https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Gornja Radgona: Svetniki niso sprejeli predloga za zbiranje komunalnih odpadkov

Gornja Radgona, 18.04.2014 ob 7:30  

V Občini Gornja Radgona je  potekala  17. redna seja.

 

Pri predlaganem dnevnem redu, je župan Anton Kampuš umaknil kar tri točke iz dnevnega reda, med katerimi je bil umaknjen Pravilnik o sofinanciranju malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Gornja Radgona, v nadaljevanju pa je umaknil še dve zaporedni točki in sicer Sklep o potrditvi cen storitev občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo (vodarina in omrežnina) v Občini Gornja Radgona in Sklep o potrditvi cen storitev obvezne občinske gospodarske  javne službe odvajanja komunalne odpadne in padavinske odpadne vode v Občini Gornja Radgona, pod obrazložitvijo mag. Zlatka Erliha, direktorja javnega podjetja Komunala Radgona d.o.o..

K razpravi se je prijavil predstavnik stranke Zares Stanko Rojko, ki je predlagal da bi se ob umiku točk vezanih na podjetje Komunala Radgona d.o.o., umaknili še preostali dve točki vezani na to podjetje in sicer točka Sklepa o potrditvi cene storitve z zvezi z nepretočnimi in obstoječimi greznicami ter malimi komunalnimi čistilnimi napravami na območju občine Gornje Radgone ter Sklep o potrditvi cene storitev v zvezi z izdelavo ocene obratovanja male komunalne čistilne naprave. Po glasovanju svetniki niso potrdili omenjenega predloga, tako da sta ti dve točki ostali v obravnavni na dnevnem redu same seje.

 Po uvodnih točkah je bila s strani direktorice Kultprotura mag. Norme Bale predstavljena idejna zasnova nove blagovne znamke Gornje Radgone pod nazivom »Mesto sejmov in penine« in podane so bile obrazložitve nastanke same celostno grafične podobe, ki bo v prihodnje videna tudi vsem občanom in bodo tudi sami lahko podali predlog temu osnutku.

 Med točkami, ki so se zvrstile po tej predstavitvi ni bilo večjih razprav, zato je seja potekal precej spontano in mirno ter so bile v večji meri predlogi tudi potrjeni. Do burne razprave večjega dela občinskih svetnikov je prišlo pri Odloku o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju občine Gornja Radgona, kjer je samo odlok predstavil vodja ZVKDS iz Maribora. Na koncu so svetniki sprejeli odločitev, da v prvem branju odlok potrdijo in v roku 45 dni dajo možnost še občanov za javno razpravo in za predloge vezane vsebinsko na obravnavano točko.

 S strani podjetja Saubermacher Slovenija d.o.o. je Franc Knaus v drugi obravnavi predstavil spremembe povezane s storitvami gospodarske javne službe glede zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v občini Gornja Radgona. Pri tej točki je bila razprava zelo burna in velika večina svetnikov se nekako tudi z novim predlogom glede zmanjšanega odvoza v sami občini nikakor ni mogla strinjati, tako da ta točka ni bila potrjena, saj je 8 občinskih svetnikov sklep potrdilo, 9 občinskih svetnikov je bilo proti temu sklepu.

Sledila je razprava o potrditvi zaključnega računa proračuna Občine Gornja Radgona za leto 2013, kjer so občinski svetniki podali razmišljanje glede nedokončanih projektov v tem letu z upanjem, da se bodo dejansko v večini zaključili v letu 2014. Z veliko večino je bil zaključni račun proračuna Občine Gornja Radgona tudi potrjen.

Med ostalimi točkami so svetniki potrdili še Pravilnik o uporabi športnih površin in objektov na TŠC Trate v Gornji Radgoni, ohranili vrednost točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Gornja Radgona, se strinjali z dopolnjenim programom prodaje občinskega stvarnega premoženja in programom nakupov občinskega stvarnega premoženja na območju Občine Gornja Radgona. Predsednik Nadzornega odbora Občine Gornja Radgona pa je občinske svetnike seznanil s Poročilom o izvedbi nadzora finančnega poslovanja in upravljanja v javnem zavodu Glasbene šole Gornja Radgona za leto 2012.

Župan Anton Kampuš je občinsko sejo zaključil s podanimi odgovori na postavljena vprašanja občinskih svetnikov podanih na prejšnji seji in postavljenim vprašanjem v eni izmed uvodnih točk, kjer so občinski svetniki zahtevali takojšnji odgovor s strani župana.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.