https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Učenke OŠ Puconci osvojile srebrno priznanje na Turistični tržnici v Mariboru

29.03.2014 ob 7:30  

25. marca je v Mariboru potekala Turistična tržnica v sklopu 28. festivala Turizmu pomaga lastna glava Turistične zveze Slovenije, katere so se s svojo turistično nalogo udeležile tudi učenke turističnega krožka OŠ Puconci pod mentorstvom učiteljice Nine Vidonje. S svojo turistično nalogo Z Murijem po Muri so osvojile srebrno priznanje.


Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanje možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti in ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistične tržnice na temo »Na zabavo v naravo« potekajo marca in aprila po večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji, tema letošnjega natečaja pa je namenjena spoznavanju zelenega turizma in druženju v naravi.

Učenke turističnega krožka so pripravile nalogo pod naslovom Z Murijem po Muri, v kateri so predstavile zelo realističen turistični program, ki bi z lahkoto postal del stalne turistične ponudbe v Pomurju. V nalogi so oblikovale turistični produkt, v katerem so prikazale aktiven način preživljanja prostega časa ob reki Muri, namenjen družinam. To ciljno skupino so si izbrale predvsem zato, ker družine danes preživljajo vse manj časa skupaj. Otroci so veliko časa pred računalniki in televizijo, v hiši, vse manj se družijo z vrstniki in vse manj preživljajo prosti čas v naravi. Zato je celotno doživetje postavljeno v naravo in, kot po ve že sam naslov, na reko Muro.

V svoji nalogi so predstavile reko Muro, točen opis prireditve, naredile so finančni načrt, celo zasnovale načine promoviranja in oglaševanja. S sabo so na Turistično tržnico pripeljale tudi maskoto bobrčka Murija, ki je privabljal obiskovalce na njihovo stojnico.

Svojo nalogo so tako dobro pripravile, da so na Turistični tržnici v Mariboru prepričale s svojim nastopom in osvojile srebrno priznanje. Učenkam in mentorici čestitke.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Vir: arhiv OŠ Puconci

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2014 ob 7:45 razmišljam gost

      V prispevku piše, da je cilj naloge raziskovanje domačega kraja - od kdaj pa so Puconci ob reki Muri? Ali ne bi bilo boljše raziskati in ponuditi iz Goričkega? O otoku ljubezni pa je itak že vse "zjajnano" in izumetničeno! Zanimivo bi bilo če bi Beltinčani, ki so tam doma ali pa učenci iz Bistrice prišli z tako temo. Ali naj oni "raziskujejo" Puconce. Ali je to raziskovalno ali kakšno drugo delo, če pripelješ in postaviš kupljen čolniček. Mimogrede o čolnarjenju in spustih po Muri vemo že vse. Naj živi komercializacija, začnimo res že pri rosno mladih - to so prave smernice za njihovo vzgojo. Malo priznanj je bilo zlatih, srebrna, bronastih pa sploh ne - tako da začnimo razmišljati!

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2014 ob 12:34 XD gost

      Tak za info. tebej "gost - razmišljam" tau kakšno raziskovalno nalogo so učence napravele se sploj čist nič ne tiče!!! Bistvo tej raziskovalne naloge je nej biu raziskovate kraj ampak način kak be se v ton kraje lejko zabavale. p.s. tej "čolniček" kelko ges znan sploj neje biu kupljene ampak je biu izposojen od Čolnarskega društva Dokležovje

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2014 ob 10:35 Silvija gost

      Vsi, ki so sodelovali na tem festivalu si zaslužijo čestitke. Učenci morajo za sodelovanje pripraviti kar nekaj stvari: poleg stojnice, ki jo vidijo obiskovalci je tukaj tudi še raziskovalna naloga, ki zahteva veliko angažiranosti, če se je resno lotijo, pa tudi sam nastop je treba pripraviti. Glede priznanj je tako: res je da so vsi dobili priznanja srebrna ali zlata (za tiste, ki so bili nekoliko bolj inovativni in kreativni). Turistična zveza (tako so pojasnili mentorjem) se zaveda, da otroci vložijo veliko, zato jih nagradi s priznanji. Mislim, da je nebistveno kaj je kdo predstavil in kako, lepo je da se učenci teh svari udeležujejo in pri tem sodelujejo, saj si naberejo nekaj izkušenj, ki jih sicer pri samem pouku ne morejo. Glede objav pa se moram pritrditi gostu - razmišljam: če je bila reporterka na prireditvi, bi bilo lepo, da o tem poroča objektivno - ne z vidika ene šole, dejstvo je, da je sodelovalo veliko pomurskih šol, ki si zaslužijo omembo. Navsezadnje so rezultati na strani Turistične zveze Slovenije tudi javno objavljeni.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.03.2014 ob 13:59 gost - Urška gost

      veliko truda je potrebno vložiti v samo nalogo ter pripravo in predstavitev tržnice. Morda je dobro zapisati, da so zlato priznanje osvojile kar štiri prekmurske osnovne šole (OŠ Fokovci, OŠ Gornji Petrovci, Dvojezična OŠ I Lendava, OŠ Miška Kranjca Velika Polona) in si s tem prislužile predstavitev na glavni turistični tržnici v Mariboru 22. aprila.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.