki svetnike pred jutrišnjo sejo občinskega sveta poziva k razumnim odločitvam pri sprejemanju proračuna, ki vključuje ureditev upravnega središča Beltinec. Sporočilo objavljamo v celoti:


Zaradi neodgovornih ravnanj svetnikov, občini Beltinci grozi, da za vedno izgubi več kot 619.000 evrov evropskih sredstev. Kljub temu, da je župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši pripravil predlog proračuna, ki je upošteval predloge svetnikov, so ga le ti, brez navedbe realnih razlogov, na Odboru za finance zavrnili.

Župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši je skupaj z občinsko upravo, na podlagi javne razprave o realnih potrebah v posameznih krajevnih skupnostih in vaseh občine Beltinci ter ob ohranitvi cilja razvojne naravnanosti občine na poudarku ustvarjanja novih delovnih mest, pripravil dopolnjen predlog proračuna. Predlog proračuna upošteva realne potrebe občank in občanov, ki so jih izrazili tekom javne razprave. Prav tako se v dopolnjenem predlogu v največji možni meri upošteva predloge 12 svetnikov Občinskega sveta, ki so zapustili prvo proračunsko sejo občinskega ter tako opustili svojo svetniško dolžnost. Kasneje so sprejeli predloge, ki so bili pri pripravi dopolnjenega predloga proračuna, v največji možni meri upoštevani. Kljub temu so svetniki na seji Odbora za finance občine Beltinci zavrnili dopolnjen predlog proračuna. S tem neodgovornim ravnanjem, za katerega niso imeli realnih razlogov, so zelo ogrozili pridobivanje evropskih in ostalih sredstev za sofinanciranje razvojnih projektov občine. Resno so ogrozili razvoj občine in poteptali realne potrebe, ki so jih izrazile občanke in občani Beltincev. Svetniki so z vloženimi amandmaji v ospredje postavili svoj politični interes in ne spoštujejo volje občank in občanov. V nasprotju z dogovori in predlogi iz javne razprave in predlogi krajevnih skupnosti, predlagajo prerazporeditve postavk proračuna in prezirajo javno izražen interes občan in občanov. Občini Beltinci zaradi njihovih ravnanj grozi izguba vseh večjih razvojnih projektov in več kot 619.000 evrov evropskih sredstev, kar je prava katastrofa.

V dopolnjenem predlogu proračuna občinska uprava z županom predlaga še dodatno nižanje stroškov in posledično nižje zadolževanje občine. Poseben poudarek je na večjih in manjših gospodarskih conah na več lokacijah v občini, za pridobitev čim več novih delovnih mest. V predlogu proračuna so vsi projekti, kjer lahko občina črpa EU sredstva, saj je cilj, da se dosedanja dobra praksa na tem področju nadaljuje in da se za razvojne in infrastrukturne projekte pridobi čim več evropskih sredstev. Žal svetniki, brez vsakršne odgovornosti, nasprotujejo potrebam in pričakovanjem občank in občanov. Očitno jim ni mar za katastrofalne posledice njihovih odločitev, saj zaradi tega občina Beltinci, v teh izredno težkih časih, za vedno izgubi več kot 619.000 evrov evropskih sredstev. Občinska uprava in župan upata, da bo do seje Občinskega sveta v petek pri svetnikih prevladal razum in da bo tudi pri njihovem glasovanju v ospredju interes po ustvarjanju pogojev za varno in kvalitetno življenje v občini ter da se ohrani razvojna usmeritev občine. Posebej pomembno je, da občina z dodatnimi viri – z evropskimi sredstvi – uredi ustrezno infrastrukturo, saj je vsak izgubljen evropski evro, zaradi nove evropske razvojen perspektive, za občino Beltinci izgubljen za vedno. Ob tem je župan poudaril: »Občanke in občani si želijo ustrezne ureditve upravnega središča občine med gradom in občinsko stavbo. S tem bomo opravili svojo zgodovinsko dolžnost, da ustrezno obeležimo rojstni kraj Prekmurja. Zato upam, da bo prevladal razum svetnikov pri sprejemanju proračuna, saj v nasprotnem primeru občina izgubi več kot 619.000 evrov evropskih sredstev. Nekdo bo v tem primeru moral prevzeti odgovornost. Zato svetnike pozivam k odgovornem ravnanju«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2014 ob 9:52 domačin gost

      kot vidim po novem proračune predlaga občinska uprava in župan,

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2014 ob 9:57 beltinčar gost

      Na tak način, da se bo s pismom obračunavalo po medijih, verjetno ne bo podpore svetnikov. To, da pa občani podpirajo projekt ureditve upravnega središča, pa ne vem ali je bil kak referendum da se to lahko govori, ali pa je to na podlagi naročene ankete, za katero se ne ve ne vzorec in ne način anketiranja. Od 247 je bilo 132 ZA, v odstotkih je to za medije lepih 53%. Občina ima 8.300 prebivalcev (Statistični urad RS, 2011), pomeni da so vzeli 3% vzorec. Reprezentativen? Za nekoga ja. Kaj smo v letih 2010-2013 naredili za gospodarstvo v občini? Naj govori statistika (Statislični urad RS, 2011): Med osebami v starosti 15 let–64 let (tj. med delovno sposobnim prebivalstvom) je bilo približno 56 % zaposlenih ali samozaposlenih oseb (tj. delovno aktivnih ), kar je manj od slovenskega povprečja (58 %). Med aktivnim prebivalstvom občine je bilo v povprečju 17,3 % registriranih brezposelnih oseb, to je več od povprečja v državi (11,8 %). Med brezposelnimi je bilo tu – kot v večini slovenskih občin – več žensk kot moških. Povprečna mesečna plača na osebo, zaposleno pri pravnih osebah, je bila v tej občini v bruto znesku za približno 22 % nižja od letnega povprečja mesečnih plač v Sloveniji, v neto znesku pa za približno 18 %. Vsak 19. prebivalec občine je bil prejemnik vsaj ene denarne socialne pomoči. Za celotno Slovenijo pa je veljalo, da je bil vsak 24. prebivalec prejemnik vsaj ene denarne socialne pomoči.

      31 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2014 ob 13:18 krajan gost

      beltinčar, čudi me , da primerjaš statistiko Beltinčanov z R Slovenijo! !!Primerjaj svojo prekmursko regijo, ne pa plače in brezposelne v R Sloveniji. Za primerjavo z občino Črenšovci je brezposelnost 22%, Lendava 20% itd. Torej so Beltinci vseeno boljši od ostalih občin v Pomurju. Tudi ankete, ki se delajo v RS, ne vprašajo 50% prebivalcev v RS! Pa rečejo, da vodi ta politik in tista stranka. Še dolgo ne bomo Prekmurci primerljivi z siršo regijo RS. Žal. Vesel bi lahko bil in mnogi drugi, da se predlaga nekaj, kar je za celotno Pomurje za vzor, ne samo v občini Beltinci. Tudi svetniki bil lahko iz svojih ožjih pogledov K, pogledali širše na "občino Beltinci"

      4 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2014 ob 13:21 občan gost

      Iz "pisma župana" je razvidno, kako komunicira s svetniki. Že 14 dni ga ni doma in na delovnem mestu, pa želi javnost in svetnike prepričat, kako pomembno je sprejetje proračuna. Žal mu je osebna promocija in kariera pomembnejša. Tudi prav, vendar mora potem občanom in svetnikom povedati, da mu je za vse malo mar. Hitro se ugotovi iz branja, da to ni pisal župan, ampak zelo dobro plačan (z davkoplačevalskim denarjem) svetovalec, ki pa iz vsebine kaže, da je na robu obupa in srčno upam, da se mu ne bo kaj zgodilo. Vse, kar je župan in njegova "fabrika idej" zapisala, povedala in pokazala, so ene same laži in zavajanja javnosti. Pač sistem in metode stranke SDS, kateri pripada župan in morda tudi svetovalec. Upam in apeliram na svetnico in svetnike, da ne odstopate od vaših dobronamernih dejanj v dobro vseh občanov in celotne občine.

      19 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2014 ob 14:00 Gost-Marko gost

      Ka jemi nete kaj proti goučali! Fajn napravite kak on pravi. Nemate kaj pramišlavati z sfojof glavouf. Župan samo tak dele, mij te podperamo ( IQ< 50 ) !

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2014 ob 14:03 plej gost

      No, me dönok zanijmle, kak do pametni ađić, ružić, činč, petek ob pomouči srake spravili svoje predvolilne obljube v proračun. Mo vidli, či so odili na inštrukcije z matematike, ali do pa občino zadužili ob podpori kermana pa njegovij pesekof (perša, smodijš pa ferčak).

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2014 ob 14:26 beltinčar gost

      krajan, taka primerjava je narejena na Statističnem uradu, zato je tudi citiran vir. Če je v Lendavi še slabše, mi to nič ne pomaga. Dejstva se s tem ne skrije. Glede vzorca ankete - če poznaš pravila statistike za reprezentativen vzorec, potem boš hitro lahko našel pomanjkljivosti. Župan se naslanja na "potrebe občank in občanov" (na podlagi česa?). Če ankete, ki jo je naredila TV IDEA in o kateri je govora, potem je to špekuliranje, da ne napišem manipuliranje. Zanimivo bi bilo slišati kaj si krajani Dokležovja, Bratonec, Lipe (ker se namreč cel čas govori o občanih in ne krajanih Beltinec), mislijo o tem projektu.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.03.2014 ob 14:35 tak,tak gost

      Ka si slučajno nebi gomboši napravo spomenika. Či je kermani pa kavaši nej gratalo kanalizacije napraviti, te gomboši tüj nesmi trga zrihtati. kanalizacijo je rejšo, ceste tudi, zaj ga pa nabijate na količ. vijdin, ka je delovne standarde zdigno, pa se van tou ne vijdi. Škoda, ka je zavec krepno, ka bi sraki, adžiči, ružiči pa cejloj "naprednoj" koaliciji šče un dal porcijo. vej se pa sami s sebej norca delate, med lidmij pa probate špilati heroje. specialci za vničavati, ka što napravi.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.03.2014 ob 14:37 flex gost

      ja, glavno ka činč napravi strejo na igrišči, ka mo se lejko po dežđi rolali. činča za županaaaaaa!!!!!!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.03.2014 ob 15:54 bravo gost

      zakoj se telko omenja še vedno te trg,dajmo pijtati ferenčaka kelko de koštal njegov trg potem pa idemo v Dokležovje pa pijtajmo Srečkoja zakoj je v pripravi njihov trg ali središče in kelko je ocenjena vrednost teh središč potem se pa naj pijtajo predsedniki KS-ov zakaj sami financirajo investicije v svojih krajevnih skupnostih g. Činč pa da delati gregorčičevo ulico na račun občine in špara pejneze ka de se pokrijval da de rolal in še pa še. Smo tak zarukani eden RUŽIČ ,ADŽIČ van vodita politiko drugi svetniki pa nej vsi -prijdejo na sejo in sploh ne preberejo kaj podpišejo boljše če ste vsi doma bo vsaj denar ostal NAJ SE OBJAVI PRORAČUN OD TEH 12 APOSTOLOV PA DA VIDIMO ZADOLŽEVANJE IN NAPREDEK

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.03.2014 ob 21:05 Pista gost

      Sramota in katastrofa, svetniki namesto, da delajo v interesu ljudi, delajo kontra temu. Občina zgubi 620.000 evrov...gospodje, ki s svojimi ženami in sorodniki že leta sedijo v občinskem svejti, čas volitev se bliža. Pripravite se, ka vam lidje pokažemo kam sodite...na smetičše... Vi zganjate politiko v enoj občini Beltinci. Nej vas je sram?

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.03.2014 ob 21:21 pa kaj gost

      ja, ja. eden amandma ten "revolucionaron" spadne zaradi odločbe ustavnoga sodišča. zakon o nepremičninah se zadrži za eno leto. tej pametnjakoviči so tak pametni, kak njihovi kolegi (PS, SD, ...) f parlamenti. gnjes so glasovali o dopunjenon zakoni, ka tak eli tak nede valal eno leto. jao ađić, što ti je li mentor?

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.03.2014 ob 21:43 gost - Goričanec gost

      "Marki" ne dajte se! Prijte na Goričko k Sv. Juriju pa boste videli "Betonovce", kjer sedaj namesto cipres ob cesti, ki so bile zelene od tal do vrha in zadrževale bncinske hlape v nebo štrlijo palice debeline cca 5 cm in par vejic na višini dveh metrov. Na grobovih župnikov tik ob cerrkvi pa nekakšni korito, ki s vsem spoštovanjem do pokojnih sponinja na kakšna napalaišča zaživino. Do župnišča in cerkve je bila prej asfaltirna pot, ob strani zelenica, zdaj pa skoraj vsaj za 50 cm vzdignjena ploščad od nekdanje stavbe OŠ in to v enaki barvi, kot so predvideni böltinski "Betonovci" (vsaj tako se vidi na posnetkih, ki so na voljo), kar lahko pomeni, da je avtor (arhitekt) isti. Za to še enkrat¨"NE DAJTE SE!"

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.03.2014 ob 0:03 gost gost

      Večina komentarjev pred menoj je na pamet napisanih, ali pa jih je strah uspehov zdajšnjega župana. SDS me ne zanima. Kaj se pa tiče zdajšnjega župana dr. Gombošija pa je potrebno priznati, da je v najtežjih časih, ko je na vladi levica, pripeljal sredstva iz države in EU, da mu lahko rečemo hvala. Pa naj si vsak, ki je sposoben preveriti ta sredstva ustvari svoj prav. Večina komentatorjev pa tak ne pozna zadeve, ampak se zabava z pisanjem protestov in šal, kar je njihova značilnost in znanje.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.03.2014 ob 18:26 Marija gost

      Govori se, da je bil včeraj na občinski seji prisoten župnik Benkovič. Mi lahko kdo potrdi to govori? Če je odgovor da, me še zanima, kaj je tam delal?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.03.2014 ob 19:23 Žika gost

      Eden svetnik je odstopil zaradi bolezni. Še en svetnik je bolan. Te neje odstopo. Z bolniške lipo ceca občinske evreke.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.03.2014 ob 20:03 občan gost

      ŽIKA NAPIŠI ŠTO JE TO?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.03.2014 ob 8:47 Žika gost

      Zajtroma sam pogledno skozi okno pa san ga vido na poti v cerkev. Naši Gančani so mali. vse se vidi, vse se zna. ŽIŽKOV ŠTEVEK.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.03.2014 ob 9:25 gost gost

      Zika- škoda, da nisi šel k meši tudi tij, bi vsaj bi vsaj malo premislo kaj pišeš. Občinskemu svetniku je pot v cerkev pripomogla, da je napisal in poslal zahtevek na Občino Beltinci. Z tem zahtevkom je omogočil, da se v Gančanih preuredi Občinska cesta, ki pelje proti Bogojini in s tem omogoči nova delovna mesta v Gančanih. Vprašanje pa je zakaj takšnega zahtevka nista bila sposobna narediti svetnika stranke SD, ki sta tudi iz Gančan. Vsa čast svetniku Štefanu Žižku, ki na sejah ustvarja za svoj kraj pomembne odločitve, ki so uspeh tudi za celo Občino Beltinci. Žižek tako naprej!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      30.03.2014 ob 22:33 gost gost

      Danes sem na lokalnem kanalu spoznal bedo svoje občine. Župnik na seji občinskega sveta. Brez komentarja in žalostno za občino. Hvala 13 svetnikom,ko so zradirali bolano idejo betona sredi Beltinec. HVALA PAMET!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      31.03.2014 ob 9:56 gost gost

      Jaz pa sem na istem kanalu videl več kot deset občanov, ki so spremljali postopke in dajali navodila 12- terici svetnikov, jih tako imeli za tlačane in igračke za njihovo nasprotovanje. Vprašajmo se, ali je bilo 12 svetnikov samostojnih pri odločanju. Ne ni bilo, ker so jih usmerjali strici in strina, ko so jih nagovarjali kako naj se odločajo. Dvanajst beltinskih svetnikov je bilo tako prisiljenih nasprotovati predlogu župana. Župnika nisem opazil, da bi dajal navodila ostalim petim svetnikom, zato je zgornja kritika ne primerna in zavajajoča. Seje Občinskega sveta so javne in tako ima vsak občan možnost spremljati - sestanek svetnikov.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      31.03.2014 ob 11:25 ELITE gost

      Tako je prijatelj ! Potem pa tij ne govori , da je dvanajsterici nekdo dajal navodila . Bravo možje za pogumnost in odločnost ! Ka pa je te župnik tam iskal ??? Ste vidli ka je delal župan , na vse možne načijne je štel da bi nasedli njegovi podlosti , pa hvala bougi je nej uspel niti z župnikovo pomoćjo nej !!!! ČESTITAM VAM (apostuli ) !

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      31.03.2014 ob 13:41 gost gost

      ELITE- Nujno moraš iti k ž. zdravniku naj ti zamenja baterije v glavi, pamet ti več ne dela in še slabše bo. Svetnik Ružič, eden od voditeljev dvanajsterice se je v zanosu skliceval na voljo občanov, to so izrekali tudi drugi, ko jim je župan ponudil možnost, da svoje navedbe potrdijo na referendumu. Tisti hib je postalo 12-stici jasno, da je blefiranja konec. Tako so pohodili in poteptali svoje navedbe, da delajo za dobro občanov. EU je prihranil -- Beltinci pa izgubili 620 tisoč Evrov, ki jih nikoli več ne bo v Beltince. Žalostno je, da se poraženi kandidati ( Ružič, Činč, Kerman) maščujejo Gombošiju za zmago na prejšnjih volitvah.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      31.03.2014 ob 14:24 prisluškovalka gost

      Ga. L. Zadravec, ki je bila prisotna na seji občinskega sveta in je vstrajno pomagala odgnati več kot pol miljona evrov iz Beltinec je razlagala, da je pridobila Romskega svetnika, da je glasoval proti centru. Potrebno je priznati, da je 12- najstica res potrebovala dodatno pomoč. Glas je glas- zdaj so trinajstica svetnikov in prazna občinska blagajna. Vračajo se stari časi.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      31.03.2014 ob 19:05 ga. L. Zadravec gost

      je ovirala delo svetnikov na zadnji seji občinskega sveta občine Beltinci, skupaj z g. Jankom Bezjakom in drugimi pomagači z levice. Tako, da je narekovala svetnikom kaj naj rečejo in kaj naj storijo. Svetniki, ki so sedeli tesno skupaj z omenjenimi obiskovalci niso imeli možnosti se odločati po svoji presoji ampak so pod pritiskom omenjenih obiskovalcev delali na komando Zadravčeve, Bezjaka in drugih ,ki so glasno zahtevali,kaj naj svetniki naredijo. Potrebno se je vprašati, kje je svoboda govora in odločanja občinskih svetnikov, ki jim strici in strine iz ozadja narekujejo poteze, ki narekujejo, da se vračamo na stare čase. Smo v svobodi ali nismo, verjetno si posamezniki razlagajo, da imajo samo oni prav. Žalostna resnica. Ozadja tudi na občinskem svetu.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      31.03.2014 ob 21:48 Püšpek gost

      G. Lizika Zadravec NI ovirala dela svetnikov na zadnji občinski seji: Tudi Janko Bezjak je fejst možakar. Pisači SDS, kaj se ne vprašate o namenu prisotnosti lokalnega župnika, Franca Kovača iz Melinec, Mirana Maučeca iz Gančan, zapriseženih članov SDS. Karte so bile odkrite. Lepo bi bilo, da bi se naredila anketa, kaj se folk misli o njih, ne o cenjeni gospe Liziki. V Lipi je eden razlagal kak so se eni svetniki prestrašili kda je župnik prišel na sejo. Naš liplenski svetnik pa je na konci itak potrdo proračun brez CENTRA, pa tudi Vereš njemi je potrdo. tou pomeni, ka je večina SDS (2/3) je bila za proračun brez BETONSKEGA CENTRA. Sploj ne vejo zakoj so glasovali. Tou ešče prijde za njimi. Zatajili so župana. Na kabelskoj se še itak išče ime ta trg. Mogouče bi vüjžgalo ime TRG GROFICE ZICHY.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      31.03.2014 ob 22:51 desni gost

      Sam sem bil prisoten na občinski seji sem JANŠOV in povem da nisem opazil da bi lizika ovirala ali napeljevala svetnike ki so bili proti županu ker ne morem reči da so bili proti gradnji centra ampak proti županu sedaj tudi razumem ZAKAJ je odstopil g.Matej Zavec tiste ki pa pišete te bedarije pa si prosim oglejte to sejo in ko boste šli na volitve premislite če želite napredek ali pa še vedno svetnike kateri mislijo da so bili zvoljeni zato da jim je dovoljeno kupčkati za svojo korist ali pa da gledajo za razvoj občine.Še nekaj župnik je bil prisoten in ni spregovoril nobene besede tudi vsi ostali ki ste sedaj pametni bi lahko bili tam povem pa vam,če ste slabega zdravja in imate kanček morale in dober razum vam tega NE priporočam .Župnika nisem vprašal zakaj je prisoten ampak mislim da bi se vsak od nas če bi bil na njegovem mestu udeležil seje kajti cerkev je soseda tej parceli na kateri bi se naj delal trg in koliko mi je znano pri nas v naši župniji predstavlja in upravlja cerkev in njeno premoženje župnik .Bojim pa se če ga ne bi bilo bi najbrž spet kak pametnjakovič napisal kje pa je da nič ne reagira na gradnjo ki bo skazila to panonsko vas .Vas sem napisal ker še en svetnik vedno noče verjeti da so Beltinci že dolgo nekaj več kot vas .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.04.2014 ob 7:46 gost gost

      Pričakujem od prisotne sedme sile, ki je spremljala zadnjo sejo občinskega sveta Beltinci in vmešavanje, ter dajanje navodil ter zahtev, kako naj svetniki- Sraka,Horvat,Ružič,Petek...- trinajstica glasuje, da poroča v svojih zapisih, kako so L.Zadravec, J.Bezjak in drugi prisotni, ki so sedeli in vstajali ter pritiskali na svetnike naj nasprotujejo županovemu predlogu, da je z takšnim dejanjem omenjenih prisotnih bila kršena samostojnost svetnikov pri njihovem delu. Sama dvorana ni primerna saj je premajhna za dodatne goste, ki med sejo motijo z svojim obnašanjem svetnike. Omenjeni prisotni so s svojim obnašanjem tudi močno osramotili občinske svetnike, saj so dokazali kako lahko z njimi delajo in njim vsiljujejo svoje ideje. Škoda je narejena....

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      01.04.2014 ob 23:02 novinar gost

      Kaj dogaja? Nigdi nič ne piše, ka so vrli svetniki - 17 svetnikov (tudi 2 od 3 treh svetnikov) sprejeli proračun 2014. Edijnoga zdržanoga svetnika še zdaj bolij glava ge de narasel bruto domači proizvod: na madžariji, v österajhi, na hrvatiji, v sloveniji eli v EU. Ciment za planejrani beton že vozijo nazaj v Trbovlje, kamnite kocke v Sotino, edijno drevo pa nazaj v sloparco. 17 svetnikof mirno spij. Eroplan nad Bratoncami gnes brnij. Mouti moutno misel. Harmonika mirij. Liplenčar kipij. Činč slavij. Lüdstvo nouvoga župana oktoubra želij. Komunist, april 2014

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      02.04.2014 ob 17:55 gost gost

      Bodoči novinar- Dosta se moreš še naučiti, zdaj pišeš, ker ti je verjetno spadno cigel na glavo, zato mešaš razne pojme z seje občinskega sveta. Prvo - proti izgradnji centra in tudi proti 630 tisoč E, je bilo in glasovalo 8 rdečih, 3 čarni in en zeleni svetnik + 1 romski , ki so ga med samo sejo pregovorili:- L. Zadravec, J. Bezjak in drugi, ki so sedeli zraven njega med samo sejo. -Za proračun je tako glasovalo 13 nasprotnikov razvoja, ker pa proračun zajema še vse ostale podstavke - kot so podstavke za društva, šport, kmetijstvo, plače zaposlenim in vsem ostalim, potem sredstva za kredite in še sto drugih postavk, ki morajo biti v proračunu, pa so še glasovali 4 svetniki, ki niso glasovali proti Evropski subvenciji, to je 630 tisoč. Zato je zmotno 4 svetnike prištevati k trinjstici. Dejstvo je, da odgovornost za izgubo Evro subvencije za Beltince- 630 tisoč nosi izključno 13 svetnikov, ki je zapravilo priložnost zaradi nasprotovanja peščice prišlekov. Škoda.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.