https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Galex se kljub težki situaciji vrača na trg

23.04.2014 ob 7:30  

Čeprav je murskosoboški Galex, ki se ukvarja s farmacijo, lani izgubil potencialnega partnerja iz Srbije, si prizadeva ostati na trgu. Trenutno pa se dogovarjajo z morebitnimi kitajskimi partnerji. Tako naj bi že v maju na trg vrnili zdravilo perindopril.


Družba Galex trenutno pripravlja nove izdelke - prehranska dopolnila, v maju pa naj bi na trg poslali zdravilo za zdravljenje visokega krvnega tlaka - perindopril. Kot poroča Pomurje.si, direktor družbe Miran Jablanovec pravi, da imajo trenutno dovolj naročil iz Italije, Romunije, Francije in Španije. Perindopril bi pa po novem proizvajala madžarska družba Extractum Pharma iz Budimpešte.  K temu Jablanovec dodaja, da se dogovarjajo tudi s potencialnimi partnerji iz Kitajske, ki želijo perindopril registrirati in prodajati.

Foto: galex.si

Galex pa je ravno zaradi težav pri dobavi perindoprila, v katerega so vložili približno pet milijonov evrov, danes v likvidnostnih težavah. Danes beležijo 9,5 milijonsko zadolženost, trenutno pa so v postopku poenostavljene prisilne poravnave, v okviru katere Galex navadnim upnikom, katerim dolguje šest milijonov evrov, ponuja plačilo 50 odstotkov dolgov v štirih letih. Sedaj pri navadnih upnikih zbirajo izjave za prisilno poravnavo, za kar imajo čas do 21. maja. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.