https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kužka Medo in Runo iščeta dom

24.04.2014 ob 9:00  

Kužka Medo in Runo iščeta prijazne lastnike, ki bi ju sprejeli v svoj dom.


»Medo je sedem let star kuža, ki zaradi nenadne smrti lastnika išče nov ljubeč dom, saj je ostal sam. Je zelo prijazen, in rad ima človeško družbo. Navajen je bivanja v hiši in osnovne čistoče, rad pa je tudi zunaj, saj obožuje gibanje, zato bi zanj bila primerna hiša z ograjenim dvoriščem in redni sprehodi. Medo je sicer srednje velik kuža, ki za srečo ne potrebuje veliko. Je cepljen, v kratkem, ko dobi novega lastnika, bo tudi kastriran, za kar bomo poskrbeli v društvu«, je povedala predsednica DZŽP Breda Habjanič.

Poleg članic in aktivistk društva, ki vsak dan hodijo Medota sprehajat, sedaj zanj še posebej skrbi soseda Cvetka Marhold, dr. vet. med., ki dodaja »Resno gre za enkratno žival in vsakdo, ki se spozna na pse bo gotovo ocenil, da Medo sodi v vsako družino, kjer cenijo in imajo radi živali. Upamo, da se bo kmalu nekdo takšen tudi našel, saj Medo dejansko potrebuje stalnega lastnika in prijatelja, čeprav se vsakokrat zelo razveseli, ko ga obiskujemo s članicami DZŽP«, pravi Cvetka Marhold. Pove tudi, da je Medo zdrav in predvsem prilagodljiv za srednje dolgega nemškega ovčarja, a ima svoje potrebe kot vsaka žival in zato potrebuje človeško pomoč.

Torej, če iščete kužka, ki bi vas veselo pričakal doma, naj bo to prikupni Medo z Noričkega Vrha. Pokličite ali pišite na telefonski številki ali elektronska naslova: 031/785-752 (Tina), potocnik.tina.23@gmail.com; 040/396-440 (Cvetka) cvetkam@gmail.com, in Medo vam bo gotovo hvaležen, vi pa boste dobili pravega prijatelja!

Žal na severovzhodu Slovenije ni samo Medo, ki potrebuje nov dom. Med drugimi, v Murski Soboti, pri gostilni Habot, zaradi zamenjave lastnika živi prikupni pes Runo, za katerega v Društvu za zaščito živali Pomurja iščejo nov dom. Runo tudi sploh živi v neprimernih pogojih, v samem blatu. Vendar zanj ni to največji problem, ampak dejstvo, da se ne ve kaj bo z njim, ker potem, ko so se njegovi bivši lastniki morali izseliti iz hiše, ga novi lastnik hiše ne želi imeti. »Do sedaj je živel v ograjenem dvorišču, na sprehode ni hodil, zato bi bil zanj najbolj primeren dom tam, kjer bi bilo veliko prostora za gibanje. Tudi verige in boksa ni vajen. Je pa prijazen in ubogljiv, a sedaj zelo žalosten, ker ne ve kakšna usoda ga čaka«, pravi Breda Habjanič, predsednica DZŽP, ki dodaja, da če kdo ve za kakšno vsaj začasno rešitev naj sporoči na e-mail: trezikac@gmail.com ali na telefonsko 070/879-212

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.