https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kopač Mrakova na otvoritvi nove bivalne enote v Stročji vasi

Stročja vas, 10.04.2014 ob 7:00  

Dom starejših občanov Ljutomer je včeraj s slovesno otvoritvijo tudi uradno odprl nove prostore bivalne enote v Stročji vasi, namenjene ljudem z demenco. BE Stročja vas je sicer svoja vrata odprla že pred mesecem dni, ko so se v nove prostore vselili prvi stanovalci.


Zbrane sta uvodoma nagovorila direktor DSO Ljutomer Boris Sunko in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Slavnostna govornica na otvoritvi pa je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak.

V kulturnem programu so nastopili stanovalci in zaposleni DSO Ljutomer, tamburaška skupina OŠ Stročja vas in Mladi Pomurci. Po uradnem delu se je druženje ob glasbi nadaljevalo v novih prostorih.

Možnosti za kvalitetnejše bivanje za ljudi z demenco

V bivalni enoti lahko stanuje 24 stanovalcev, v dveh skupinah po 12. Bivajo lahko v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah, ki si jih lahko uredijo po lastnih željah. V enoti delujejo stalni timi, v katerih je 11 gospodinj in gospodinj negovalk, ki so se v ta namen več mesecev dodatno izobraževale.

Vrednost celotne investicije je 2 milijona evrov, od tega je večinski delež prispevalo MDDSZ, okrog 200 tisoč evrov je prispevala Občina Ljutomer, in sicer je dala zemljišče, oprostila plačila komunalnih dajatev, krila stroške rušenja in odstranitve starejšega objekta na danem zemljišču. Ostale zadeve je kril dom, tako sam projekt, projektantski nadzor, kot tudi četrtino stroškov opreme.

Z bivalno enoto je DSO Ljutomer pridobil sodobne in kvalitetne pogoje za bivanje oseb z demenco, ki jih dom v Ljutomeru ni mogel zagotavljati. Pridobitev enote prav tako pomeni izboljšanje bivalnega standarda v domu v Ljutomeru, saj le-ta ponuja več enoposteljnih sob.

Podrobneje smo o novi BE Stročja vas poročali že v tem prispevku:

FOTO: Prvi stanovalci že v novi bivalni enoti v Stročji vasi

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.