https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni o moči alternativne medicine

Gornja Radgona, 15.04.2014 ob 13:00  

V prostorih knjižnice Gornje Radgone je potekalo strokovno predavanje o svetovno znanem zdravilcu Brunu Grӧningu.


V dobi informatike, ko posamezen podatek le redko zgreši naslovnika, smo se kljub splošnim informacijam o delovanju društva odpravili raziskovat, kdo dejansko je bil Bruno Grӧning. V uvodnem govoru je voditeljica navedla osnovno dejstvo, da se v svojem življenju pogosto srečujemo z raznimi boleznimi. Vendar, dokler se nas ne dotakne najhujša oblika, se morda prisotnosti bolezni niti ne zavedamo. Bruno Grӧning je živel med leti 1906 do 1959. Svetovno znan je postal s svojimi uspešnimi postopki zdravljenja v 50. letih. Sam je poimenoval postopek "Izceljenje". Po smrti je Bruno zapustil znanje, ki ga s pridom uporabljajo še danes.

Danes poznamo mnogo različnih oblik alternativnega zdravljenja, a kljub vsem morebitnim dokazilom, uradna medicina strogo zavrača kakršno koli njihovo uporabo ali podporo. Vendar se ljudje srečujejo z manjšimi ali večjimi težavami in morajo v mnogo primerih tudi sami poskrbeti za dodatno zdravljenje, še posebej ko uradna medicina ne vidi več rešitve. Ena in ne edina oblika je zdravljenje po metodah Bruna Grӧninga, ki je trdil, da neozdravljivo ne obstaja.

Samo predavanje je temeljilo na dokazilih in ne le na besedah. Velik poudarek je bil predvsem na finančni podlagi društva, ki ima svoje izpostave po vsem svetu, v katerih so aktivni ne samo starejši, oboleli, temveč tudi mladi ljudje, ki z lastnim znanjem pripomorejo k celoti. Medicinsko znanstvena strokovna skupina MWF šteje danes nekaj tisoč zdravnikov in pripadnikov ostalih zdravniških poklicev. Že od leta 1992 preverjajo "izcelitve". Vse te procese, zakaj in kako, da uspešno odpravijo bolezenske dejavnike, preverjajo zdravniki in vse dokumentirajo na osnovi izvidov.

Po pripovedovanju ima društvo prav tako izpostave v Pomurju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.