https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

S skejterskim duhovnikom Varis Top osvojil madžarski trg

Lendava, 02.04.2014 ob 10:00  

Lendavsko podjetje Varis Top, ki je hčerinsko podjetje Varisa, je s pomočjo duhovnika Zoltana Lendvaia iz sosednjega Rédicsa, osvojilo madžarski trg. Podjetje edino v Sloveniji proizvaja betonske elemente za skate parke, ki so trenutno športna senzacija v Evropi in Ameriki. Sedaj pa so po zaslugi nenavadnega duhovnika osvojili še madžarski trg.


Lendavska družba Varis je z reorganizacijo dela in prodorom v tujino lani ustvarila rekorden promet. S skate parki pa so tujino – predvsem Nemčijo, Belgijo in Nizozemsko - osvojili v hčerinski družbi  Varis Top. Pri prodoru na sosednji madžarski trg pa imajo skorajda božjo pomoč, saj jim pomaga oseminštiridesetletni duhovnik Zoltan Lendvai, navdušen skejter že od malih nog. Kot nam je povedal Silvijan Čivre, direktor Varisa Top, si njihovo podjetje sedaj vrata odpira prav s pomočjo nenavadnega duhovnika, ki je s svojimi vragolijami na rolki osvojil srca otrok in mladine, verjetno prav zaradi tega, ker se je približal njihovi razigranosti in odprtemu duhu.

Duhovnik Zoltan Lendvai z mladino po verouku stopi na skejt

Mladi so ga vzeli za svojega, tudi zato, ker je po besedah Čivreta po verouku rad stopil na rolko pred mladimi. Tako so ga njegovi veroučenci enkrat naključno posneli in posnetek objavili na youtube, kjer je v zelo kratkem času dosegel več kot milijon ogledov. Duhovnik Zoltan je nekje slišal, da v Lendavi izdelujejo elemente za skate parke, tako je en dan kar v talarju prišel do njih in jim ponudil pomoč pri širjenju na Madžarsko. Kmalu se je glas o njem razširil po vsej Madžarski in tako je Varisu Top iz Lendave odprl vrata na stežaj po celi svoji domovini.

Ker so njegove maše polne mladih, ga tudi višji cerkveni krogi podpirajo

Zoltanu Lendvaiu je v interesu, da mladi kakovostno in zdravo preživljajo svoj prosti čas. Prav zaradi tega pa proti njemu nimajo nič niti v višjih cerkvenih krogih, saj ga podpirajo v njegovem prizadevanju za zdrav življenjski slog mladih. Zaradi skejtanja pa mu je uspelo napolniti tudi cerkev v svoji župniji, tako so njegove maše polne mladih ljudi. Tako smo priča še eni zgodbi, ki kaže na to, da se podjetja morajo zanašati na lastno pamet in iznjadljivost, ne pa čakati na pomoč države.

Varis Top edini v Sloveniji z betonskimi skate elementi

Podjetje Varis Top je do danes zgradilo že preko 250 manjših in srednje velikih skate parkov. Njihova največja trga sta Nemčija in Nizozemska. Parke izvažajo tudi v Anglijo, Belgijo, Avstrijo, Španijo in Švico. Sicer se tudi v podjetju zavedajo, da vzpostavitev betonskih skate parkov vzpodbuja mlade k zdravemu športnemu udejstvovanju; omogoča varno rolkanje, deskanje in skejtanje in ima vse prednosti pred skate parki iz pločevine. Kot je tudi povedal direktor Čivre, so študije pokazale, da vzpostavitev skate parkov prispeva k večji povezanosti mladih, zdravemu preživljanju prostega časa, oblikovanju pozitivne identitete in mlade odvrača od uporabe cigaret, alkohola in prepovedanih drog. So tudi edini v Sloveniji, ki izdelujejo betonske skate parke. Betonske skate konfiguracije pa izdelujejo po želji naročnikov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2014 ob 13:18 Gost 1 gost

      Takšnega duhovnika, ki pritegne mlade tudi s čim drugim kot grožnjami ( zbiranje nalepk, če ne prideš k maši ne boš mogel k obhajilu ali birmi...) bi potrebovala marsikatera fara! Se mi zdi, da so bile v gnilem komunizmu cerkve bolj polne kot danes!

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2014 ob 13:51 ateist gost

      Bravo, vsaka čast !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2014 ob 14:34 Stewen gost

      VELIKA POLJANA - V fari, kjer imajo mladega duhovnika, ponavadi je to kaplan, mladi ljudje nimajo odpora do Cerkve. Tam, kjer take mlade in zagnane moči ni, se mladi po birmi oziroma konfirmaciji za nekaj let oddaljijo od od Cerkve. Spet se vrnejo tam okrog 30 leta, ko dozori spoznaje, da se bilo v redu poročiti. T

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2014 ob 14:52 Stewen gost

      VELIKA POLJANA (nadaljevanje) ...v redu poročiti. Tudi zaradi gostije, saj očitki kar dežujejo: Hodijo po gostzijah, sami pa šparajo in je ne pripravijo. Torej: "Oženil se bom ja..." V Veliki Poljani imajo srečo: tako prejšnji mlad duhovnik, ki pa je žal izstopil, kot sedanji, ki je prav tako mlad, sta uspela pritegniti mlade. Tudi s športnimi aktivnostmi, letovanjih, izletih. - Nekaj takega kot v članku opisani madžarski duhovnik, ki v duhovniški opravi - skejta. Nedvomno nenaročena reklama z betonske naprave za skejtanje. Človek razmišlja: čeozmope on v "janki" (krilo), bom zmogel tudi jaz. Je pa turi res, da imata/imava oba enake možnost: da uspešno drsenje in spreskakovanje, kako tudi za padec. Nad duhovnikom-skejterjem je navdušen tudi drugi komentator, ki se je predstavil kot ateist (nevernik), a je na dobri poti, da čez čas to ne bo več.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. porabje
      02.04.2014 ob 18:07 porabje

      nouvi Don Camillo :)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.04.2014 ob 9:48 gost gost

      Gospoda župnika poznam osebno, otroci ga obožujejo,je vedno dobre volje jih pohvali in se heca z njimi .Hčerko je navdušil za waveboard,ki ga gospod župnik tudi obvlada.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.04.2014 ob 13:49 Gost- dobra volja in veselje gost

      Či bi bil dobrovniški plebanoš bar na pol takši, bi deca z veseljem hodila v cerkev, ne pa da jih spravlja v cerkev samo z grožnjami!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.04.2014 ob 15:22 dobrovničan gost

      gost - Gost - dobra volja in veselje O kakšnih grožnjah govoriš? Samo zanima me. Hvala

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.04.2014 ob 20:02 gost-gost gost

      Mene tudi zanima o kakšnih grožnjah govoriš ? Dobrovniškga gospoda župnika imajo otroci tudi zelo radi in je dober do njih res je ,da je bolj resen ampak nikoli nikomur ni grozil in je zelo vredu ,če se pa ne strinjaš je pa tvoja stvar in prosi ne širi laži,ki nikakor niso resnične !!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.04.2014 ob 17:02 Gost-dobra volja in veselje gost

      Če ne boš zbral toliko in toliko nalepk od maš, če ne boš redno vsak dan hodil k šmarnicam, če ne boš redno hodil k verouku ne boš izdelal veroučnega leta ali mogel iti k prvemu svetemu obhajilu ali birmi. Če to niso grožnje ( v narekovajih) potem ne vem kaj je to. Naj bo potem prisila. Hočem povedati, otroke je potrebno drugače privabiti v cerkev. Poglejte po cerkvi v nedeljo, koliko mladih je v cerkvi. Pri maši so samo otroci, ki zbirajo nalepke in pa starejši. Kje so otroci, ki so končali devetletko in mladina? Da ne govorim kaj se je dogajalo ob otroški trgatvi v ampelogravskem vinogradu. Zakaj pa potem gospoda ni na nobeno prireditev ali proslavo v občini? Ne trdim, da gospod ni resen, ampak s to resnostjo odbija ljudi. Ljudem se potrebno približati, priti med nje. In zato so prireditve. Če sem koga prizadel se mu opravičujem, ampak tako je!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.04.2014 ob 21:15 pištek gost

      dobra volja in veselje je vse povedo če bi plebanoši bilij malo bole podobno temi vougri bi deca pa velki bole v cerkev odili zaj pa se ide za te pa za ove nalepke in tou pa ovo plačati za vekšne od plebanošov pa škoda mojoga časa ka ga nejso vrejdni ka pijšen

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.