https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Z dražjim alkoholom, cigaretami in gorivom bodo polnili državno blagajno

11.04.2014 ob 8:08  

Po razveljavitvi nepremičninskega zakona bo vlada primankljaj nadomestila z dražjimi alkoholnimi pijačami, cigaretami ter pogonskimi gorivi in zemeljskim plinom.


S trošarinami do 90 milijonov primanjkljaja

Trošarine za alkohol in alkoholne pijače se bodo zvišale za deset odstotkov in bodo pričele veljati že nasednji dan po objavi v zradnem listu. Trošarine za cigarete bodo višje za pet odstotkov, veljati pa bodo pričele s 1. majem. Pri energentih se bodo trošarine zvišale za dva odstotka, trošarine za dizelsko gorivo pa za 4,3 odstotke. Po stari ceni bomo tankali le še do prihodnjega tedna, vlada pa je napovedala tudi ukinitev posebne olajšave za mešanje biogoriv s fosilnimi gorivi, poroča STA.

Foto: www.sxc.hu

Ob višjih trošarinah še drugi ukrepi

S temi ukrepi želi vlada nadomestiti primanjkljaj 90 milijonov evrov, preostali manko pa načrtujejo zapolniti s višjo gospodarsko rastjo in že sprejetih ukrepih za izboljšanje pobiranja javnih dajatev in pregonom sive ekonomije (z davkom na dodano vrednost in davkom od odhodkov pravnih oseb), načrtujejo pa vnovično racionalizacijo v javni upravi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2014 ob 8:36 Mirano gost

      Glejte, naj jaz zdaj polnim drzavno blagajno,, kdo Bo pa mojo,, halllllooo ,grem rake v avsrijo na kavo ,, goricki je dost boljse,,, tobak dobis v bosni , kg 10 e,,,,pa se rocno narezan,,ce bi vsi tako .. Pa vidimo kaksne do odlocitve takrat??????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.04.2014 ob 9:36 tt gost

      Pa tota vlada je za k.,. Pa kje si to lahko privosci normalen delavec saj pa je piva v slo drazja kott v Nemciji dol s totimi grebatorji raje naj sebi zmanjsajo placo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2014 ob 11:27 davek gost

      Mi je pač vseeno, če nabijajo davke in trošarine za te reči. Me sploh ne moti. Kadilce le naj dobro obdavčijo. Pivo že dolgo kupujem v Avstriji, ker je boljše in cenejše. Tankam tudi v Avstriji. Vino mi podari prijatelj, ki ima vinograd.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.04.2014 ob 11:55 smrkci gost

      Krivi smo si sami delavci in navadni smrtniki da se je zvišal ddv.Poglejte, politike,sodnike ,odvetnike,menedžerje,zdravnike itd... oni so si izborili da nebo nepremičninskega davka in jim je uspelo,itak delajo sebi v prid,kaj pa mi delavci in navadni smrtniki si pa ne upamo na cesto,ker se bojimo teh tajkuno,ki sem ji naštel.Hlapci smo bili pa hlapci tud ostanemo za vedno.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.04.2014 ob 12:26 mah gost

      Se strinjam z dvigom davka na cigarete in alkohol. Te zadeve vplivajo negativno na zdravje, v zdravstveno blagajno vplačujemo vsi in potem moram jaz plačevati zdravljenje za ljudi, ki so bolni zaradi cigaret in alkohola?!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.04.2014 ob 4:55 bUTEC gost

      Davek se absolutno strinjan z tebo. Tankam v avstriji kjer v poivprecju cenejsi bencin vsaj za 10 centov.Ne kadim se mi pa zdi posteno da tisti ki kadijo placajo v blagajno. Alkohola pijem malo tako da od mene drzava ne bo kaj dosti imela. Slovenija banana republika.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.04.2014 ob 9:32 lauraas gost

      Če bi ta vlada že od začetka šparala, ne bi bilo te finančne luknje, ne pa da so uvedli trošenje in sposojanje. Pa zakaj si zdaj spet ne sposodijo in ne bo luknje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.04.2014 ob 11:55 zip gost

      Vino imam svoje z brajd, ne kadim, tankam lahko na Hrvaškem, Avstriji ali v Madžarski..enkrat mesečno..več ne nucam, tako da lahko rečem Alenčici..hebi se..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.04.2014 ob 8:30 johan gost

      Vse plače in penzije katere presegajo dad 1000ev. treba obdavčit.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.04.2014 ob 12:29 LFL gost

      To imate zdaj vašo Bratuškovo -Barbiko nesposobno . Vsi ki ste za LEVE ste butalci.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.04.2014 ob 13:15 gost gost

      loleki eno zabiti, tak van pa trbej. naj bi že bole obdavčili cigarete pa alkohol. namesto ka bi meli tisti nepremičninski davek keri bi v povprečji fejst malo obremenil maloga človeka, na debelo bi pa obdavčo bogataše, mo zdaj mogli nekak načik napuniti proračun. bole ka ne čujen enoga desničara ka de se mi buno prek zviševanja trošarin ka vi ste bili najbole proti davki na nepremičnine. ges ne kadin pa skoraj ne pijen alkohola tak ka me boli za to, malo de me kresnola višja trošarina na gorivo ali naj bou. davek na nepremičnine bi me bistveno menje tresno, pa tudi vse ostale. zdaj se pa đoučite pa štenkajte prej tej vlade. rajši bi srali po ustavnih sodnikaj pa SDS kero so spravili do toga ka je spadno nepremičninski davek, ka so zdaj rejšili slovenske tajkune pa ostale bogatune, navaden narod de pa nastrado. z davkon bi plačali na leto v povprečji 20-30€ več na leto, zdaj si pa malo zračunajte kelko te plačali zaradi vejčih trošarin na cigarete, alkohol pa gorivo. glupi narod zabiti keri se da voziti populističnin politikon pa bogatunskin lobijon. tak van pa trbej.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.04.2014 ob 13:19 gost gost

      pa še to, zanima me zakoj ste vsi vij loleki še nej v avstriji če van je tan tak super? ka sploj še iščete v sloveniji? spakejrajte kufre pa nasvidenje. gonite se nekan v pm vsi s tou avstrijo že ednouk.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.04.2014 ob 13:24 fuj baraba gost

      gost-gost, s polno ritjo je lejko srati!! baraba ena!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.04.2014 ob 13:26 fuj gost

      @gost-gost alias baraba!! Naj zemejo tistin ka so milijarde spokradnili, samo valda kakšen tvoj atek tudi zraven bil zato si pa glasen! sramota!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      13.04.2014 ob 15:40 gost gost

      @fuj, lolek eden zabiti, tej bogatune na kere si čemeren so ščeli najbole obdavčiti s ten nepremičninskin zakonon. ali takši primitivci kak ste eni pač tou ne razmite. bunite se ka do van alkohol pa cigarete podražili. itak van je tou največji problem. sakši ka je na sociali kadi, alkohol van je pa tak bole važen od hrane. če pravite ka san baraba naj san, ali to ne spremeni dejstva ka je že več kak pou prekmurja zabitoga do amena. slovenski narod bi mogo zahtevati nepremičninski zakon s kerin bi se obdavčilo prevelko bogastvo, namesto ka se zdaj buni ka do alkohol podražili. najbole pa zmaga ovi ka v svoji histeriji izjavi ka de rajši v avstrijo na kavo odo. v sloveniji je kava 1 evro v avstriji pa od 2 evra na gor. to je svetovna kalkulacija. pa kao ka v avstriji nega davka pa trošarin na cigarete pa alkohol. za zđoukati ste rejsan.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.